Sisällön tarjoaa Blogger.

DIY: joulu- ja talvikoristeita

Tuntuu, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän rakastan joulua. Parasta on laittaa kotiin joulukoristeita, jouluvaloja, paaaaljon kynttilöitä sekä askarrella ja tehdä itse joulukoristeita ja -kortteja.

Tein muutama viikko sitten oveen koristeen männynkävyistä. Kävin keräämässä muutaman kävyn, laitoin ne saunaan kuivumaan ja seuraavana päivänä tein koristeen. Käpyjen on hyvä kuivua ensin, jotta neulaset aukeavat kauniisti.


Valmistamiseen tarvitset:

- männyn/kuusenkäpyjä
- erilaisia nauhoja
- kuumaliimaa

Leikkaa ensin viisi nauhaa, jotka ovat eripituisia. Tällöin kävyt eivät ole yhdessä rykelmässä vaan kävyt ovat kuin "nyytissä" ja näkyvät paremmin kuin jos olisivat samalla tasolla. Liimaa toinen pää kuumaliimalla kiinni käpyyn. Leikkaa haluamistasi nauhoista pätkät ja tee rusetit. Rusettinauhan kannattaa olla ohutta, jotta rusetti on helppo tehdä ja siitä tulee siisti. Liimaa rusetti keskeltä kävyn yläosaan niin, että se peittää vähän roikkuvan nauhan kiinnityskohtaa. Ripusta oveen tai ikkunan eteen. Mun mielestä tämä on simppeli ja nätti koriste kranssin tilalle.


Kerroin aiemmin näistä ihanista pienistä löydöistäni Budapestistä. Nuo hahmot siis pääsivät tänään Winter Wonderlandiin! Huomaatte varmaan, että tykkään kaikesta söpöstä ja vähän höpsöstäkin. Toivottavasti joku muukin tykkää tästä ideasta. Olen ostanut tuon kulhon Finnmarilta viime vuonna. Pidin siinä viime vuonna vettä ja kelluvia kynttilöitä ja muita koristeita. Nyt kuitenkin ostettuani nuo hahmot keksin mihin kulhoa voi käyttää. Ikeasta löysin hienoa, valkoista kiveä, joka käy lumesta ja myös nuo piparilta tuoksuvat kuuset ovat sieltä. Kellot ja pallot olen ostanut joskus aiemmin. Nyt possu, poro, enkeli, joulutonttu, nalle, lumiukko, pingviini ja joulupukki saivat kivan paikan.

Tämä koti on pikkuhiljaa kuin joulupukin paja, täynnä joulukoristeita, hah! Yritän kuitenkin hillitä itseni, jottei kodista tule sotkuisen näköinen. Joulukuusi ja tänään ostettu joulutähtikin ovat jo löytäneet paikkansa. Kuusi on siis pieni muovikuusi kun meille ei oikeaa kuusta mahdu. Näistä ja muista joulukoristeista postausta tulossa myöhemmin. Niin ja joulukortitkin on vielä tekemättä. Tänään sain kuitenkin inspiksen niin katsotaan josko niiden toteutuskin onnistuisi! Nyt töllöttämään Homelandia tai Breaking Badia (toista kertaa jo, ihan paras sarja).Ei kommentteja