Sisällön tarjoaa Blogger.

Joulun alla

Nyt alkaa vihdoin tuntua siltä, että joulu on kohta täällä. Paketoin eilen yömyöhään lahjoja kuunnellen samalla joululauluja. Tänään satoi jonkin verran lunta, joten toiveet valkoisesta joulusta voivat vielä toteutua.

Vietämme joulua yleensä perheen ja sukulaisten kesken. Thom viettää tämän joulun Hollannissa äitinsä kestittävänä joten sen puoleen tulee taas vähän erilainen joulu. Viime jouluhan oli vielä erilaisempi, vietimme sen Malesian Langkawin lämmössä. Ei kyllä ollut valittamista. Mutta eiköhän me tytöt täällä huushollissa pärjätä, vaikka vähän hiljaista onkin. Toisaalta tykkäänkin olla ihan vaan omassa rauhassa ja kuunnella joululauluja, ei ainakaan ole vaaraa että joku valittaisi joululaulujen kuuntelemisesta.


Tämä viikko on ollut todella hektinen. Töissä kiirettä ja joka ilta jotain menoa ja tekemistä. Kohta alkava kuuden päivän loma tulee niin tarpeen. Väsäsin Hollantiin mukaan muutaman kortin, inspis hukassa kun kaikki ovat melkein samanlaisia. No pääasia että on kortit mitä antaa.


Perjantaina istuskeltiin kaverin kanssa meillä ja syötiin, juotiin viiniä ja rupateltiin.


Lauantaina hengailin vanhempieni luona Lilyn kanssa. Käytiin parissa kaupassa, tehtiin ruokaa ja sitten jumituin sinne vielä iltamyöhään asti. Kotona paketoin vielä pari lahjaa, join lasin viiniä ja kuuntelin joululauluja kynttilän valossa. Ei tee pahaa olla välillä ihan yksin rauhassa kotona! :)

  
Huomaa joku tyytyväinen sohvalla tyynypesässä

Tänään oon puunannut koko talon, pessyt pyykkiä, käynyt salilla ja lenkkeillyt Lilyn kanssa lumisateessa, josta tämä olikin aivan innoissaan tai oikeastaan sekaisin ja vaan juoksenteli ympäriinsä ja ihmetteli lunta. Päästin Ronin käppäilemään ja tästä Lily taas tykkäsi ja käveli perässä kovasti haistellen. Höpsöt eläimet!

Nyt enää huominen töitä ja sitten loma! Tiistaina pitäisi leipoa jouluaatolle joku jälkkäri ja illalla varmaan koristellaan vanhempieni kuusi. Jouluaattona haluan aina katsoa lumiukko-ohjelman. Se on vaan jotenkin ihana ohjelma vaikka surullinen onkin. Päivän aikana valmistelemme jouluruokia ja usein koristelemme kuusen ja kasaamme lahjat sen alle. Sitten vain ollaan pienellä porukalla ja ehkä pelaillaan lautapelejä ja jutellaan niitä näitä. Myöhemmin iltapäivällä katamme pöydän ja istumme sen ääreen syömään perus jouluruokaa. Parasta on mielestäni kinkku, jonka kanssa pitää tietysti olla mummin tekemää kinkunkastiketta sekä perunoita. Alkupalaksi on yleensä vähintään lohta, rosollia, mäti-sipuli-creme fraichea, lihahyytelöä ja maksapasteijaa ja lisäksi joitain muita pieniä alkupaloja. Pääruuaksi tietty kinkkua ja laatikoita ja jälkiruuaksi mummin tekemää luumukiisseliä sekä jotain muuta jälkiruokaa, mitä olen leiponut.

Rauhaisaa joulunalusaikaa, nauttikaa!Ei kommentteja