Kaksplus.fi
Sisällön tarjoaa Blogger.

Herkkuja

Pizzaa tulee usein syötyä melko perustäytteillä. Usein kun itse tekee pizzaa, tulee täytteeksi laitettua kaikkea mitä hyvää ostaa kaupasta. Ainakin oman pizzani täytteenä on saattanut olla kinkkua, ananasta, homejuustoa, mozzarellaa, tomaattia, juustoraastetta ja joskus vielä lisäksi jotain muuta. Siis vähän liikaakin aineksia yhden läpyskän päällä. Joku kerta aloinkin tekemään pizzoja vain muutamilla täytteillä, ja huomasin, että toimii paljon paremmin. Lempipizzakseni on muodostunut pesto-ilmakuivattu kinkku-tomaatti-mozzarellapizza. Pestopohja on ihan paras, kokeilkaapas. Luulen, että pizza ei sen kummempia ohjeita tarvitse. Itse tein pohjan pizzajauhopussin kyljessä olevan ohjeen mukaan. Mielessä on ollut uuniin laitettavan pizzakiven ostaminen, katsotaan milloin se saisi paikkansa kaapeista. Sillä saisi nimittäin sitä rapeaa pizzapohjaa, nam!








Tein pellillisen pizzaa, josta toinen puoli oli tuolla pestopohjalla tehty ja toinen tomaattikastikkeella. Tomaattikastikkeeseen valutin tomaattimurskapurkin, johon lisäsin pizzamausteseosta (mm. basilika, oregano, chili, paprika) ja valkosipulia. Lämmitin seoksen nopeasti mikrossa kuumaksi, jotta mausteiden maku tulee esiin. Lisäksi laitoin ilmakuivattua kinkkua, ananasta, homejuustoa ja juustoraastetta. Ja tuoreen pizzan päälle rucolaa raikastamaan!



Juustokakku on aina helppo valmistaa ja se maistuu melkeinpä aina hyvältä. Mutta, usein sitä pystyy syömään sen yhden palan, koska kakku on niin tuhtia tavaraa. Jouluaattona kuitenkin tein onnistuneen, suussasulavan, pehmeän ja kevyen (ei kalorien osalta) juustokakun. Täytteen ohjeen löysin Valion sivuilta. Pohjan tein piparista ja voista.

Pohja
(vuoka 28 cm)

n. 220 g piparkakkuja/esim. digestivejä tai dominoita
75 g voita

Täyte

3 liivatelehteä
200 g taloussuklaata
5 dl vispikermaa
1 dl maitoa
250 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl sokeria

Valmistus

- Laita leivinpaperi irtovuoan pohjalle
- Sulata voi ja murskaa keksit hienoksi esim. blenderillä. Sekoita voi ja keksimuru yhteen ja painele vuoan pohjalle.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5-10 minuuttia.
- Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita 3/4 kermasta suklaasulaan.
- Vatkaa loput kermat löysäksi vaahdoksi.
- Liuota liivatelehdet kuumaan maitoon. Jäähdytä haaleaksi.
- Sekoita tuorejuusto suklaaseokseen sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja liivateseos ja lisää seos sitten kermavaahtoon kevyesti sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään. Kakusta tulee parempi, jos sen antaa hyytyä seuraavaan päivään.
- Koristele esim keksimurulla tai suklaaraasteella.


Terkkuja sammakolta!




Ei kommentteja