Sisällön tarjoaa Blogger.

Löhöilyä ja uuniperunaa katkarapusössöllä

Miten sitä osaakaan arvostaa viikonloppua ihan eri tavalla kun on 5 päivää viikossa töitä. Opiskeluaikana viikonloppu ja arkipäivät meni välillä sekaisin. Keskellä viikkoa saattoi olla vapaapäivä kun taas viikonloppuisin saattoi olla töitä. Välillä meni kouluun vasta puolilta päivin ja välillä taas pääsi jo puolilta päivin. Nyt tuollaista rytmiä kyllä osaa arvostaa, vaikka silloin toivoikin jo pääsevänsä töihin. Mikä siinä on ettei ikinä voi olla täysin tyytyväinen. No, ainakin oon oppinut arvostamaan rauhallisia viikonloppuja, jolloin voi viettää perjantain löhöillen ja lauantaina sitten saada jo jotain järkevämpääkin aikaan.


Lauantaina sovittiin työkaverin kanssa koiratreffit meidän pentujen kanssa koirapuistoon. Voi sitä riemua ja juoksemista, kun pääsi vapaasti pikku kaverin kanssa leikkimään. Pentujen leikit houkutteli muitakin koiria niin, että lopulta puistossa oli 5 pentua ja yksi aikuinen. Eipä tarvinnut enää tän 1,5 h juoksemisen jälkeen käydä lenkillä kun Lily oli niin naatti koko loppupäivän!

Multa löytyy vielä muutama talvikoriste. Hopeinen kimalle sopii hyvin talveen eikä ole ollenkaan jouluinen, joten muutama talvinen oksa täältä vielä löytyy. Olen myös jättänyt vaalean tähden ikkunaan tuomaan vähän valoa. Keväämmällä pitää pistää kämppä uuteen uskoon, pistää kynttilät piiloon ja keksiä tilalle jotain keväistä ja värikästä. Voiskin ostaa jotain kivaa uutta kevääksi, sopivasti kun löytyykin Riviera Maisonin lahjakortti joka kutsuu selvästi mua ostoksille!

Uuniperuna katkarapusössöllä

2-4 uuniperunaa
1 pussi pakastekatkarapuja
1 prk raputuorejuustoa
1/2 prk kermaviiliä
hunajaa
pippuria
suolaa

Laita perunat mikroon noin 10 minuutiksi, jonka jälkeen uuniin 200 asteeseen noin 20 minuutiksi tai kunnes ovat kypsiä. Esikypsentäminen mikrossa nopeuttaa kypsymistä huomattavasti. Sulata katkaravut ja sekoita muiden ainesten kanssa. Katkarapusössö kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen syömistä, jotta maut sekoittuvat.

Lisäksi tein tomaatti-kurkku-päärynä-goudajuustosalaattia. Valmistin ylijääneestä kermaviilistä nopean kastikkeen lisäten siihen pestoa, hunajaa, yrttiseosta ja vähän öljyä. Helppo ja maukas ateria!
Ilta menikin sitten löhöillessä ja sarjaa katsellessa. Yks pikkunen röhnötti sohvalla melkeinpä koko illan kun raukka oli niin poikki juoksemisesta. Eiköhän väsynyt koira kerro siitä että on ainakin saanut tarpeeksi aktiviteettia ja on tyytyväinen.

Huono aika kertoa viikonlopusta kun on viikon kamalin päivä eli maanantai. Mutta sekin kohta jo ohi, joten tässähän voi jo odottaa seuraavaa viikonloppua, hah!


Ei kommentteja