Sisällön tarjoaa Blogger.

Hollantilainen lihapasteija

Täällä syötiin just miehen tekemiä hollantilaisia lihapasteijoita nimeltään Saucijzenbroodje. Lisäksi tein pieniä ruisleipiä jääkaapin antimilla. Lily katsoi kateellisena vieressä, että antaisikohan ne vähän hänenkin maistaa.
Eilen olin työpaikan ystävänpäiväteemaisessa olutillassa ja vaikka en mielestäni paljon edes juonut niin on se kyllä tänään tuntunut. Aamulla normaali olo mutta lenkin jälkeen iltapäivällä iski päänsärky ja väsy. Tuli siis vähän torkuttua Lilyn kanssa sohvalla. Päiväunia en yleensä ikinä ota. Mutta hauskaa oli ja olin kuitenkin ajoissa kotona, joten turha tässä valitella.

Nämä hollantilaiset lihapasteijat ovat pötkylänmuotoisia ja voitaikinan sisällä on vain sipulia, jauhelihaa ja mausteita. Maultaan ovat parhaita kun ovat vielä päältä rapeita mutta silti jonkin verran jäähtyneet. Tämä resepti taisi muokkautua Thomin oman mielen ja maun mukaan. Pari vuotta sitten hän vaan yhtäkkiä kokeili tehdä näitä kotona, kun ei näitä pääse noin vain kaupasta täällä Suomessa ostamaan.

Saucijzenbroodje

1 pkt voitaikinalevyjä
400 g naudan jauhelihaa
1-2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
n. 1/2 dl korppujauhoja
mausteita oman mielen mukaan
1 kananmuna voiteluun

Ota taikinalevyt sulamaan noin tunti ennen valmistamista. Leikkaa sipulit ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Jauhelihaseokseen kannattaa laittaa paljon mausteita. Leikkaa taikinasta suorakulman muotoisia samankokoisia kaistaleita. Lisää jauhelihaseosta taikinalevyjen päälle ja sulje toisella levyllä. Voitele munalla ja paista 175 asteessa kunnes pasteijat ovat kullanruskeita. Leikkaa valmiista pasteijoista pienempiä suupaloja ja anna hieman jäähtyä ennen tarjoilua.

Tämäkin viikko on mennyt hurjaa vauhtia ja tuntuu ettei aika riitä mihinkään. Töissä kiire ja samalla pitää ehtiä selvittämään esim. asuntoasioita ja joskus urheillakin. Pää täynnä ajatuksia ja vaikea olla stressaamatta. Pitäisi ottaa miehestä/miehistä mallia, he kun yleensä ottavat asiat rennommin eivätkä turhista stressaa. Nyt vielä vähän sohvailua ja sitten unten maille.


Ei kommentteja