Sisällön tarjoaa Blogger.

Makuuhuoneen värisävyt

Makuuhuoneen remppaan kuuluu niinkin mukavaa puuhaa kun tapettien repiminen. Ihanaa puoliksi valkoista ja puoliksi vaaleanvihreää tapettiahan löytyy jokaiselta seinältä. Makkarissa tullaan tekemään seinien lisäksi lattian hionta&valkolakkaus sekä katon maalaus. Tapetit otetaan pois ja tilalle tulee maalatut seinät. En halua alkaa leikkimään tapetilla, koska mielen muuttuessa on paljon työläämpää ottaa tapetit pois kun vain maalata päälle.

Haluan, että makuuhuoneessa on lämmin tunnelma ja lämpimät sävyt. Ainoastaan huoneen isoin seinä tullaan sävyttämään, muut saavat olla valkoisia. Tärkeää olisi myös valita sellainen sävy, johon ei heti kyllästy eikä värivalintaa ala katumaan. Tietysti sävyn pitää sopia yhteen huonekalujen ja muiden huoneen sävyjen kanssa. Tai oikeastaan niin päin, että huonekalut ja sisustus sopivat yhteen seinien sävyn kanssa. Mikä sävymaailma pitäisi sitten valita...

Kaikki kuvat Pinterest-boardistani täältä


Toisaalta mua houkuttelisi tuo tunnelmallinen, lämpimän oloinen tummanharmaa seinä. Tumma seinä tuo kivasti lisää pimeyttä huoneeseen ja mielestäni makuuhuoneessa saisikin olla vähän pimeä tunnelma. Mutta sopiiko tuo väri sitten kesällä ja onko kyllästymisen vaara suurempi kun väri on noin dominoiva huoneessa.


Vaaleanharmaa on ollut yksi vaihtoehto. Meillä tulee varmaan olohuoneeseen pari vaaleanharmaata seinää joten se sopisi makkariinkin.


Mähän tykkään vaaleanpunaisesta ja pinkistä, joten vaaleanpunainen tai marjapuuron värinen seinä ovat käyneet myös mielessä. Marjapuuron värisestä ei yllättäen mies ihan innostunut. Muakin huolettaa se, miten huoneen muut värit saisi sopimaan seinän kanssa, kun väri olisi niin erottuva.


Mulla on ollut jo kauan takaraivossa beige, jota haluan sävyttää jonnekin meidän uuteen kotiin. Mielestäni beige tuo nimenomaan sitä lämpöä huoneeseen. Luulen, että hyvä sävy on löytynyt ja sillä saamme makkaristamme lämpimän ja mukavan.Lisäksi makkarissa olisi sopivissa määrin lisää beigeä, vaaleanpunaista, valkoista ja ehkä jotain kultaista tai glittermäistä. Joku hieno kattokruunu houkuttelisi myös, mutta se saa vielä odottaa. Löysimme viime viikolla tuollaisen ylläolevan lampun hyvästä alennuksesta, joten se sijoittuu ainakin aluksi makuuhuoneeseen. Katsotaan, millainen makuuhuoneesta muodostuu. Hiljaa hyvä tulee ja varmaan kestääkin tovi, ennen kuin makkari saadaan valmiiksi.4 kommenttia

 1. Mä laittaisin vaaleanbeigeä meille jos jaksais maalata. Nyt on harmaata niin kun olkkarissakin. Olis kiva kun makkari olis vähän lämpimämpi sävyltään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä se tuo sitä lämpöä. Harmaa on kyllä myös kiva, me laitetaan varmaan olkkariin vaaleanharmaata kun se sopii sitte hyvin meiän huonekalujen kanssa ja yleensäkin monien värien kanssa :)

   Poista
 2. Kiva kun jätit kommenttia blogiini, löysin sitä kautta sinun kivalta näyttävään blogiisi! :)
  Meillä on makkarissa tuo sama lamppu, tykkään siitä todella paljon! Pienempi versio tuosta saatiin juuri eilen kiinnitettyä kattoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Tuo lamppu on kyllä kiva, sopivasti kimalletta. Silti mietin, jospa tuollainen kattokruunu olisi makkariin sellainen viimeinen silaus. Se toisi vähän ylellisyyttä ja kiinnittäisi enemmän huomiota kuin katon rajassa oleva lamppu. :) Saapa sitten nähdä, minkälaiseksi meidän makkari lopulta muotoutuu. :)

   Poista