Sisällön tarjoaa Blogger.

Edistystä remontissa

Huh, ollaan aika haipakkaa vauhtia menty koko viime viikko. Tiistaista lähtien joka ilta on mennyt remontoidessa ja viikonloppu vietettiin kokonaan talolla. Paljon on saatu aikaan ja se on pääosin mahtavien apulaisten ansiota, kiitos vaan! :)


On revitty tapetteja monta päivää, maalattu kattoa moneen kertaan, hiottu seiniä, purettu listoja, ikkunan yllä olevia otsalautoja ja vessaa. Hommaa riittää mutta viikossa ollaan edistytty huimasti. Lauantaina saatiin grillikausikin avattua ja syötiin kanapihvejä, makkaraa, bataattia ja salaattia.

Tapettitaistelu paljastuikin melkoiseksi taisteluksi makkareiden osalta. Tapetit olivat erittäin tiukasti kiinni ja tapettia sai revittyä vain pieniä paloja kerrallaan. Repiminen oli erittäin turhauttavaa mutta pikku hiljaa tapetti kuitenkin lähti. Vedellä kastelun lisäksi tehtiin tapettiin reikiä yhdellä välineellä ja käytettiin myös liisteriä. Oli jännä nähdä, miten ainakin itse jäin repimiseen koukkuun. Siinä kun näki itse tuloksen ja halusi vaan saada lisää ja lisää revittyä. Kunnes lopulta seinät oli tapettivapaat, ai että! Vannon kyllä etten tapettia laita, tai sitten niin, että sen saa helposti pois tarvittaessa! :DYllä kuvia meidän makkarista ja olkkarista. Ensimmäinen kuva on otettu ennen tapettien repimistä ja katon maalausta, ja toinen jälkeen. Ensimmäisessä kuvassa ikkunoiden päältä on ehditty jo repiä otsalaudat pois, jolloin huone näytti jo heti paljon avarammalta. Toisessa kuvassa on saatu tapetti kokonaan pois ja katto maalattua. Huima ero jo nyt mielestäni! Kolmannessa kuvassa olohuoneen katto on maalauksessa ja siitä näkee hyvin, miten tumma ja tunkkainen katto oli. Tuntui, että katon maalauksen myötä neliöitä tuli huimasti lisää!

Olkkarissa on myös saatu kaikki tapetti pois ja katto odottaa vielä yhtä maalauskertaa. Vitriini päätettiin ottaa kokonaan pois ja olen kyllä tyytyväinen avaruuteen, mitä se toi. Kuvat on otettu eri suunnasta mutta alemman kuvan alaosasta näkee, missä vitriini oli. Nyt saadaan keittiöön mahtumaan iso ruokapöytä ja silti tilaa jää esimerkiksi vitriinikaapille. Tuo vitriini oli mielestäni turhan massiivinen ja ovien lasit olisin kuitenkin halunnut vaihtaa. Kaappitilaakin on jo tarpeeksi keittiössä.

Eilen remppamies on ollut tasottamassa seiniä maalausta varten. Me purettiin osa keittiöstä, vessasta ja maalailtiin listoja. Listojen määrä yllätti kyllä, kauhea kasa niitä on! Saatiin kuitenkin maalaus jo hyvälle mallille äidin kanssa.
Lily on innoissaan tutustunut uusiin naapureihin, saksanpaimenkoira Selmaan ja kahteen pieneen valkoiseen koiraan. Kavereita siis löytyy. Asennettiin Lilylle ketju joka mahdollistaa Lilylle ison liikkumatilan hihnassa. Se onkin tutkinut jo koko pihan ja nauttinut auringosta. Myöhemmin Lily saa sitten oman ison, aidatun pihan! :)

Ihanaa nähdä talon muuttuminen koko ajan parempaan suuntaan, en malta odottaa että saadaan huonekalut lopulta uudistuneeseen kotiin sisään!


2 kommenttia

  1. Ihan btw meinaatteko jättää ton tiiliseinän tommoseks vai teettekö jotain sille? Hyvältä näyttää ::)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ainakin nyt kun on paljon muuta hommaa. Jossain vaiheessa kyl varmaan rapataan se seinä, ehkä valkoseks tai katotaan mitä keksii. :)

      Poista