Sisällön tarjoaa Blogger.

Olohuoneen muutos


Meidän olohuoneesta tuli kertaheitolla kodikas, kun uusi sohva ja muut huonekalut saatiin sisään. Vielä puuttuu vaikka mitä. Esimerkiksi kaikki listat, verhotangot ja verhot, ikkunalauta ja matto. Tarkoitus olisi myös löytää uusi sohvapöytä ja ikkunan alle ehkä joku lipasto tai taso.

Lähdettiin siitä tilanteesta, että lattia ja katto, eli suurimmat pinnat olivat kellastunutta puuta. Seinät olivat valkoista huonosti laitettua tapettia. Lattia ja katto olivat alkuperäiset eikä niille oltu tehty mitään tämän yli 20 vuoden aikana. Mehän päätimme heti aluksi, että vaaleaksi kämppä on saatava, jotta tila avartuu ja näyttää suuremmalta ja raikkaammalta. Kaiken lisäksi edellisillä asukkailla oli samansävyiset huonekalut. Kaikki siis oli samaa puunsävyä, joka ei ihan mieleiseni ole. Tässä ennen-jälkeen-kuvia. Ihan alkuvaiheesta mulla ei ole kuvia, niin kiireellä remppa aloitettiin ettei edes ehtinyt tai tajunnut ottaa kuvia. Kuitenkin näistä näkee hyvin muutoksen.

Ennen
Jälkeen
Ennen

Jälkeen
Ennen

Jälkeen
Kun saatiin avaimet käteen, edettiin vauhdilla, jotta ehdittiin saada katto ja seinät valmiiksi ennen lattiaremppaa ja muuttoa. Revittiin ikkunoiden yllä olevat otsalaudat pois, revittiin tapetit, otettiin olohuoneen ja keittiön välinen vitriini pois, maalattiin katto, tasotettiin ja maalattiin seinät. Sitten tuli lattiaremppa ja kämppä oli kuin uusi. Tässä kaikessa meni noin kolme ja puoli viikkoa.

Teippailin värivaihtoehtoja seiniin, jotta näkisin minkä mallin mukaan valitsen kaupasta värin. Olohuoneen tv-seinä ja sen vastakkainen seinä, jonka edessä meidän kilpparikin asustelee, saivat värikseen Tikkurilan Tuhkan. Väri on mielestäni sopivan tumma, muttei kuitenkaan liian tumma. Harmaahan taittaa melkeinpä aina johonkin väriin, ja tämä näyttää taittavan vihreään. Ei kuitenkaan hallitsevasti ja voimakkaasti, joten se ei haittaa.

Sohva tilattiin jo kauan sitten ja en edes tarkasti muistanut, miltä sohva näyttää. Sohva on juuri passeli ja sopii avaraan tilaan hyvin. Lilylle laitettiin oma paikka nurkkaan, ja se saa nyt oppia olemaan omalla paikallaan. Välillä tuo rontti yrittää kaivaa ja piilottaa sohvannurkkaan luutaan, mutta pitää nyt olla tiukkana ja kieltää, jottei sohva heti mene pilalle.


Kattopaneelin maalaamisessa käytettiin pohjamaalia sekä Tikkurilan paneelikattomaalia. Pohjamaalia levitettiin telalla yksi kerros, jonka jälkeen kaksi kerrosta paneelikattomaalia. Olen kattoon erittäin tyytyväinen, ainoastaan pieniä roskia saattaa olla ja jos oikein tarkasti katsoo, saattaa huomata ettei maali ole täysin tasainen joka paikassa.

Lattian meille tuli tekemään parkettihuollon ammattilainen. Mosaiikkiparketti korjattiin tarvittavista kohdista, hiottiin ja valkolakattiin puolikiiltävällä julkisen tilan lakalla. Tämä lakka valittiin, jotta se kestäisi Lilyn kynsiä ja kulutusta vielä pitkään. Valkolakkaus teki lattiasta kivan ja raikkaan vaalean. Parista kohdasta ei ollut ilmeisesti hioutunut kunnolla, mutta muuten lattia on täydellinen. Ei täysin valkoinen, vaan vaalea, josta näkyy hyvin läpi lattian kuvio.


Kaikki suuret jutut on olkkarissa nyt tehty. Pikkuhiljaa olkkari täydentyy, mutta jo nyt olohuone on kodikas ja kiva :)2 kommenttia