Sisällön tarjoaa Blogger.

Raparperiherkkuja
Pihalle kun puski maasta yllättäen raparperia, on saanut oivan syyn leipomiseen. Eihän oman maan raparperia voi jättää maahan kasvamaan yksinään. Heti kun varret alkoivat olemaan tarpeeksi pitkät ja kypsät, kävin nappaamassa muutaman ja tein raparperi-murupiirakan helpolla alunperin Nalle Puhin omenapiirakan ohjeella, jota usein leivon. Omenia/raparperia, kanelia, sokeria, vaniljasokeria ja vähän kardemummaa pohjalle ja päälle ihan perus murutaikina. Helppoa ja hyvää.

Pari viikkoa sitten tein Kinuskikissan blogin raparperipiirakkaohjeen mukaan mascarpone-raparperipiirakkaa. Maukas mascarpone-valkosuklaayhdistelmä on jo vakiintunut mun leipomuksiin, joten olin varma että tämä piirakka toimii. Ja oikeassa olin, maku vaan parani mitä kauemmin piirakka oli jääkaapissa. Kirpsakka raparperi ja pehmeä vaahto kompensoi toisiaan. Raparperiseokseen laitoin hieman ohjetta muokaten raparperia, voita, tavallista sokeria, kanelia ja kardemummaa. Kattilaan vaan porisemaan, pikkasen maissitärkkelystä saostamaan ja seos on valmis kun raparperit ovat pehmenneet. Pohja ja vaahtokuorrute oli helppo ja nopea tehdä.  

Viime sunnuntaina ystäväni tullessa kylään jatkoin samalla mascarpone-valkosuklaa-raparperiyhdistelmällä. Ostin lehtitaikinaa, leikkasin levyt kolmeen osaan, paistoin ja halkasin puoliksi. Väliin laitoin samaista raparperi-kaneli-kardemummaseosta ja mascarpone-valkosuklaaseosta. Nämä olivat parhaita tuoreena, sillä leivos oli rapeimmillaan. Tuo makuyhdistelmä ei kyllä petä, kannattaa kokeilla vaikka nyt juhannuksena!

Itse en ala sen kummemmin leipomaan mökillä, jossa ei ole sähköjä tai juoksevaa vettä. Aion paistaa jälkkäriksi lettuja. Pääruuaksi ajateltiin huomenna tehdä vanhassa kunnon leivinuunissa pizzaa, sillä grillaus ei taida sateen takia onnistua. Tänään möksällä oli kuulemma paistanut aurinko, joten pitää toivoa että sateet eivät sinne löydä. Hyvää juhannusta! :)
1 kommentti

  1. Mulla on sulle haaste mun blogissa :) http://10plussanaiti.blogspot.fi/2015/06/koti-varihaaste-1.html

    VastaaPoista