Sisällön tarjoaa Blogger.

Meidän koti: RuokailutilaKuva myynti-ilmoituksesta


Räpsäsin sunnuntain ihanassa auringonpaisteessa pari kuvaa meidän ruokailutilasta. Mikään erillinen tilahan tämä ei ole, vaan sijaitsee meidän keittiön ja olohuoneen välissä. Meillä suuren eron yleisilmeeseen toi katon maalaus valkoiseksi sekä lattian hionta ja valkolakkaus. Lisäksi vitriinin poistaminen avarsi tilaa todella paljon. Viimeisestä kuvasta näkee aika hyvin miten vitriini jakoi koko tilan (kuvassa ruokapöytä olisi vitriinin takana). Aluksi ei oltu varmoja, otetaanko sitä edes pois. Mä en kyllä alunperinkään tykännyt vitriinistä. Huomattuamme että säilytystilaa on keittiössä ihan tarpeeksi, revittiin vitriini tieltä pois. Lattian remppaa varten se olisi ollut joko tai, vitriini pois ja lattia tehdään myös sen alta, tai sitten vitriini jää paikoilleen ikuisiksi ajoiksi. Onneksi otettiin se pois, ja tilalle ostettiin paljon kauniimpi vitriinikaappi.

Ennen lankkupöytää meillä oli neljän hengen lasipöytä keittiössä. Se oli ihan kivannäköinen, ja sopi entiseen kotiimme kokonsa puolesta hyvin. Ajan kuluessa lasipöydän puhdistaminen kävi ärsyttäväksi. Aina piti pyyhkiä kostean lisäksi kuivalla, jottei jää jälkiä. Lisäksi vieraita ei mahtunut pöydän ääreen kuin muutama lisää. Muutettuamme uuteen kotiin, bongasin netistä siuntiolaisen puusepän, joka tekee sivutyönä lankkupöytiä. Niinpä käytiin katsomassa malliesimerkkiä ja laitettiin tilausta tulemaan. Valittiin väriksi pähkinä (jalat valkoiset) ja hinnaksi tuli 350 euroa. Päästiin siis aika rutkasti halvemmalla kuin jos oltaisiin ostettu samanlainen huonekaluliikkeestä uutena.

Tuolit ovat Ikean Ingolf-mallistoa ja pehmusteet löydettiin Tokmannilta. Sain pöydällä olevan taulun synttärilahjaksi ystävältä ja se on siitä asti jumittanut tuossa samassa paikassa. Tarkoituksena on laittaa taulu meidän makkarin seinälle. Haluan vaan ensin saada makkariin verhot, jotta oikea paikka taululle löytyy. Mun mielestä se sopii kyllä ihanasti myös pöydälle ja siinä se on aina näkyvillä. Kuvissa myös meidän "betonilamppu", joka on siis tehty saneerauslaastista. Ei ollut muuten vaikea homma, jos vaan jaksaa ja tykkää itse tehdä.

Ruokailutila on sopivan tilava, ja halutessaan pöytä mahtuu tilaan myös toisinpäin. Tykkään myös meidän keittiö-olohuoneen avaruudesta. Keittiön pöydän ääressä istuessa tai kokkaillessa ei ole erillään olohuoneesta, joten vieraita kestittäessäkin kaikki voivat oleskella samassa tilassa. Taas kun katselen noita ennen remonttia -kuvia, en voi uskoa että kaikki rankka työ on nyt tehty ja aika huima muutos on saatu aikaan! Täällä kyllä jatkuu remppa (tällä hetkellä kodinhoitohuone) ja sisustus edelleen, eikä varmaan ikinä lopukkaan omakotitalossa. Mutta, on täällä ihana asua. :)2 kommenttia

  1. MÄÄÄÄÄ EN KESTÄÄÄÄ!!! Toi pöytä on niin täydellinen <3 hyvältä näyttää ::)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kyl ollu niin tyytyväinen! :) mun piti antaa ne yhteystiedot, yritän ettiä meileistä!

      Poista