Sisällön tarjoaa Blogger.

Meidän koti: WC

Siitä on jo noin vuosi, kun päätettiin että tästä talosta tulee meidän koti. Ensin se piti vaan muokata meidän näköiseksi. Alkoi kuumeinen remontin suunnittelu ja kirjoitinkin täällä meidän sen aikaisista suunnitelmista. Mutta enpä tainnut koskaan kirjotella lopputuloksista. Tässä siis ensimmäinen meidän koti -postaus.

Ajattelin aloittaa meidän WC:stä. WC on ehkä kokenut suurimman muutoksen, sillä sitä ei tunnista enää samaksi. Kirjoitin viime keväänä WC:n suunnitelmista täällä. Aika hyvin on suunnitelmat toteutuneet. Lattiasta tuli tumma, pönttö on seinämallia, altaana malja-allas, taso on puinen ja seinällä on iso peili. Kaikki muut paitsi yksi seinä sai maalia, alla kuvaa meidän ratkaisuista. Myöskään mitään laattoja ei laitettu tason ja peilin väliin, vaan peili ulottuu melkein tasoon asti.

Tästä lähdettiin...
(kuva myynti-ilmoituksesta)WC:n remppa alkoi heti huhtikuun aikana, kun saatiin avaimet käteen. Moukari käteen ja vessa maan tasalle. Lattiaa, seiniä, kattoa, pönttöä ja kaikkea myöten.
Seinäpönttöä varten pitää rakentaa seinä, sillä pönttö on kiinni telineessä seinän sisällä. Tason päälle me laitettiin pienet ledit, joten valovaihtoehtoja on kaksi. Katossa on kaksi isompaa lediä, jotka voi valita kun haluaa enemmän valoa. Pikkuledit voi taas valita vaikka yöllä kun ei halua häikästyä kirkkaasta valosta. Tää on ollut kyllä erittäin hyvä valinta laittaa kahdet eri katkaisimista toimivat valot! Lattiaan laitettiin mustaa 10x10 mattalaattaa ja sinne alle lattialämmitys.


Allaskaappi on Ikean Godmorgon-mallistoa ja se on kiinnitetty seinään. Sen päälle ostettiin Bauhausista puinen taso (II-laatua ja vallan hyvää) ja tehtiin vielä yksi taso allaskaapin puoliväliin. Tason päälle asennettiin Keittiö.netin malja-allas ja Orasin hana. Näihin kaikkiin valintoihin ollaan toistaiseksi oltu todella tyytyväisiä. Oli tietty haastavaa miettiä kaapin, tason ja altaan korkeuksia, sillä kun on malja-allas, pitää myös taso ja allaskaappi olla matalammalla kuin normaalisti.

Niin kuin tuossa viime kevään postauksessa kirjoitin, alunperin mietittiin takaseinän maalaamista jollain mulla värillä kuin valkoisella. Sitä olisi sitten ollut helppo muokata mikäli mieli joskus muuttuu. Sitten mietittiin mikrosementtiä, mutta lopulta päädyttiin sutimaan seinä ohennetulla saneerauslaastilla, jota löytyi jo varastosta. Olin jo tehnyt betonivalaisimen keittiöön saneerauslaastia käyttäen (ohje löytyi jostain blogista googlaamalla), josta tuli tyylikäs ja ihan kaupasta ostetun näköinen. Iskä sitten heitti, että mitä jos teette samanlailla vessan takaseinän. No siinä mutusteltiin ajatusta ja yksi päivä mies sitten kävi tuumasta toimeen ja betoniseinä oli valmis. Paluuta ei ole mutta tää valinta on osoittautunut täysin oikeaksi. Seinä saa kunnian kun pienet ledit loistaa siihen.Täytyy sanoa, että oon kyllä niin ylpeä että tuo mies on tollanen jokapaikan höylä, jolla ei ollut mitään kokemusta remontoinnista mutta tehnyt tämänkin vessan työt lähes kokonaan. Apuna on ollut isäni sekä muita kätösiä esim. purkuhommissa ja mäkin olen jonkun verran auttanut (yrittänyt ainakin). Mun rooli oli lähinnä suunnittelu, kalusteiden valitseminen ja mielipiteiden antaminen asiaan kuin asiaan. Sekin on jo yllättävän vaikeeta! Miettiä siis, mikä olisi pidemmän päälle kannattavaa ja järkevää tehdä ja mitä kalusteita ostaa sekä mikä miellyttäisi meidän silmää mahdollisimman pitkään.

Nyt kun katson tuota alkuperäistä kuvaa ja tätä alinta, niin ei näytä ihan samalta WC:ltä, vai mitä? :)
4 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Pistettiin oikeen kunnolla ränttäliksi! Tosta alkuperäsestä ei kyllä oo vaikea pistää paremmaksi :D Toi pönttökin oli niin vanha, että sinne oli lika pinttynyt! :/

   Poista
 2. Tää vessa on kyllä niin hieno! Kateellinen kun mä en saanut kokonaan uutta pikku vessaa ;( :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä kuitenki päätät joku päivä että alat sitä remppaamaan ;)

   Poista