Kaksplus.fi
Sisällön tarjoaa Blogger.

Ihanat rauhalliset aamut











Gotta love lazy mornings. En ole koskaan ollut aamuihminen, joten rakastan viikonloppuja ja vapaapäiviä, kun saan ottaa ihan rauhassa. Yleensä vetäsen smoothien ja kahvin samalla kun meikkaan ja harrastan aikamoista multitaskingia aamupöperössä. Nyt loppuraskauden aikana on pitänyt entistä enemmän pitää huolta, että juna-asemalle kävelemiseen jää tarpeeksi aikaa. Juosta mä en nimittäin missään nimessä halua, mieluummin sitten luovutan ja käännyn takaisin kotiin. Hyvin on kuitenkin tähän asti mennyt ja aina olen töihin asti päässyt.

Vapaapäivinä ja viikonloppuisin syön yleensä aamuisin puuroa tai jotain leipää. Eilen päätinkin tehdä pitkästä aikaa sämpylöitä siskonmakkarasopan seuraksi, ja sainpa niitä vielä tänä aamuna herkutella. Nappasin pari kuvaa myös meidän keittiöstä sekä noista piristävistä punasista tulppaaneista. Paitsi että tuo tulppaaninippu oli huono, kaikki tulppaanit oli tähän iltaan mennessä lässähtäneet ja melkein katkenneet. Eivätkä ne edes auenneet samanlailla kuin nuo viime viikon vaaleanpunaiset, joista kuva yllä. Muuten, keittiöstä mun pitäisikin ottaa kunnolliset kuvat ja esitellä se. Vaan en oikein raaski koska meillä on vielä pari juttua kesken (ainahan jotain on kesken?). Ikkuna odottaa verhoja ja mikro siirtyy eri paikkaan, sillä nyt se kököttää isona möhkäleenä tuossa kahvinkeittimen oikealla puolella.

Sämpylät

1 ps kuivahiivaa
1/2 l vettä
3 dl kaurahiutaleita
2 rkl hunajaa
1 tl suolaa
7 dl vehnäjauhoja
3 dl ruisjauhoja
1/2 dl öljyä

Ensin kuivahiiva ja kaurahiutaleet sekaisin. Lisää sekaan kädenlämpöistä pikkasen läpimämpi vesi, hunaja ja suola. Lisää jauhot vähitellen. Anna kohota noin 30 min lämpimässä paikassa. Pyörittele sitten sämpylät leivinpaperin päälle uunipellille, kohota vielä n. 10 min ja paista 225 asteessa n. 10-14 minuuttia.

Tästä annoksesta tuli uunipellillinen suht isoja sämpylöitä. Mä paistoin näitä 14 minuuttia meidän uunissa, sillä näistä tuli tosiaan aika isoja koska halusin mahduttaa ne yhdelle uunipellille. Ainoa asia mikä inhottaa sämpylöiden leipomisessa on se tahmainen taikina kun kohonnutta taikinaa alkaa työstämään. Ja se kun jää joka paikkaan kiinni. Mutta its worth it ja mikään kaupan leipä ei voita tuoreita omia sämpylöitä!

Nyt unten maille jotta jaksaa työkoneen vielä huomenna avata. Ja niin, täytyy nyt kai näistä rauhallisista ja oman aikataulun mukaisista aamuista nauttia, koska parin kuukauden päästä aamu alkaakin kun neiti niin päättää. Tänään rv 32+0 ja nyt hyvää yötä! :)



2 kommenttia

  1. Näyttää ja kuulostaa ihanalta, niin nuo sämpylät kuin myös rauhallinen aamu. Nauti ehdottomasti tuosta jälkimmäisestä, koska nuo rauhalliset aamut tulevat olemaan vauvan kanssa kortilla. Vaikkakin minä nautin suunnattomasti myös tästä kun saan herätä tyttäremme kanssa aamu toisensa jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rauhallisia aamuja osaan kyllä arvostaa nyt työaamujen jälkeen. Nyt loppuraskauden aikana on ollut entistä vaikeampaa nimenomaan aamuisin. Mä uskon, että tuun myös nauttimaan niistä oman lapsen kanssa vietetyistä aamuista. Varmasti pikkasen(!) erilaiset aamut ne tulee olemaan, mutta enpä usko että niitä haluaisin pois vaihtaa :)

      Poista