Sisällön tarjoaa Blogger.

NeuvolakuulumisiaTänään mennään jo viikoilla 29+4, ja ensi torstaina voinkin sanoa että 10 viikkoa jäljellä laskettuun päivään. Kivaa, että viikot vierii suht nopeaan vielä tässä vaiheessa eteenpäin. Mamma nimittäin ei. Tänään kävellessä taas tuntui, että maha kohta laahaa maata, sillä niin painavalta se tuntui. Pääsin kuin pääsinkin lopulta lyllertämään neuvolaan asti. Aikaa vaan meni noin tuplasti se mikä normaalisti menisi.Äidillä ja vauvalla oli kaikki ihan hyvin. Verenpaine- ja hemoglobiiniarvot olivat ihan hyvät eivätkä olleet viime kerrasta paljon muuttuneet. Jatkan kuitenkin vielä rautatablettien ottamista, joita olen noin kuukauden syönyt, sillä hemoglobiini on kuitenkin vielä normaalista arvoista hieman alhaisempi. Kuulemma loppuraskaudesta hemoglobiiniarvo usein taas lähtee nousuun. Vauva kasvaa kohdun sf-mitan mukaan hyvin keskikäyrillä ja sydämenlyönnit kuului hyvin, vaihtelevaan tahtiin. Vauva majailee mitä luultavimmin pää alaspäin, niin kuin edellisellä neuvolakerrallakin. Saa mun puolesta majailla noin päin ihan loppuun asti. :)On helpottavaa kuulla, että kaikki sujuu normaalisti omalla tahdillaan ja vauva kasvaa hyvin. Sellaista myllerrystä mahassa välillä onkin, etten ole ollut huolestunut vauvan hyvinvoinnista. Nyt mennään eteenpäin kuunnellen omaa kehoa ja jaksamista. Seuraava neuvolakäynti sovittiinkin mun äitiysloman ekalle päivälle, eli neljän viikon päähän!! Niin outoa, että kohta sitä onkin joka päivä vapaa tekemään mitä haluaa tai saa olla tekemättä yhtikäs mitään. Pyrin ostamaan kaikki isommat hankinnat ennen äitiyslomalle jäämistä. En nimittäin halua stressata siitä, että viikot vierii ja vauva voi syntyä koska tahansa ja sitten meiltä puuttuukin sitä sun tätä. Äippärillä ajattelin tehdä helppoja asioita, kuten pyykinpesua, vauvanhuoneen viimeistelyä ja jospa nyt innostuisin vaikka ompelemaan ainakin vauvalle sen mobiilin.Perjantain ja lauantain välisenä yönä sain kärsiä aivan ihanasta ruokamyrkytyksestä. Ihan kaameita ja voimakkaita kramppeja vatsassa ja ihan tosissaan luulin että kohta mä synnytän. Onneksi ei kyse kuitenkaan ollut synnytyksestä vaan vatsalaukun ja suoliston totaalisesta tyhjennyksestä! :D Sitä kesti sitten aamuun asti ja seuraavan päivän loikoilin koiran kanssa sohvalla syöden hedelmäsalaattia ja juoden mustaherukkamehua. Kramppien aikaan vaan koitin miettiä, että hei täähän vaan valmistaa mua synnytykseen ja kipuun. Ehkä tän kokemuksen jälkeen selviän paremmin synnytyksestä, ainakin näin mä voin itselleni uskotella. ;)Kuvituksena ensimmäisiä ostoksia vauvalle viime syksyltä sekä viime kesän kukkia mökiltä. Tänään oli ihana ja lämmin keväinen sää ja kelpais mulle että kevät alkaisi jo nyt.

PS. Eilen haettiin vaunut kotiin, Emmaljungan City Crossit ja ne vaikuttaa just passelilta meidän käyttöön. Niistä lisää myöhemmin. Aina kun saan jotain hankittua, lähtee pieni taakka pois. Kauhea hinku ja kiire saada kaikki valmiiksi, olisko pesänrakennusvietillä jotain asiaa tähän? :)8 kommenttia

 1. Yök ruokamyrkytys yök :S laita vaunuista kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeesti luulin et joko synnytän tai sit kuolen se oli ihan kamalaa :D laitan vaunuista enemmän ja otan kuvia ku ollaan viel saatu vaunukoppa siihen. Se odottaa kaverilla :)

   Poista
 2. Oi mukavalta kuulostaa, että kohta alkaa valmistumaan kaikki valmiiksi vauvalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on ihana saada kaikki valmiiks ni sit voi vaan rauhassa odottaa neidin tupsahtamista maailmaan :)

   Poista
 3. Ah, mä niin muistan sen hitauden ja lyllertämisen ja sen kun pukemiseenkin meni puolet enemmän aikaa. Nyt kuljetaan sitten pyjamassa sen vuoksi, että vauva on sitä mieltä ettei äiti tarvi vaatteita. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyllerrys on cool! :D tai sit ei! Varsinkaan sillon kun on kiire, huh sillon kiroon ja kuulostan siltä et olisin juossu maratonin! Hei pyjamassa kulkeminen on ainaki mukavaa ja huoletonta, vauvakin selvästi sitä mieltä. Mä niin odotan pyjamapäiviä joita voi viettää hyvällä omatunnolla ;)

   Poista
  2. Pyjamapäivissä ei ole mitään vikaa, mutta pyjama päällä ei oikein voi lähteä ulkoilemaan. :D

   Poista
  3. Totta, ei ehkä ihan kannata :)

   Poista