Sisällön tarjoaa Blogger.

Emmaljunga City Cross
Ollaan nyt testailtu meidän menopeliä noin kolmen viikon ajan. Hyvin ja kevyesti liukuu eteenpäin. Myös muhkuraisella hiekkatiellä on ajeltu ja vaunut kulkevat siellä ongelmitta.

Vaunut koostuu Emmaljunga City Crossista sekä City Supremesta. Vaunukoppa on City Supreme ja perin sen ystävältäni. Koska hänellä oli vielä käyttöä rungolle ja istuinosalle, ostin ne erikseen käytettynä ja hyväkuntoisina. City Supreme sopii yhteen City Crossien kanssa joten päädyin siksi tähän. Istuinosa on tosin nyt erivärinen kuin koppa, se on musta, jossa on myös haaleaa kultaa/beigeä. Olisin tykännyt enemmän tuosta harmaasta mutta kelpaa toikin väri. Niin ja harmaan värin nimeä en nyt muista mutta tietääkseni tätä väriä myydään edelleen.

Vaunun renkaat on kaikki samankokoiset ja ne on puhkeamattomat ilmakennopyörät (Kai? Ainakin nykyään city crosseja myydään näillä renkailla mutta koska ostin käytettynä en ole varma onko silloin myyty eri renkaita). No jokatapauksessa renkaat on puhkeamattomat ja mielestäni todella tukevat ja hyvin liukuvat. Renkaita ei saa käännettyä, ja tätä asiaa pähkäilin kun vaunuvalintaa tein. Olisiko vaunuja vaikea kääntää liikkeessä? Vaunut on sen verran kevyet että kääntyminen menee ihan sujuvasti. Renkaat tottelee ihan vaan työntämällä mutta isoa kurvia tehdessä pitää vaunuja painaa edestä jotta kääntyminen onnistuu. Vaunut myös joustaa hyvin ylös ja alas. Nää vaunut ei ehkä ole mitkään parhaimmat shoppailuvaunut varsinkaan missään hullareiden melskeessä ja kapeilla käytävillä. Me tehdään aika pitkiä lenkkejä koiran kanssa päivittäin joten nää on kyllä siihen sopivat ja tukevat.

Vaunukopassa on integroituna hyttysverkko. Vetoketjulla avattavia tuuletusaukkoja löytyy sivuilta ja edestä sekä työntäjän puolella on ilmastointiaukko joka auki ollessa tuo ilmaa vaunukopan pohjaan viilentäen sitä. Vaunukopan ja istuinosan saa käännettyä kasvot tai selkä menosuuntaan päin. Tosin koppa ja istuinosa ovat aika isot joten en lähtisi vauhdissa kääntämään suuntaa. Työntöaisa on säädettävä ja kankaiseen tavarakoriin mahtuu sopivasti sadesuoja ja kauppakassi tai hoitolaukku. Kopan etupuolella on myös kätevä tasku, jossa mulla on aina kännykkä, avaimet, aurinkolasit ja koirankakkapussi.

Vaunut saa helposti kasaan mutta vievät aika paljon tilaa auton takakontista. Ei olla vielä kertaakaan kuljetettu vaunuja mukana. Meillä on erikseen pienet matkarattaat, johon meidän turvakaukalon saa kiinni. Niitä on tarkoitus käyttää esim. kauppareissuilla. Emmaljungat otetaan varmaan mukaan, jos ollaan pidempään liikkeessä koska kaukalo ei pidemmän päälle ole vauvalle kovin mukava.

Toivottavasti tästä oli jollekin hyötyä. Mä ainakin googlettelin pääni pyörälle vaunuvalintaa tehdessä ja lueskelin toisten kokemuksia. Eniten mietitytti ehkä juuri toi etupyörien kääntymättömyys. Jos jokin jäi askarruttamaan, kysy ihmeessä! :) 

PS. Mulla on ollut tää postaus jo monta päivää luonnoksissa ja monia muita ideoita mielessä. Jotenkin tässä toteutuksessa aina jostain kumman syystä kestää. ;D Ja niin, huomatkaa isäänsä tullut, suu auki nukkuva vauva! Ihanaa vappua kaikille ♡10 kommenttia

 1. Ihana tuo vaunuverho!!! :o <3 Mistäs sellaisen saisi ostettua?^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Noshilta. Niillä tuli nyt keväällä uutuutena vaunuverhoja, toi on ihanan pehmeää kangasta, tykkään :)

   Poista
 2. Me ostettiin uutena Citycrossit mustalla rungolla. Vaunukoppa oli vaaleanharmaa ja nyt käytössä musta ratasosa. Ollaan tykätty tosi paljon vaunuista ja etenkin koiralenkeillä maastossa ihan parhaat! 😊 Matkarattaat meilläkin on erikseen kauppareissuja varten. Ainut mitä itse toivoisin vaunuihin olis, että tuo alhaalla oleva tavaraosa kestäis sen yli 5kg painoa niin sais enemmän tavaraa kuljetettua siellä. Tykkään laittaa hoitolaukun enemmin sinne kuin kuljettaa työntöaisassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tekin ootte tykänny. Ootteko paljon ottanu rattaita autolla mukaan? Joo toi tavarakori ei kyllä kauheesti kanna kun on kankaasta. Parempi olis sellanen kunnon metallinen kori! :)

   Poista
 3. Mökkireissuilla on ollu vaunut mukana ja sitten Mummiloissa. Hirveesti ne vie kyllä tilaa etenkin kun meillä on koirahäkitkin autossa. Mut se, että toimivat niin hyvin lenkeillä, kompensoi tuota tilan viemistä autossa. 😊 Varmaan mahdoton ois saada sellaiset vaunut et toimis joka tilanteessa täydellisesti. Metallinen kori ois hyvä. Niitä ei vaan saanu mustaan runkoon kun ostettiin vaunut ja haluttiin nimenomaan musta runko. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä enpä tiedä löytyykö sellasia vaunuja jotka ajaa ihan kaikki tilanteet :) Autoon pitäis varmaan olla joku ylimääränen takakontti jotta tavarat, eläimet ja tietty ihmisetkin mahtuis kyytiin :D Tavaramäärä kun tuntu tuplaantuneen kun vauva synty maailmaan!

   Poista
 4. Me ostettiin mökkireissuja varten suksiboxi, jonne mahtuu melkein kaikki kassit. Ihan loistava ratkaisu ja halvempi kuin tila -auto. 😊

  VastaaPoista
 5. Värin nimi saattaa olla Dakar. Meillä sen sävyiset emmaljungan duo edge -vaunut, ja näyttää jokseenkin samalta

  VastaaPoista