Sisällön tarjoaa Blogger.

Vauvanhoitopiste ja hyödylliset hoitotarvikkeetMä pähkäilin raskausaikana, laittaisinko vaipanvaihto- ja vauvanhoitopisteen vauvanhuoneeseen vai kodinhoitohuoneeseen. Ennen kun päätettiin tehdä kodinhoitohuoneen remontti, olin laittamassa hoitopistettä vauvanhuoneeseen. Onneksi tehtiin remontti ja sen myötä vesipiste kodariin, sillä se on ihan ehdoton mun mielestä. Nyt meillä on lavuaarin vieressä hoitoalusta ja kaikki vauvanhoitotarvikkeet käden ulottuvilla. Jos oltaisi laitettu hoitopiste vauvanhuoneeseen, olisi aina pitänyt siirtyä vessaan pesulle pyyhkeineen kun siihen on tarvis. Suosittelen laittamaan hoitopisteen altaan lähelle jos vaan se on mahdollista.Kaikki purnukat, vaipat, rasvat yms. löytyvät kahdesta pöydällä olevasta korista. Hoitoalustan vieressä on aina yksi harso ja pieniä Ikean pyyhkeitä. Mä pähkäilin raskausaikana, mitä kaikkia hoitotarvikkeita sitä tuleekaan tarvitsemaan. Meille tärkeimmät tarvikkeet, jotka ovat melkeinpä jokapäiväisessä käytössä on olleet:

-Vaipat: No tietysti, ja niitähän menee jumalattomasti. Nämä on hyvä olla käden ulottuvilla lähellä vauvaa.

-Kosteuspyyhkeet: Näitä menee joka päivä milloin mihinkin puhdistamiseen.

-Pumpulipuikot: Meiltä löytyy Ainun normaaleja sekä vauvoille tarkoitettuja pumpulipuikkoja, joista pitäisi lähteä vähemmän "nukkaa" kuin normaaleista ja täten sopivat paremmin vauvanhoitoon. Puikkoja tarvittiin paljon aluksi napatyngän puhdistamiseen. Nykyään puikkoja menee jonkin verran, olen esim. hellästi puhdistanut vauvan nenää mikäli sieltä on ollut räkää tuloillaan.

-Vanulaput: Nämä on myös Ainun ja näitä meillä menee paljon joka päivä. Puhdistan vauvan aina aamuisin kostutetuilla vanulapuilla; taipeet, niska yms. puhdistuvat helposti näillä. Jossain vaiheessa toinen silmä myös rähmi paljon (vauvoilla usein ahtaat kyynelkanavat aluksi), jolloin puhdistimme sen vanulapuilla.

-Hoitovoide/perusvoide: Tätä ollaan käytetty mikäli iho on selvästi kuiva. Iho on vauvalla pysynyt hyvänä ja osittain siihen auttaa varmaan kylpyveteen lisätty öljy.

-Sinkkivoide & talkki: Näitä ollaan käytetty vaippa-alueelle, mikäli se on punoittanut.

-Keittosuolatipat: Nämä oli ja on edelleen melkein jokapäiväisessä käytössä. Vauvoilla on syntyessään usein ahtaat tiehyet nenässä ja maitoa/räkää tulee helposti ylös ja nenä voi jopa mennä tukkoon. Suolatipat auttaa nenän avautumisessa.

Lisäksi koreista löytyy esim. liivinsuojia, kynsisakset, kuumemittari ja muita purnukoita sekä hammas- ja hiusharjaa, joita ei vielä tarvita.Kodinhoitohuoneen kaapista löytyy ihan perus roskis vaipoille, vauvanpyyhkeet, harsot, lisää vaippoja ja muita tarvikkeita. Ikean pikkupyyhkeet on just sopivia vauvan kuivaamiseen. Kylpyä varten tietysti on iso kylpypyyhe. Harsoja menee paljon ja niitä löytyykin talon joka kolkasta. Silti just sillon kun sellaista pikaisesti tarviin, en löydä yhtäkään! Meillä on Ikean, Name It:n ja äitiyspakkauksen harsoja ja muutama ihana värikäs harso on ostettu Hollannista.


Vauvanvaatteet löytyy vauvanhuoneen vaatekaapista. Vaikka kodinhoitohuoneessa hoituu yleensä vaatteidenvaihto, tää on toiminut meillä hyvin, sillä meidän koti on yhdessä tasossa joten huoneesta voi aina pikasesti hakea tarvitsemansa. Yleensä laitan illalla seuraavan päivän vaatteet kodariin valmiiksi, jottei tarvii aamulla miettiä vaatteita (joo vaatteiden valitsemiseen voi joskus kulua yllättävän paljon aikaa).

Apua tulipa tästä pitkä. Huomatkaa ikkunassa roikkuva maski, jota mies käyttää kun vaipasta löytyy jotain haisevaa. :D That`s about it, ollaan oltu tosi tyytyväisiä näihin ratkaisuihin. :)6 kommenttia

 1. Hah ihana toi maski! Yökyttelystä päätellen meillä mies tarvisi samanlaisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah ai teilläki yökötellään :D En tajuu ei se nyt niin kauheelta haise kyl sen kestää. ;D

   Poista
 2. Ohhoh. Vai että oikein maski. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että jokaisen, jonka mielestä vauvankakka haisee, olisi syytä tehdä yksi työvuoro sairaalassa kroonikko-osastolla. Oma mieheni on pitänyt suunsa visusti kiinni, kun olen kertonut muutaman vaipanvaihto tarinan sairaalamaailmasta.
  Jos meillä olisi kodinhoitohuone, niin ehdottomasti olisi hoitopiste siellä. Meillä kävellään vauva sylissä eteisen halki vessaan, jos vettä tarvitaan. Kateeksi käy tuollainen ihanne ratkaisu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepp, varmasti on tuhat kertaa pahempia hajuja olemassa. Mua vaan lähinnä huvittaa toi maski :D

   Poista
 3. Meillä on vähän samanlainen viritelmä kodinhoitohuoneessa, vesipisteen läsnäolo on ehdotonta plussaa! Edelisessä asunnossa jouduttiin hoitamaan hommat makkarissa esikoisen kanssa, kun siellä ei mitään kodinhoitohuoneita ollut, joten nyt kyllä osaa arvostaa tällaista mahdollisuutta :)

  Ja sulla on kaikki tosi kauniisti laitettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Niinpä, saa olla onnellinen että on kodinhoitohuone. Mikäli ei oltaisi tehty remonttia ennen vauvantuloa, olis meillä pesty vessassa ja siellä on malja-allas joka ei ihan soveltuvin ole pesuja ajatellen.

   Poista