Sisällön tarjoaa Blogger.

NimiäisetMeillä oli lauantaina ihana päivä, jolloin vihdoin paljastimme tyttäremme nimen. Monet olivat odottaneet nimen kuulemista ja arvuuttelivat, minkä nimiseksi tytön nimeämme. Yksikään arvaus ei harmi vaan osunut oikeaan. Musta oli hauskaa pitää salaisuutta, oltiinhan me etunimi valittu ja päätetty jo ennen rakenneultraa. Ei oltu kutsuttu tyttöä nimellä ennen lauantaita, sillä mä ainakin olisin möläyttänyt nimen jo aikoja sitten.
Valmisteltiin äitini kanssa tarjoiluita hiki hatussa perjantaista lähtien. Lauantaina sain myös Natalien kummin apuun, kiitos vaan molemmille vielä! <3 Aloitin koristeiden hankkimisen ja valmistamisen jo hyvissä ajoin. Ostin ilmapalloja, vauva-kakunkoristeen, vaaleanpunaisia jalkapohjaservettejä, ruusun terälehtiä koristeluun ja pom pomit olinkin jo aiemmin tehnyt (niistä diy-ohje täällä). Tein kartongista viirin nimen paljastamista varten ja myös kakkuun tein pienen nimiviirin. Iso viiri saa paikkansa tytön huoneesta jossain vaiheessa. Äitini osti kukkia ja teki pöydille hienot asetelmat. Teemavärinä oli mikäs muukaan kuin vaaleanpunainen, pikkasen kullalla höystettynä. Tarjoiluina meillä oli sopivasti suolasta ja makeaa. Niistä kirjoitan erikseen, muuten tästä tulisi kilometrin mittainen.

Nimiäisissähän ei ole mitään tiettyä ohjelmakaavaa, toisin kuin ristiäisissä. Täten päätettiin siis itse päivän kulusta. Aluksi toivotettiin miehen kanssa vieraat tervetulleiksi. Sitten leikittiin "nimileikkiä" joka oli samantapainen kuin hirsipuu. Vieraat sai heitellä kirjaimia ja sitä mukaan kun osui oikeaan, laitoin kirjaimen seinälle. Otettiin ensin toinen nimi ja sitten etunimi. Aika nopeesti saatiin nimi selville. En ainakaan kuullut tai nähnyt kauhistuneita ilmeitä, joten kai nimi oli ihan kiva. Ainakin meidän mielestä tyttö on ihan Natalien näköinen. ;)
Nimen paljastamisen jälkeen otettiin kaikista kuvat ulkona, jonka jälkeen käytiin herkkujen kimppuun. Ruokailun jälkeen avasin vielä tytön lahjat ja höpöteltiin niitä näitä. Juhlat oli onnistuneet ja ihanat. Natalie ihmetteli ja ihastutti vieraita ja torkkui sitterissä rankan valokuvauksen jälkeen. Illalla tais uni tulla aika ajoissa ja hyvin, koko perheellä. Natalie sai ihania lahjoja muistoksi, esittelen niitä myöhemmin.


PS. Täällä podetaan kesäflunssaa. Onneksi vaikuttaa suht lievältä eikä ole kuumetta, niin jaksan hoitaa tyttöä. Kunpa vaan tyttö ei saisi tätä, fingers crossed!


10 kommenttia

 1. Voi kuinka ihanan näköiset pirskeet! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, oli kyllä kivat :) Ja tietty mun piti saada koristella kämppä kaikella ylisöpöllä ja pinkillä, ai että ku tykkään! ;)

   Poista
 2. Ihania koristeluja<3 ja tosi kivalta kuulosti tuo nimileikki!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♡ nimileikki oli ihan hauska kun ei ollu pappia kertomassa nimeä :) mun ystävä piti aiemmin samantapasen nimenpaljastuksen niin siitä sain idean ;)

   Poista
 3. Kivat juhlat oli, kiitos vielä :)

  VastaaPoista
 4. Kauniilta näyttää. Mulla ei ole lainkaan kokemusta nimiäisistä, koska olen itse niin perikristillisestä perheestä, että mikään muu kuin ristiäiset eivät olisi edes tulleet kuuloonkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Jep näinhän se on että jokainen perhe tekee niin miten tuntuu oikealta ja omalta :)

   Poista
 5. Ihana pieni, kaunis nimi ja kivannäköiset nimiäiset <3 Meilläkin oli nimiäisissä nimileikki. Meillä oli tytön kolmen nimen kirjaimet paperisina kasassa ja siitä piti koota oikea yhdistelmä. Pienellä avustuksella se sieltä löytyikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon <3 Hei toi nimileikki kuulostaa myös kivalta, siinä joutu varmaan vähän jo vieraat pähkäillä ennen kun sai nimen kasaan :)

   Poista