Kaksplus.fi
Sisällön tarjoaa Blogger.

Nimiäisten tarjoilut ja varvaskeksien resepti










Palataan vielä vähän meidän nimiäisten herkkuihin. Suolaisina herkkuina meillä oli lohivoileipäkakkua, salaattia ja coctailpiirakoita munavoin kanssa. Tilattiin voileipäkakku paikallisesta pikku leipomosta ja se upposi hyvin parempiin suihin. Makeina herkkuina oli mansikka-banaanitäytekakku, suklaamansikoita, varvaskeksejä, erilaisia pinkkejä karkkeja sekä mummini tekemät kuivakakku ja lusikkaleivät. Täytekakkuun laitoin ensimmäiseen väliin banaania, mansikkahilloa ja valkosuklaa-mascarponeseosta ja toiseen tuoreita mansikoita, mansikkahilloa ja valkosuklaa-mascarponeseosta. Päälle punaisella elintarvikevärillä värjättyä kermavaahtoa ja koristeeksi mansikoita ja vauvakoriste sekä itsetehty nimiviiri.

Väsäsin noita varvaskeksejä ensimmäistä kertaa ja siinä oli kyllä omat haasteensa. Mutta syötävän söpöjä ja ihanan makusia niistä kuitenkin tuli! Ajattelin pistää reseptiä tulemaan, sillä näitä keksejä aion uudemmankin kerran leipoa, tosin ilman niitä varpaita ja kuorrutusta. Alkuperäinen keksien resepti on Lunni leipoo -blogista, kuorrutuksen tein helpomman kautta. Reseptistä tuli mun varvasmuotilla noin 25-30 keksiä.

Varvaskeksit

n. 220 g voita
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja

Pinkki kuorrutus

n. 4 dl mansikanmakuista tomusokeria
 muutama ruokalusikallinen vettä

Vatkaa huoneenlämpöisestä voista pehmeää. Lisää sokerit ja vatkaa seos kuohkeaksi. Kääntele jauhot joukkoon. Muotoile taikinasta pallo, kauli muutaman sentin paksuiseksi levyksi ja kääri kelmuun. Anna jäähtyä jääkaapissa noin tunnin ajan (Huom. Älä anna taikinan olla pidempää aikaa jääkaapissa, muutoin siitä tulee liian kovaa eikä sitä voi heti työstää). Ota taikina kylmästä ja kauli levy noin puolen sentin paksuiseksi. Suosittelen kaulimaan suoraan leivinpaperille, niin ei tarvitse nostaa muotilla tehtyjä keksejä mihinkään. Jos taikina pehmenee paljon, laita se uudestaan jääkaappiin joksikin aikaa. Laita vielä muotilla tehdyt keksit jääkaappiin kylmenemään ennen paistamista. Paista 175 asteessa n. 8 min, niin että keksit saavat vain hieman väriä. Vaikka mun keksit oli kylmiä uuniin mennessä, ei ne silti pysyneet kunnolla muodossaan uunissa. Tein siis varpaat uudestaan muotilla heti uunista tulon jälkeen.

En jaksanut alkaa tehdä kunnon pikeeriä, joten menin helpomman kautta. Tein pinkistä, mansikanmakuisesta tomusokerista ja vedestä paksun, pursotettavan seoksen. En muista tarkkoja määriä mutta tomusokeria taisi mennä noin puoli purkkia ja vettä vain pari lusikallista. Kannattaa siis aloittaa tosi pienestä vesimäärästä ja lisätä sokeria ja vettä aina pikku hiljaa. Pursotin kuorrutuksen 2 mm pyöreällä tyllalla. Sit vaan jääkaappiin kovettumaan. Ulkonäöstä ei tullut priimaa mutta maku oli kyllä tosi hyvä ihan ilman kuorrutustakin! :)



6 kommenttia

  1. Hei! Tarjoilut näyttävät todella hyviltä! Olen itsekkin järjestämässä nimiäisiä piakkoin ja kiinnostaisi tietää että millaista salaattia tarjosit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Mä tein aika perussalaatin joka toimi voileipäkakun kylkeen. Laitoin eri salaattilajikkeita, kirsikkatomaatteja ja hunajamelonia :) Hyviä juhlia teille!

      Poista
  2. Ihania tarjottavia! Noi varvaskeksit on niin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Mäki ihastuin noihin varvaskekseihin kun mietin että mitä tarjoisin juhlissa. Ei vaan ollu ihan niin helppo nakki saada siistejä varpaita :D Mut hitsin hyvänmakusia oli!

      Poista
  3. Hei muuten mistä hankit ton varvaskeksimuotin? Kun mulla olis yhet babyshowerit järkättävänä niin nää olis sinne niin kivaa tarjottavaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilasin netistä, juhlakauppa.com. Siellä oli vaikka millä mitalla kaikkea kivaa myös babyshowereihin ;) oi pääset järkkää juhlia, mäkin haluisin mut kukaan ei lisäänny :/

      Poista