Sisällön tarjoaa Blogger.

Natalie 3 kuukautta ❤
Meidän prinsessa täytti tänään jo kolme kuukautta! Ihan kun olisin eilen kirjoittanut sen 2-kuukautispostauksen. Meillä on neuvola ensi viikolla, joten en vielä tiedä mittoja, mutta kyllä tuo silmissä näyttää kasvavan. Fyysisen kasvun lisäksi Natalie oppii uusia juttuja koko ajan. Parhaimpia on tytön ilmeet, joilla hän selvästi kertoo onko kaikki hyvin vai vähän huonommin. Hymystä ilme saattaa yhtäkkiä vaihtua mutruun niin, että suu tekee kunnon surunaaman.

Nataliesta on tullut aikamoinen hymytyttö nyt kun hymyileminen on hoksattu. Hän hymyilee, kun näkee muita hymyileviä tai nauravia naamoja, kun kutittaa häntä poskista, heiluttaa hänen käsiä, tekee hassuja ääniä tai hassuttelee muilla tavoilla. Natalie myös höpöttää vaikka mitä kiljahdusten kera kun sille päälle sattuu. Sitä gagugagagigi-kieltä on niin hauskaa kuunnella. Toinen ihan tosissaan yrittää kertoa hienoja tarinoita, haha. Tohon leikkiin on helppo lähteä mukaan kun matkii ja naureskelee toisen kanssa, ihan parasta.

Onpa meillä jo pari kertaa kierähdetty ympäri selältä mahalleen ja mahalta takaisin selälleen. Leikkimatolla ja sitterissä tyttö viihtyy edelleen. Ainoastaan mahallaan olo leikkimatolla ei ole kovin kivaa ja näin viihdytään vain muutama minuutti. Kaikkeen käsien ulottuvilla olevaan tavaraan tartutaan; usein tuttinauhaan, harsoon, sormeen tai vieressä tai masun päällä olevaan leluun. Käsiä on kiva pitää yhdessä ja tunkea ne samaan aikaan suuhun tai nostaa ne ylös. Niitä sormia ja kämmeniä olis niin kivaa syödä vaikka koko ajan. Mä yritän vaihtaa sormet mieluummin tuttiin, jottei tyttö innostu liikaa vaikka peukalosta ja ala lussuttaa sitä.

Yöt Natalie nukkuu edelleen hyvin. Ensimmäinen pätkä vaihtelee 6-9 tunnilla. Kun tyttö herää, otan hänet viereen syömään ja torkutaan yleensä aamuun asti syöden aina välillä. Päikkärit nukutaankin sit yleensä pienissä pätkissä, harvoin nukkuu yli tunnin putkeen. Parempi näin päin, niin äitikin jaksaa paremmin.

Meillä asustelee tyytyväinen hymytyttö, kunhan ei oo kova nälkä tai yliväsy. Millasia vauveleita löytyy ruudun takaa? :)


6 kommenttia

 1. Heippa Nea!

  Olen tässä kesän aikana lukenut blogiasi. En enää muista mitä kautta tänne päädyin, mutta olen iloinen, että löysin tänne!

  Kirjoitat vauva-ajasta tosi positiivisesti - empaattisesti ja mukaansatempaavasti. Blogitekstejäsi on hauska lukea.

  Meillä on lauantaina kolme kuukautta täyttävä poikavauva. Ollaan tällä hetkellä hänen ensimmäisellä mökkilomallaan. Kivaa on ollut ja poika on ollut kaikessa mukana - joko sylissä tai kantorepussa. Ei varmaan tarvitse enää kauaa odottaa, että saa ottaa "vauvatuen" pois repusta. Meillä on Ergobabyn kantoreppu, ostin sen käytettynä ennen lomaa. Ollaan pidetty pyyhettä vauvan pyllyn alla, jotta siellä olisi mukavampi olla. No nyt ajauduin jo pointistani, niin käy helposti, heh...

  Joka tapauksessa, meidän poika vaikuttaa oppineen Natalien lailla paljon uusia asioita viimeisen kuukauden aikana. Aika menee siivillä! Meidän neuvola on vasta 18. päivä. Luulen, että 7 kg menee heittämällä rikki (poika painoi syntyessään 3,2 kg). Täysimetyksellä mennään, siitäkin on ollut kivaa lukea blogistasi. Imetys menee jo mukavasti, muttei se aluksi ihan ongelmitta sujunut :D

  Kiitos vertaistuestasi ja palaamisiin,

  Mirka ja Julius-vauva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kun kiva kuulla että tykkäät lukea meidän höpinöitä :) Eipä oo meidän vauvoilla paljon ikäeroa, varmaan samoja opittuja taitoja siellä ihastellaan. Kiva että poika tykkää olla repussa ja möksällä mukana kaikessa! :) Me ollaan vasta opeteltu reppuilemaan manducalla, tyttö kyllä viihtyy siellä ja lopulta nukahtaa ainakin vähäksi aikaa. En usko että meidän kuumakalle jaksaa kuitenkaan kauaa olla repussa. Oi teidän pojuhan on tosi hyvin kasvanut jos jo 7kg, ihme tavaraa se äidinmaito on ;) Mä veikkaan että meillä paino on jotain 6kg luokkaa. Kirjottelepa myöhemminkin teidän kuulumisia, niitä on kiva lukea!

   Poista
 2. Ei löydy ruudun takaa kuin koira vauveli, joka sekään ei enää edes ole vauva :( mutta ihania kuvia ja ilmeitä Nataliella <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onn se vielä vauva muttei vaan niin pikkunen ♡ ja koirathan pysyy aina vauvoina! Ilmeet on kyllä huippuja nykyään :D

   Poista
 3. Voiii mä en taas kestä näitä kuvia <33 niin isokin jo! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ❤ Mä en kestä sitä että se kasvaa noin nopeesti :(

   Poista