Sisällön tarjoaa Blogger.

Miten nukuttaa vauva ilman tissiä?Jep, Nalle Puh ja hollantilainen kirja nimeltään Dikkie Dik on auttaneet tyttöä nukahtamaan omaan unipesäänsä. Mua ärsytti, että mä vietin joka ilta makkarissa vähintään puoli tuntia tissi tytön suussa nukuttamassa häntä. Joku päivä tissistä luopuminen tapahtuu joka tapauksessa, joten ajattelin, että tytön on parempi opetella jo nyt toinen nukahtamistapa. Veikkaanpa nimittäin, että Natalie oppii tällä hetkellä helpommin nukahtamaan ilman tissiä, kuin vaikka vuoden päästä.
Maanantaina päätin, että nyt kokeillaan mitä tapahtuu. Silloin en vielä ottanut kirjaa avuksi. Olin syöttänyt tytön hyvin ja vein hänet hämärään makkariin. Pidin häntä sylissä ja taputtelin ja heijasin, tutti oli suussa. Tällä tavoin Natalie saattoi pienempänä nukahtaa. No eipä siitä tullut mitään, tyttö alkoi heti itkemään. Pistin hänet omaan sänkyynsä unipesään ja otin soittorasian, joka soittaa tuiki tuiki tähtöstä. Tyttö alkoi kuuntelemaan sitä ja rauhoittui pikku hiljaa. Pidin hellästi hänen käsistä ja jaloista kiinni, jottei hän turhaan heiluttelisi niitä. Jonkun aikaa siinä sitten kuunneltiin tähtöstä, jonka jälkeen mä vielä jatkoin laulamista ja hyräilyä. Silmät alkoivat mennä kiinni ja yhtäkkiä tyttö sammui. Nukahtamiseen meni vähän yli puoli tuntia.
Tiistaina näin päiväkodissa työskentelevää kummitätiäni ja siinä mökillä kun yritettiin nukuttaa Natalieta hän sanoi, että tarhassa lapset ovat nukahtaneet hyvin, jos aikuiset ovat pitäneet palaverin nukkarissa. Monotonisella, tylsällä äänellä toteutettuna. Kokeiltiin siis tätä. Luin Natalielle erittäin tylsällä ja aika hitaalla äänellä tän kuvissa olevan olevan Nalle Puh -sadun. Koko nukuttamishommaan meni alle puoli tuntia. Keskiviikkona mies luki Dikkie Dikiä, mutta Nataliella meni täysin hermot, joten tulin avuksi. Laitoin taas soittorasian päälle, jotta huomio keskittyisi muualle, ja koitin rauhoitella tyttöä. Aikansa hän jaksoi itkeskellä ja kitistä, mutta jossain vaiheessa lopetti ja kuunteli satua sekä vihdoin nukahti. Tällöin taisi nukahtamiseen mennä noin 45 minuuttia.
Mutta tänään meni vaan noin 20 minuuttia! Imetin ensin hämärässä makkarissa ja siirsin tytön omaan sänkyyn. Tutti suuhun, kirja auki ja lukemaan. Pistin vielä tytön Love to dreamin kapalopussiin, joka hillitsee käsien ja jalkojen heiluttamista ja jossa vauvan asento on luonnollinen. Jonkin aikaa Natalie käänteli päätä, koitti nostella jalkoja ja pulautti tuttia ulos. Jatkoin vaan sinnikkäästi lukemista pitäen vähän jaloista kiinni. Meni vartti ja tyttö nukahti. Istuin vielä vieressä viisi minuuttia, jotta tyttö nukahtaisi kunnolla.Kärsivällisyys, kärsivällisyys. Sitä tässä tarvitaan ja mäkin vielä opettelen olemaan kärsivällisempi. "Mikset sä voi vaan nukkua?", "pistä nyt simmut kiinni, oot ihan väsynyt" ja mitä kaikkea oonkaan höpissyt, kun toinen taistelee unta vastaan päivä- tai yöunille mennessä. Ilokseni voin nyt sanoa, että äidin tylsä puhe toimii näin ainakin kotioloissa. Jos Natalie ehtii tulla yliväsyneeksi, menee nukuttamiseen selvästi kauemmin. Pitäis siis yrittää ajoittaa sänkyynmeno hyvin. Aion jatkaa samaa rataa, jospa saatais tästä satujen lukemisesta myös tytölle mieluinen tapa käydä nukkumaan. Oli muuten kiva lukea tota Nalle Puhia. Nauroin tolle Nalle Puhin räjäyttämiselle ja tolle sadun happy endille. :D Ahneella on paskanen loppu.. Niin ja toi lentävä Puh ❤

Kokeilkaas! Mitä hyviä nukuttamistapoja teillä on käytössä?


8 kommenttia

 1. Täällä tuskaillaan myös nukuttaminen kanssa... Vauva ei nukahda kuin tissille tai välillä rattaisiin, nykyään ei helposti noillakaan. Viimeaikoina oon saanut nukutettua lähinnä vaan kantoreppuun (josta siirrettäessä saattaa kyllä herätä...). Illat on välillä aika tuskaa, kun nukuttamiseen voi mennä pari tuntia. Ongelmana eniten se, että vauva liikkuu niin paljon, että jos sen sänkyyn laittaa, konttaa se ympäriinsä, istuu tai puuhaa jotain muuta, niin eipä siinä mobilet, laulut tai sadut oikein auta. :( Odotan jo kovasti sitä aikaa, kun voitais rauhassa lukea iltasatuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ja voi, kuinka voikaan olla niin vaikeeta saada vauva nukkumaan. Nukahtamisongelmat taitaa olla enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Kuin turhauttava onkaan jos saa jollain keinolla vauvan vihdoin nukahtamaan ja sit kun pitää siirtää, se herää. I know the feeling! Kääk ootan kauhulla sitä kun Natalie alkaa kunnolla liikkumaan. Mitä ihmeen kikka kolmosia sit voi keksiä? :o Kerro jos keksit toimivan keinon! :)

   Poista
 2. Minun toinen tyttö laittaa vauvan sänkyyn ja se nukahtaa. Toinen lukee kirjaa ja vauva nukahtaa. Paitsi ei se aina noin hienosti mee.
  Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa helpolta, voi kun täälläkin nukahtais vaan kiltisti itsekseen.

   Poista
 3. Meillä 4kk ikäinen neiti ja riittää kun vie omaan sänkyyn ja antaa tutin ja harson :) Alkuun mekin imetettiin pimeässä huoneessa että nukahtaa joko siihen tai vähintään rauhoittuu mutta opeteltiin onneksi siitä pois, nyt voi vikan tissinkin antaa jo ihan valot päällä vaikka olohuoneessa ja silti ymmärtää yön idean kun lopulta mennään pimeään makkariin! Kärsivällisyyttä ja useita kokeiluita vaan niin siitä pikku hiljaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiva kuulla että vauva tosiaan voi nukahtaa ihan itsekseen! Se on just se kärsivällisyys ja johdonmukasuus ja periksi ei sais antaa :) Eiköhän tää tästä mee vaan paremmaksi pikku hiljaa.

   Poista
 4. Meillä tyttö rupes neljän kuukauden ikäisenä nukahtamaan omaan sänkyyn.. Ensin imetin pimeässä huoneessa ja sitten laskin tytön sänkyyn ja vähän heijasin kun käytössä oli ne keinutassut. Ei mennyt kun noin viikko niin ei tarvinnut enään edes heijausta kun tyttö oli varmaankin tajunnut että sänky on turvallinen paikka😊
  Siitä lähtien ei ole tarvinnut kuin viedä sänkyyn ja toinen nukahtaa sinne yleensä alle 5 minuutissa :D

  Heh Dikkie dik😂😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi nopeesti oppi nukahtamaan itekseen, tosi hyvä! Toi keinuttaminen olis tosi hyvä ainaki alkuun. Mietin kans soivaa ja pyörivää mobiilia, se vois toimia. :) Jeepp siis en tajuu mistä hollantilaiset aina keksii nää kaikki sanat, dik tarkottaa niinku lihavaa ja kirja kertoo kissasta mut ei se musta lihavalta näytä, tiiä sit mikä idea tossa :D

   Poista