Sisällön tarjoaa Blogger.

Etelänmatkalla vauvan kanssa

Nyt on lomat lusittu ja arki taas alkanut. Syyskuu näyttää näköjään varsin kesäiseltä, ihanaa nauttia vielä lämpimästä auringosta. Kreikassa oli kuuma, muttei mun makuun liian kuuma. Lämpötila heitteli 25-31 välillä ja yleensä tuuli jonkun verran. Onpa muuten kiva olla kotona taas, kummasti viikon poissaolon aikana ehtii jo tulla ikävä kotiin. Niin ja ikävä tuota meidän karvaista Lily-kamua. Ajattelin koota tähän postaukseen asioita, joita kannattaa ottaa huomioon matkustaessa vauvan kanssa etelän lämpöön ja kertoa teille Natalien kokemuksista Kreikassa.

Meidän lento lähti Karpathokselle kukonlaulun aikaan ja me aikuiset nukuttiin vain muutama tunti. Natalie meni jo ajoissa nukkumaan eikä hän ollut yöllisestä herätyksestä moksiskaan. Lento meni yhtä hyvin kuin Hollantiin mennessä. Natalie nukahti taas kun kurvattiin kiitotielle ja nukkui lennon aikana yhteensä parit päikkärit. Väsymystä pikkasen kiukuteltiin mutta muutoin hän jaksoi taas höpötellä ja hymyillä. Ainiin, Suomen päässä ei taaskaan saatu rattaita portille asti kun taas Kreikassa saatiin. Suomessa, ainakaan Finnairilla ei kuulemma ole aikaa siirtää rattaita portilta ruumaan! Että näin. No pärjättiin taas ihan hyvin.Vaatteet ja aurinkorasva. Kun muu matkaporukka nukkui päikkäreitä, me hengailtiin partsilla hassutellen ja kuunnellen lastenlauluja. Näköjään äiti ei saanut olla kuvassa kun piti puristaa äidin nenää. Nataliella oli päällä joko kevyet kesävaatteet tai kuumimpina päivinä pelkkä vaippa sekä hattu. Vaikka tyttö oli koko ajan varjossa, laitoin hänelle aurinkorasvaa paljaisiin kohtiin. Alle 6-kuukautisellehan ei suositella laitettavan rasvaa, mutta mun mielestä on pienempi paha laittaa rasvaa kuin palaa. Auringon UV-säteet kun heijastuu joka tapauksessa jonkin verran. Meillä oli apteekin ACO-merkkistä 50-suojakertoimellista lapsille tarkoitettua rasvaa. Aurinkolasit meillä oli myös mukana, mutta ne olikin vielä liian isot eivätkä pysyneet päässä.Ravinto ja nesteytys. Täällä mennään edelleen täysimetyksellä, mutta matkan vikoina päivinä annettiin myös vettä. Yhtenä päivänä huomattiin, ettei pissavaippa täyttynyt samanlailla kuin ennen, joten annettiin sitten rintamaidon lisäksi välillä vettä. Se oli oikeastaan ihan kätevää, sillä pullon pystyi antamaan tytölle paikassa kuin paikassa ja helpommin ja useammin kuin rintaa. Näin mun ei myöskään tarvinnut ihan koko ajan imettää. Ilme oli kyllä aluksi näkemisen arvoinen, mutta ihan hyvin vesi alkoi maistua. Ja kuten kuvasta näkyy, pullosta on niin kiva juoda ihan ite!
Päivä- ja yöunet. Näitä ja varsinkin päiväunia mä jännitin vähän etukäteen. Kesällä Suomessa helteisellä säällä Natalie nukkui aina päikkärinsä huonommin, kuin viileämmällä ja pilvisellä säällä. Kreikassa tyttö nukahti useimmiten yllättävän nopeasti rattaisiin, kun niitä lähti kärräämään. Meillä siis kotonakin nukahdetaan parhaiten liikkuviin rattaisiin. Vain parina kertana kiukuteltiin unta vastaan, ja muutaman kerran tyttö nukkui jopa 1,5 tuntia putkeen (varsinkin silloin kun mummi ja ukki hoiti!!!) Hankin meille matkarattaisiin Shade Me -aurinkosuojan, joka antoi todella hyvän lisäsuojan. Ilman sitä Nataliella olisi ollut jalat auringossa. Suojan saa kiinnitettyä varmasti melkein mihin tahansa rattaisiin. En voi kuin suositella varsinkin aurinkoisia etelänmatkoja varten!Natalie pääsi myös pariin kertaan kokeilemaan uimista lastenaltaassa. Vesi oli vähän viileetä, mutta se ei paljon haitannut. Vähän tyttö ihmetteli mutta myös hymyili vähän väliä. Eiköhän hänestä vielä kuoriudu vesipeto niin kuin äitinsäkin on ollut.
Ravintolassa Natalie chillaili matkarattaissa sekä sylissä. Ravintoloissa oli aina hirveästi kivoja valoja ja naamoja, joille piti hymyillä. Varsinkin miehet sai isoja hymyjä ja aina kun ukki tai isi tuli näköetäisyydelle, piti hymyillä oikeen leveästi. Matkan aikana tyttö oppi uusia taitoja sekä löysi varpaat ja hiuksetkin kasvoi. Useammin siis Kreikkaan kun kaikkea hyvää vaan tapahtuu! :)

Kaiken kaikkiaan matka meni erittäin hyvin ja meidän tyttö taitaa olla oikea matkamimmi. Niin hyvin on mennyt nyt molemmat ulkomaanmatkat että seuraavaa vaan suunnittelemaan, hahah.


Ei kommentteja