Sisällön tarjoaa Blogger.

Kaunis Karpathos


Jos podet matkakuumetta, pahoittelut, se voi pahentua näiden kuvien myötä. Tässä teille kuvapläjäys ihanalta Karpathokselta. Ennen lomakohteen valitsemista selaan aina kuvia Google Earthin kautta. Haluan päästä uimaan kristallinkirkkaaseen, sinisenä hohtavaan veteen. Pienet ja rauhalliset vaaleat kivirannat on mun mieleen. Karpathos oli melkeinpä täydellinen valinta myös lapsiperheen näkökulmasta.


Karpathos on suhteellisen pieni saari, jonka ehtisi viikossakin helposti kiertämään. Jos meillä ei olisi vauvaa, olisimme vuokranneet skootterin koko viikoksi ja käyneet mahdollisimman monella rannalla. Olisimme myös käyneet kauniissa pienessä Olympos-kylässä, joka sijaitsee korkealla vuorenrinteessä. Kuvat sieltä näyttävät niin mageilta, että ehdottomasti kannattaa käydä siellä, jos on mahdollisuus!Yövyimme Parasol-nimisessä hotellissa, joka oli muutama vuosi sitten remontoitu. Ihana ja siisti huoneistohotelli, josta löytyy hissi, uima-allas sekä lastenallas sekä todella tasokasta muttei kuitenkaan kallista ruokaa tarjoava ravintola. Hotelli soveltui todella hyvin niin lapsiperheelle kuin kenelle tahansa muullekin. Meidän hotelli sijaitsi Karpathoksen kaupungissa (myös Pigadia nimeltään) lähellä rantaa ja keskustaa. Karpathoksen ranta on muutaman kilometrin pituinen hiekkaranta, jonka vesi on kirkasta ja puhdasta. Rannalla on useita ravintoloita ja luonnollisesti aurinkotuoleja vuokrattavana.

Keskustassa oli paljon turistikauppoja, ravintoloita ja kahviloita jokaiseen makuun. Osa ravintoloista sijaitsi korkeammalla ja niistä oli upeat näkymät merelle. Keskustassa matkarattaiden kanssa kärryttely onnistui hyvin ja ravintolaankin henkilökunta teki meille aina hyvin tilaa. Jos menette Karpathokselle, keskustan ravintoloista suosittelen La Miragea, Sofia's Placea ja rantaravintoloista Zoriana's Placea. 


Karpathoksella kannattaa ehdottomasti vuokrata skootteri, mönkijä tai auto. Saarella on ihania rantoja, paljon kauniimpia mitä pitkät hiekkarannat yleensä. Kannattaa lähteä pohjoiseen, noin puolen tunnin ajomatkan päästä löytyy Achata, Kira Panagia sekä Apella beachit. Kaikki pieniä, vaaleita kivirantoja kristallinkirkkaalla vedellä. Niin kaunista, etten olisi millään halunnut lähteä pois! Tämän postauksen rantakuvat on otettu näiltä rannoilta. Kaikilta rannoilta löytyy myös ravintola. Käytiin myös etelässä lentokentän lähellä olevalla pienellä hiekkarannalla, sekä Amopin kylän rannalla. Lentokentän lähellä oli muutamia pieniä hiekkarantoja, mutta niissä ei ollut mitään erikoista. Amopin pienet rannat taas olivat ihan täynnä väkeä näin syyskuussakin, mikä ei ihan meidän mieleen ollut.


Näihin kuviin ja tunnelmiin, seuraavaa kesää ja matkaa odotellessa. Toivottavasti päästään myös ensi vuonna Kreikkaan. ❤


6 kommenttia

 1. Ihania kuvia ja varmasti ihana loma :) toivottavasti itekkin pääsisin pian johonkin lämpimään matkalle :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Oli ihanaa, mutta vitsi kun tuntuu että siitä on jo kauan aikaa! Toivottavati pääsette keväällä lähtee! Nyt vaan pitäis tää pitkä syksy ja talvi jaksaa :/

   Poista
 2. Täällä yksi lomista haaveileva! Millaiset tiet tuolla Karpathoksella on jos mielisi tosiaan skootterilla kierrellä paikat läpi?��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karpathoksella oli hyvät tiet kyllä! Me ei kierrelty saarta ympäri, mutta ajettiin n.20km päähän eri rannoille ja sinne ainakin pääsi isoa tietä pitkin kätevästi. :)

   Poista
 3. hei, täällä tämä samainen Sonja joka aikaisemmin kysellyt teiden kunnosta. Sattui tässä pieni tenkkapoo, kun mieheni kanssa hoksattiin että olisi ollut paikallaan luottokortin tilaaminen ainakin jos mielii autoa vuokrata. Viikko enää lähtöön! Mitenhän oli skootterin laita? Jos ei muuten, nii eiku pyörä alle... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsi, kun huomasin sun kommentin vasta nyt,anteeksi! En ole saanut kommentistasi sähköpostia,jonka varaan oon luottanut. Olette varmaan nyt matkalla jo. Mies muisti,ettei ole skootterin vuokrauksessa koskaan tarvinnut luottokorttia,eikä viime vuonna autoa vuokratessakaan. Joskus he kyllä haluavat luotolta pantata vuokran ajaksi jonkun summan. Toivottavasti ootte saanut vuokrattua ja ihanaa lomaa! ;)

   Poista