Sisällön tarjoaa Blogger.

Kokemukset unipesästä sekä pinnasängystä sivuvaununaKirjoitin raskausaikana postauksen meidän unipesästä ja ajatuksesta kiinnittää pinnasänky sivuvaunuksi meidän sänkyyn. Postaukseen löytää edelleen ihmisiä viikottain, joten varmaan olisi myös hyödyllistä tietää meidän kokemuksista viiden kuukauden ajalta. Meillä on edelleen unipesä käytössä sekä pinnasänky on sivuvaununa kiinnitettynä meidän sänkyyn mun puolelle. Molemmat on olleet hyviä ratkaisuja meille.

Pinnasänky on kätevästi niin lähellä, että vauvan on saanut hyvin tutin ja silittelyn avulla uudestaan uneen ilman, että itse tarvitsee nousta sängystä ylös. Ensimmäisten kuukausien aikana syötin yösyötöt sohvalla, sillä vauva piti saada kunnolla röyhtäytettyä, jottei ilmaa jäisi vatsaan. Jos olisin ottanut hänet viereeni, oltaisiin me nukahdettu siihen ja ilmavaivat olisi kohta iskeneet. Yösyöttöjen jälkeen vauva saattoi olla aika virkeä ja nukuttamisessa meni aikansa. Kun pinnis oli sivuvaununa, pystyin itse loikoilla vieressä ja silitellä vauvan uneen. Alkuaikoina piti tuoreen äidin myös välillä tarkastaa vauvan hengitys, ja se kävi kätevästi kun vauva oli käden ulottuvilla.


Nykyään Natalie nukahtaa aina omaan sänkyynsä niin, että istun vieressä lukien kirjaa tai laulaen. Neiti vetää nykyään pienet iltahulinat heiluen ja leikkien tutin kanssa. On helppoa istua vieressä ja koittaa rauhoitella tyttöä. Siihen hän sitten nukahtaa ja nukkuu yleensä 8-10 tuntia putkeen. Paitsi nyt viikon ajan on herätty yöllä kerran syömään ja kerran tyttö valvoi pari tuntia keskellä yötä. Aamulla höpötellään ja leikitään varpaiden ja tutin kanssa jo aiemmin aamulla. Mutta, jos tämä on se hulinavaihe, niin toistaiseksi on helpolla päästy.


Unipesä on edelleen käytössä, sillä pituutta on saanut lisää avaamalla päätynauhat. Natalie nukkuu aika rauhallisesti eikä kieriskele pesästä pois ja siksi meillä onkin se vielä käytössä. Alkuaikoina käytin pesää myös sohvalla tai esim. keittiönpöydällä kun piti saada kädet vapaiksi. Monethan käyttää pesää sängyssä vanhempien välissä, jossa se varmasti on kätevä! Me ei olla otettu Natalieta väliimme, koska mies on aika liikkuvaista sorttia öisin. Ensimmäisen herätyksen aikaan otan tytön aina viereeni syömään ja torkkumaan.


Mä en millään haluaisi luopua tuosta unipesästä. Se on niin söpö ja musta tuntuu, että ilman sitä Natalie hukkuu tuohon pinnikseen. Meillä unipesä on ollut hitti, eikä yhtään turhake. Pinnasänky saa myös pysyä vielä vieressäni sivuvaununa. Jos yöt nyt selvästi muuttuisivat huonommiksi, niin voisi kokeilla sängyn siirtämistä kauemmaksi. Nyt ei kuitenkaan vielä olla valmiita, niin vauva kuin äitikään, siirtämään pinnistä pois.

Mitä mieltä unipesästä, hitti vai huti? Mitkä nukkumajärjestelyt teillä on toimineet?


6 kommenttia

 1. Kiva kuulla kokemuksia unipesästä! Äiti lupasi mulle sellaisen ommella, joten kiva, että oot kokenut sen olevan näppärä. Mä en ollut ajatellut laittaa pinnasänkyä sivuvaunuksi, mutta sulla oli kyllä hyvät perustelut sen puolesta. Täytyy harkita uudestaan asiaa! Varmaan vasta osaan päätöksen tehdä fiiliksen ja tarpeen mukaan, kun vauva syntyy marraskuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että saat äidiltä unipesän, varmasti sille tulee käyttöä :) Kannattaa miettiä sitä sivuvaunusysteemiä ja kokeilla sitä jos siltä tuntuu. Mä en osaa verrata muuhun mutta itse oon tykännyt kun vauva on lähellä. :)

   Poista
 2. Meillä on myös unipesä ollut hitti! Paljon ollut käytössä just sohvalla. En myöskään millään malttaisi tuosta luopua, vaikka jalat tuleekin kauheesti jo yli pesästä! Jotenkin se on ollut vaan niin ihana ja näppärä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se tosiaan on! Voi kun oiskin mukavaa itekin nukkua tollasessa pesässä,heh ;)

   Poista
 3. Mikä pinnasänky teillä on? Oon koittanut selvittää netistä minkä merkkinen pinnasänky olis paras vaihtoehto kyseiseen hommaan,mut ei oo löytyny tarpeeksi selkeitä vastauksia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pinnasänky on Ikean Sundvik. Sopii sivuvaunuhommaan kyllä hyvin ja mies on kiinnittänyt pinniksen meidän sänkyyn nippusiteillä. Hyvin pysyy kiinni eikä mitään rakoa sängyn ja pinniksen väliin ole tullut. Mä yritin myös raskausaikana googletella sivuvaunuasioista, mutten mitään oikein löytänyt. Siks kirjotinkin näistä blogiin :) Toivottavasti onnistutte sivuvaunun kiinnittämisessä! :)

   Poista