Sisällön tarjoaa Blogger.

Meidän koti: Keittiö ja sen muutos

Nyt olis vuorossa asiaa meidän keittiöstä. Mehän remontoitiin melkein koko talo vuosi sitten sisältä, enkä ole vielä tainnut teille esitellä meidän keittiön muutosta. Oikeastaan yksi syy siihen on ollut se, että keittiössä pitäisi vielä pari viilausta tehdä. Kuten siirtää tuo mikro johtoineen tolle pöytätason alla olevalle tasolle. Meidän koti on rakennettu vuonna 1991, ja melkein koko sisusta oli alkuperäinen, kun me muutettiin tänne. Eli arvatakin saattaa, että kaikki oli aika kulunutta ja 90-luvun tyylisesti tehty. Keittiön rempan on pääosin toteuttanut mies mun isän avustuksella. Olen aiemmin kirjoittanut meidän ruokailutilasta täällä, ja postauksen kuvista näkee myös hyvin keittiö-ruokailutilan muutoksen. WC:stä kirjoitin myös jo aiemmin, klik.Keittiön taso

Vanha keittiön taso oli jotenkin jännä kermanvärinen, marmorikuviota muistuttava muttei kuitenkaan yhtään meidän silmää miellyttävä. Tilalle ostettiin Bauhausista harmaa laminaattitaso, joka näyttää kivan aidolta puunsyiden takia. Ensin mietittiin puutasoa, mutta päädyttiin laminaattiin, sillä se on helppo pitää puhtaana. PS. bongatkaa oikeen hyvä remonttijuoma! :D

Allas ja hana

Vaihtoon meni myös tiskiallas ja hana. Aiemmin keittiössä oli valkoinen emaliallas. Pohja oli kulunut ja likaisen näköinen. Valittiin meille perinteisen rosterisen tiskialtaan sijaan valkoinen komposiittiallas. Valkoinen on aika arka väri tiskialtaaksi, mutta sen saa hyvin pidettyä puhtaana ihmesienellä. Kun allas alkaa näyttää likaiselta, sienellä vaan kerran putsaa koko altaan ja se on taas valkoinen. Komposiittiallas on osoittautunut kestäväksi eikä mitään kolhuja tai pinttynyttä likaa ole tullut. Hanaksi valittiin Ikean hana. Sen käyttö vaati vähän totuttelua, koska hanaa käännetään eri suuntaan kuin esim. Oraksen hanoja.Välitila

Keittiön välitilassa oli isoa neliskanttista laattaa. Näin yhdellä asuntonäytöllä kivannäköistä beigeä laattaa ja etsinkin sellaista. Se olisi sopinut puisen tason kanssa yhteen. En löytänyt kivannäköistä ja silmää miellytti myös valkoinen "metrolaatta", jota laitettiinkin välitilaan tiililadonnassa. Oon ollut tyytyväinen, laatat on helppo puhdistaa, sillä materiaali on kiiltävä ja liukas. Suunnitelmissa on hankkia jossain vaiheessa uusi liesituuletin, jolloin purettaisiin uunin yllä olevia kaappeja pois. Tällöin olisi tarkoitus jatkaa samaa välitilan laattaa myös ylöspäin liesituulettimen ympärille.
Kaapinovet ja kaappitila

Kaapinovet jätettiin paikalleen ja vaihdettiin vaan vetimet. Olisin halunnut tummat puolikuun muotoiset kuppivetimet, mutta jo valmiina olleet reiät ei sopineet niihin. Päädyttiin siis Ikean mustiin vetimiin, jotka sopii kyllä tyyliin myös hyvin. Kaappitilaa on onneksi runsaasti, vaikka poistettiinkin keittiön ja olohuoneen välissä ollut vitriini. Yhteen kaappiin tehtiin ulosvedettäviä laatikoita ja toiseen ulosvedettävä roskis. Pistettiin kaappitilaa siis vähän toimivammaksi.

Ikkunat

Kuten yllä olevasta ennen-kuvasta näkee, ikkunan yllä oli kamalat, valoa blokkaavat ikkunapaneelit. Hyi, hyi ja hyi. Noi kun otettiin pois koko talosta niin 50 % enemmän valoa tulvi sisään. Keittiöstä lähti paneelit ja sen alla oleva putkilamppu pois ja tilalle tuli verhotanko ja valkoiset laskosverhot.

Näiden lisäksi tehtiin tason alla olevaan aukkoon lisätaso, joka toimii hyvin tavaroiden ja hedelmien säilytyspaikkana. Tänne olis tarkoitus siirtää tuo mikro, kunhan saadaan vedettyä johdot sinne nätisti. Mä kyllä mieluiten haluaisin mikron jonnekin ovien taakse piiloon. Se on musta kaikista rumin härpäke keittiössä. Pulloteline muuten lähtee tosta myös aika pikasesti pois, kun meidän pikkuneiti alkaa liikkua ja kiinnostuu repimään tavaroita alas ja kaappeja auki. Altaan yllä oleviin kaappeihin kiinnitettiin led-valoketju tuomaan valoa.
Aina löytyy pikku viilausta ja kai se oma silmä tottuu niin nopeasti, että kaipaa aina välillä pieniä muutoksia. Haluaisin ehkä hieman yksinkertaistaa yleisilmettä niin, että sekalaista tavaraa olisi vähemmän näkyvillä ja jotain rustiikkista olisi hiukan enemmän. Hmm, en tiedä. Onneksi pienillä muutoksilla, esim. viherkasveilla saa jo ilmettä raikastettua.


14 kommenttia

 1. Keittiö näyttää nyt oikein kivalta!
  Tuo on hyvä, kun itse kaapistoja tai kaapinovia ei tarvinnut vaihtaa. Se on aika kallista puuhaa. Mä olen kanssa hieman haaveillut uudesta keittiöstä, se kun on tooosi vanhan aikainen. Kyllä siellä tietysti keittiöhommat hoituu, mutta miellyttäisi omaa silmää. Kaapin ovet me ollaan itse joskus maalattu valkoisiksi 70-luvun sinisestä. Silloin on ollut oven vetimet eri mittaisia ja ei mistään olla löydetty sopivia, kun silloin maalatessamme olisimme nekin vaihtaneet. Luovat kyllä heti ihan eri ilmeen.

  Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nojoo, kaapinovia ei tarvinnut vaihtaa, mutta olisin kyllä halunnut. Ovet ovat nimittäin kellertävät ja tykkäisin enemmän ihan puhtaanvalkoisesta. Myös sen takia, että sopisi paremmin yhteen välitilan kanssa. Ehkä joku päivä vaihdetaan nekin, mutta niin kuin sanoit, on aika kallista puuhaa. Pääasia on tietty että keittiössä ja missä tahansa kotona hommat toimii, mutta kyllä koti tuntuu enemmän kodilta jos se miellyttää omaa silmää. Huh, sininen on aika räikeä väri varmaan ollut, maalaus ja varsinkin valkoisella maalaamisella saa onneksi ihmeitä aikaan :)

   Samoin sinne!

   Poista
 2. Pienillä muutoksilla saa yllättävän paljon aikaan! Tässä sen taas huomaa :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, mustakin nimenomaan raikastus verrattuna tuohon jokapaikassa olevaan pyökkiin! ;)

   Poista
 4. Moikka,
  Kaksplussan kautta päädyin kurkkaamaan blogiasi ihan ekaa kertaa, ja heti tavanomaiseta poiketen jätän kommentin. Nimittäin tuo mikro. Oon sun kanssa samoilla linjoilla siitä, että mikro on kamalan näkönen, mutta kätevä olla olemassa. Mites pitkiä teiän perheessä ollaan? Mä oon nimittäin menestyksekkäästi tuupannu mikron jääkaapin ylläolevaan kaappiin. Sähköt on jo, ja se yläkaappi on muuten niin epäkätevä, ettei siellä mitään päivittäistavaraa muutenkaan säilyttäisi. Että jos rankaa riittää, niin piiloon vaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kurkkasit tänne! :) Hyvä idea tunkea mikro kaappiin pois silmistä! Mutta yläkaappi ei onnistuis koska mä joutuisin aina ottaa jakkaran ja mikroa tulee päivittäin käytettyä. Pitääkin miettiä saisko sen tungettua johonkin muuhun kaappiin. Kaikista hienoin olis kyllä sellanen integroitu mikro, joka näyttää uunilta! :)

   Poista
 5. Tosi hyvän näköinen muutos! 👌🏻 Meiän pitäis tulla joskus käymään. Tää aika vaan jotenkin kummasti katoaa. 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Noniiin teiän pitäis hurauttaa tänne joku päivä! Almakin vois tulla Lilyn kans riehumaan! Koitetaas sopii joku päivä treffit :)

   Poista
 6. Oi tällässet kuvat saa aikaan aina kauheen sisustuskuumeen😍😍 tosi hyvältä näyttää!! :)

  VastaaPoista
 7. Ompa upea muutos! Tuli tilaa lisää huomattavasti ;)
  http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Lisää tilaa tosiaan tuli ja katto kun maalattiin valkoiseksi niin huonekorkeuskin näyttää korkeammalta. :)

   Poista