Sisällön tarjoaa Blogger.

Iso tyttö omassa tuolissaanMeillä asustelee täällä jo iso tyttö, joka istuskelee omassa tuolissaan pöydän päässä. On kivaa, kun neiti istuu nyt samassa tasossa meidän kanssa ruokailemassa. Meillä on Stokken Tripp Trapp -syöttötuoli ja voi kun harmittaa, ettei hankittu sitä newborn-istuinta jo heti alkuun. Näin Natalie olisi aina ollut vieressä meidän ruokaillessa eikä sitterissä tai leikkimatolla lattialla. Musta tuntuu, että tytsy kasvoi ihan silmissä, kun pääsi syöttötuoliin istumaan.

Niin kuin kuvasta huomaa, maissinaksut on aika hitti ja niiden hamuilu alkaa kun äiti kaivaa pussin kaapista. Niitä syödään söpön "aummmaummaumm"-ääntelyn lomassa innoissaan.Ruoka maistuu Natalielle yhtä hyvin kuin äidinmaito. Toistaiseksi hän syö kaiken, mitä tarjotaan, eikä mitään vatsavaivoja tai ihottumaa ole ilmennyt. Meillä syödään soseita ja sormiruokailua aloitellaan nyt, kun päästiin istumaan isojen tyttöjen tuoliin. Pidetään vielä pyyhettä tukena istumiseen, ja annetaan istua kerrallaan vain ruokailun ajan, jottei istuminen väsytä liikaa selkää.Pienen pieni ruokailija. Mä jotenkin tykkään tuosta yllä olevasta kuvasta. Hän siinä nätisti ja isona tyttönä istuu ja katselee.Meillä on hankittuna myös Stokken Table top -pöytäsuoja, joka ei vielä ole ehtinyt käyttöön. Pähkäilen vähän sitä, lentääkö ruoka heti lattialle, kun alusta on pöydän päällä ja tuolin ja pöydän väliin jää rako. Siksi Stokken oma, syöttötuoliin kiinnitettävä tarjotin olisi kyllä parempi. Onko kenelläkään kokemuksia tästä? Mitä muille samanikäisille vauveleille kuuluu? :)

PS. Tarkkasilmäiset huomaa, kuka muukin tykkää maissinaksuista ja odottaa maistiaisia Natalien alla! :D

4 kommenttia

 1. Meillä on pian 7kk neiti, ja hyvin on jo kohta kaksi kuukautta istuskellut samaisessa tuolissa. Tuossa tuolissa on muutenkin kiva kun se istuintila ei ole turhan reilu, että lapselle tulee automaattisesti aika hyvä asento. Ravintoloissa on taas niitä tuoleja missä meijän neitejä mahtuis vaikka kaksi istumaan ja niissä paikoissa olikin vielä muutama viikko sitten säätäminen että mitä haalaria ja paitaa sinne selän taa pannaan ettei huoju:D Mutta äkkiä ne oppii sen tukevan istumisenkin että pian saatte tekin unohtaa jo onneksi ne "vuoraukset" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää että tää syöttötuoli on hyvä :) Ei varmaan meilläkään enää kauan mene kun ei tarvitse tukea laittaa. :)

   Poista
 2. Hei pienenä huomautuksena vain, niin turvallisuussyistä vauvaa ei saisi koskaan tukea edestä päin. Vauvan tulee olla mahdollista kumartua eteenpäin! Itse laittaisin mielummin tukemaan sivuilta ettei pääse niinpäin heilumaan, tai sitten yksinkertaisesti odottaa sitä että siinä tuolissa osataan istua ilman tukemista. Oothan lukenu ohjeet turvalliseen syömiseen sormiruokailua ajatellen? Mukavia ruokailuhetkiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pyyhe on itseasiassa tuossa vain vähän tukemassa, kun neiti kyllä pääsee kumartumaan eteen tarvittaessa :) sormiruokailuun olen perehtynyt ja sen kanssa aionkin olla tarkkana kun on sen verran uusi juttu koko kiinteiden syöminen :)

   Poista