Sisällön tarjoaa Blogger.

3,52 gigaa joulukorttikuviaKyllä, sain täytettyä puolet muistikortista eilen parin kuvaussession aikana, kun kuvattiin ystäväni kanssa meidän vauvoja. Piti ottaa miljoona kuvaa, jotta saatiin onnistuneita otoksia ainakin muutama. Hyviä ja tarkkoja kuvia oli paljon, mutta pienikin heilahdus tällä huonolla luonnonvalolla aiheutti heti epätarkkuutta kuviin. Otin kuvia nopealla laukaisulla niin, että liipasinta painettaessa kamera otti monta kuvaa peräkkäin. Näin sain edes jonkinlaisia kuvia liikkuvista vauvoista.
Etsin kotoota valoisimman paikan, työnsin nojatuolin ja sohvan pois tieltä ja asettelin viltit, huonekuusen, lyhdyn sekä joulupalloja sinne tänne. Joulupallot oli vauvojen mieleen ja niillä sai helposti pidettyä vauvat rauhallisina ja keskittyneinä. Melkein jokaisessa kuvassa vauvat joko piti palloja käsissä, suussa tai poimi niitä lattialta.

Keskipäivällä valo oli kauniin sinertävä ja valoa tuli tarpeeksi vaikka sää olikin pilvinen ja synkkä. Ylläolevat kuvat on otettu silloin. Allaolevat kuvat taas on otettu kolmen aikaan iltapäivällä, jolloin valoa oli entistä vähemmän ja lamput piti laittaa päälle. Sain siis aika erilaisia kuvia, toiset väriltään kylmempiä ja toiset lämpimämpiä.

Nyt pitäisi vielä valita näiden satojen kuvien joukosta se/ne joulukorttikuvat. Näistä kuvista se ei ole mikään. ;)

Mitäs pidätte? Täytyy sanoa, että kuvaus onnistui yllättävän helposti. Lienee syy siinä, ettei kuvattavat vielä juokse karkuun ja mielenkiinto pysyi joulupalloissa ja ilmeilevissä ja ääntelevissä äideissä. Onnistuiko teidän kuvaukset?

12 kommenttia

 1. Ihania kuvia, ylin kuva lähti samantien mun läppärin taustakuvaksi. Natalie <3

  VastaaPoista
 2. Suloinen pikku tyttö♡
  Meillä onnistui kuvaukset hyvin heti sen jälkeen, kun olin hylännyt ajatuksen ottaa kuvan jossa kaikki lapset on yhdessä:)Niinpä napsin jokaisesta oman kuvan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tosiaan itekin huomasin,että yhtä on paljon helpompi kuvata. Otettiin kaverin vauvan kanssa tytöistä yhteiskuvia ja vähän väliä toinen meinasi esim. repiä toisen tonttulakin yms. :D

   Poista
 3. Aivan ihania kuvia, lapsi ei ole helppo kuvattava. :) Niin söpö tuo tyllihame. <3

  VastaaPoista
 4. Haha, kun pystyy vielä pitämään kuvassa palavaa kynttilää. Tämmöisen 1 veen kanssa ei tulisi enää mieleenkään :D Kivan näköisiä kuvia sait! Meillä kävi hyvä tuuri, kun tajusin napata kuvat kun oli vielä lunta maassa. Ulos ja tonttulakki päähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, 1-vuotias on varmaan jo vähän menevämpi tapaus kun tällainen 8kk. Mulla oli onneksi kaveri tossa vieressä varmistamassa, ettei kynttilään kosketa eikä lyhty onneksi ollut kuuma :) Oi vitsi varmaan tuli kauniit kuvat lumessa <3

   Poista
 5. onpa kyllä ihania jouluisia kuvia :) Meillä tosi vaikea yrittää ottaa kuvia 1,5 vuotiaasta joka ei pysy sekunttiakaan paikallaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Juuu taitaa olla hiukan haastavampi kuvattava tuollainen liikkuva taapero. Siinä tarvii jo aika hyvät keinot, että lapsi pysyy paikoillaan! :D

   Poista