Sisällön tarjoaa Blogger.

Äititaitoni - vessassa vauva sylissä

10 plussan äiti -blogin Matu kirjoitti omista mahtavista äititaidoistaan täällä. Hän haastoi muut bloggaajat mukaan, joten aloin heti miettimään, mitä ihmeellisiä taitoja tämä äitiys on tuonut tullessaan.


Aloitetaan näin todella kauniisti vessasta! Vauva sylissä pystyy käymään pytyllä, pyyhkiä, laittaa housut jalkaan sekä pestä ja kuivata käden.

Yllä olevaan liittyen. Yhdellä kädellä voi tehdä melkein mitä vain. Oikeastaan kannattaa käyttää apunaan mitä vaan kehonosaa. Yhdellä kädellä voi muun muassa valmistaa voileivän (pitämällä kyynärpäällä kiinni leivästä) ja ruokaa, keittää kahvia, tyhjentää pesukoneen, viikata vaatteita ja siivota. You name it, kaikki onnistuu. Onneksi nyt tässä vaiheessa kädet saa jo täysin vapaiksi kun neiti viihtyy itsekseen lattialla.


Kuuloaisti on yhtä hyvä kuin koirilla. Vauva nukkuu joskus ilman itkuhälytintä terassilla ja vaikkei ikkuna tai ovi ole auki, kuulen vauvan itkun. Vauvatreffeillä ollessa oman vauvan itkun tai kitinän tunnistaa heti. Sitten kuuluu näitä harhoja. Esimerkiksi suihkussa olen melkein joka kerta varma, että vauva itkee. Eilen pestessäni kasvoja illalla kuulin hanassa vauvan itkun!

Sot sot kännykkä kädessä!

Äitikieli - Kyllä, äitinä opit miljoona uutta sanaa ja termiä. Ämmä (äidinmaito), korvikeäiti (=korvikkeella ruokkiva äiti. En kyllä tykkää sanasta, koska saa kuvan että äiti on korvike :D Miksei sitten ole sanaa "rintamaitoäiti"?), maidonkerääjä, rintakumi, vesipilari, välikausivaatteet, softshell, villis (=villilänsi=huutokauppa FB-kirppareilla), vaapero (kuulemma kohta taaperoikäinen vauva, eli just tällainen noin 10 kk) ja lista jatkuu loputtomiin. Tässä muutama täydennys mun sanavarastoon!

Ääntely. PRRRR, PRUUTT, KUKKUUU, JEEEEE, WIII, BÄÄÄ, RÖH RÖH.. ja niin edelleen. Tiedättekö sen fiiliksen, kun yritätte viihdyttää vauvaa kaikin keinoin kaikenlaisilla ääntelyillä ja yleensä toimivin on se päristely mahdollisimman kovaa.


Matkiminen. Jos sanotaan, että lapsi matkii ja oppii muilta ihmisiltä, niin kyllä se on myös toisinpäin. Oletteko koskaan huomanneet, että kun syötätte vauvaa lusikalla, oma suunne aukeaa samalla myös? Samaan aikaan sanotte yleensä myös "AAAA". Usein tulee matkittua myös kaikkea älinää ja mölinää, mitä vauva tekee. Taitaa oikeesti kuulostaa ulkopuolisen korvaan aika hölmöltä?

Laulaminen. Mä laulan illalla neitiä nukuttaessa. En nyt tiedä, oonko tässä asiassa harjaantunut, mutta ainakin voin sanoa osaavani Tapio Rautavaaran Sininen Uni -kappaleen täysin ulkoa. Silmät kiinni, puoliunessa ja samalla esim. kännykkää selaten.Osaan toimia kuin pikajuna, jos se on tarpeen. Varsinkin vauvan päikkäriaikaan koitan tehdä kotityöt pikavauhtia, jotta pääsen sen jälkeen sohvalle röhnöttämään.

Ninjamuuvit ja eläinten imitoiminen on myös tulleet tutuiksi, niin kuin Janina ja Matu kirjoittivat postauksissaan. Mietittekö muuten koskaan, mitä esim. pupu sanoo? Tai poro? Tai se kettu, niin kuin siinä kettulaulussakin kysytään. Jep, näitä kannattaa miettiä sen oman puolison kanssa, vähän huumoria parisuhdeaikaan.

10 kommenttia

 1. Jälleen hyviä, tuttuja taitoja! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! On se muuten huvittavaa, mitä kaikkea uutta jännää äitinä oppiikaan :D

   Poista
 2. Hihi ihana 😄❤️ Mun mielestä pupu sanoo "pup pup pup". Mies näytti joskus videonpupun ääntelystä. Oli hyvin kaukana mun kuvitelmasta 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oon tainnut matkia pupua noin!! :D Täytyy vissiin iteki googlettaa miltä se kuulostaa. Jotain ininää?? :O

   Poista
 3. Tämä oli tosi hauska! :D
  Äideistä on todella moneksi, sitä yllättää usein itsensäkin mihin kaikkeen pystyy kun on pakko (tai haluaa käydä vessassa, syödä tai selvitä sisälle pihalta...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Äideillä on kyllä geeneissä jotain, mikä pistää meidät osaamaan ja selviytymään hankalistakin tilanteista! Mustakin tää oli hauska ja tähän postaukseen on kiva palata sitten vuosien päästä :D

   Poista
 4. Voi pitää itekkin ottaa haaste vastaan!:) Hauskoja ja tuttuja äititaitoja!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Tätä oli kyllä hauska miettiä. Ihmeellisiä taitoja sitä oppiikaan :D

   Poista
 5. Näitä on nii huippu lukea, kiitti nauruista! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha niinpä ja näitä on sit myöhemmin hauska lukea :D

   Poista