Sisällön tarjoaa Blogger.

Miten harjoittelet äidiksi tuloa?

Itse olen sitä mieltä, ettei äidiksi tuloon voi pahemmin valmistautua. Äidiksi synnytään samalla kun vauva syntyy. Mutta, äidiksi kasvetaan vauvan kanssa. Kuitenkin, jos omistat seuraavat luonteenpiirteet tai valmistaudut harjoittelemalla, oot aika valmis kokemaan äitiyden tuomat ilot ja surut. Tää on vähän pilke silmäkulmassa koottu omien sekä muiden äitien kokemuksista.No miten sitä äidiksi tuloa voi harjoitella? Kuvitellaan, että sulla on harjoitteluvauva.

✶ Vaihda vauvalta vaippa. Pue vauva ja itsesi valmiiksi kotoa lähtöä varten. Kuule, kuinka vaipassa tärisee ja lähde tekemään kaikki alusta. Vaihda myös likaiseksi menneet vauvan vaatteet. Ja oma paitasi, joka sai myös ruskeaa väriä pintaansa. Sitten hyvällä tsägällä pääset ovesta ulos asti. Myöhässä, pahasti myöhässä. Ja muista, älä menetä hermojasi.✶ Itke milloin millekin. Itke kun vauva itkee, itke kun vauva hymyilee, itke kun vauva katsoo suoraan silmiin, itke kun veitsi tippuu lattialle tai mehu on loppu, naura itsellesi kun itket. Varsinkin alussa tunteet menee aika siksakkia.

✶ Istu sohvalla imettämässä vauvaa parikin tuntia liikahtamatta. Pidättele vessahätää ja harmittele, että se karkkipussi tai kahvitermari unohtui keittiöön. Oot jumittunut sohvalle ihan vaan siksi, että vauva nukahtaa rinnalle etkä raaski häntä siirtää. Hanki Netflix!✶ Tee asiat pikapikavauhtia, tuplasti nopeampaa, mitä aiemmin. Vauva itkee väsyneenä ja teet lähtöä vaunulenkille. Valmistele itsesi, vauva ja mahdollinen koira ja paina kahvinkeitin pois päältä. Niin nopeasti kuin mahdollista. Niin ja jos haluat sitä kuuluisaa omaa aikaa ja sulla on miljoona asiaa hoidettavana vauvan päikkäreiden aikana, ole vieläkin nopeampi! Vauva herää just kun pääset istahtamaan sohvalle.

✶ Treenaa hyvät käsilihakset, ne auttaa jaksamaan vauvan kantamisessa. Joskus vauva viihtyy vain sylissä, joskus sitä sattuu masuun, joskus sen kanssa pitää kävellä edestakaisin, jotta se nukahtaa. Kantamista on paljon!✶ Harjoittele yöheräämisiä. Laita herätyskello soimaan 3 tunnin välein, joinain öinä tunnin välein. Syötä vauva, koita röyhtäyttää ilmat pihalle ja auttaa vauvan masuvaivoissa. Vihdoin vauva nukahtaa, mutta sinä et saa unta, koska oot ehtinyt jo jonkin aikaa olla valveilla. Ja just kun olet nukahtamassa, vauva herää uudelleen.

✶ Harjoittele kärsivällisyyttä eri tavoilla. Kärsivällisyys on kaiken a ja o. Sitä tarvitset aina ja sitä äitiys parantaa itsestään.

✶ Vaihda vauvan pukluiset vaatteet monta kertaa päivässä. Vaihda myös omat vaatteesi. Tai mitä sitä suotta, on ihan ok tuoksua puklu-&oksennus-&omahikiyhdistelmälle. Kunhan vauvalla on puhtaat vaatteet! Pyöritä samalla pesukonetta sitä mukaa, jotta kaapista löytyy taas puhtaita vaatteita.✶ Käy vähän väliä keinuttamassa vaunuja tai ravaa makuuhuoneessa, jotta saisit vauvan uudelleen nukahtamaan 15 minuutin unien jälkeen. JES, se nukahti. Vartin päästä löydät itsesi taas heiluttelemassa vaunuja ja selaamassa sitä samaa Facebookin feediä all over again.

✶ Opettele iloitsemaan pienistäkin asioista. Tän oppii viimeistään kun vauva on maailmassa. Oot onnesi kukkulalla, kun vauva hymyilee ensi kertaa, kääntyy, tarttuu leluihin, ryömii, konttaa ja kävelee. Välillä itket, kun oot niin ylpeä. Jos sanotaan, että lapsi iloitsee pienistäkin asioista, niin kyllä äiti iloitsee ihan yhtä pienistä ellei pienimmistäkin omaa lasta koskevista asioista.

Noin, nyt oot vähän valmiimpi äidiksi! Tässä oli vain murto-osa koko äitiyden ammatista. Jokainen vauva on erilainen, eikä mitään voi ennustaa. Eteen voi tulla mitä vain, vai mitä? ;)

2 kommenttia

 1. Moikka Nea!
  Kiva blogi sulla. Ja olet osunut asian ytimeen, en edes muistanut noita kaikkia koukeroita enään ;) Näinhän se menee.
  Kerran pääsin yksin ruokakaupppaan ja hyvällä rutiinilla heiluttelin ostoskärryjä kassajonossa, kunnes takana oleva mies arveli mun ostosten jo nukkuvan : ) : )
  Tiina, Mian äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun laitoit kommenttia! :) Niin se vaan aika kultaa muistot. Hahah! Oon myös kuullut, että monelle käy kaupassa noin. Mulle ei ole vielä käynyt, mutta musta tuntuu että heilutan rattaita koko ajan ja ihan turhaankin aina esim. kaupoilla ollessa :D

   Poista