Sisällön tarjoaa Blogger.

Omaan huoneeseen nukkumaan - unikoulu toimi!

Meillä asustaa selvästi iso tyttö, joka nukkuu jo ihan omassa huoneessaan. Siirto omaan huoneeseen tapahtui 1,5 viikkoa sitten. Sitä ennen Natalie nukkui suurimmilta osin pinniksessä sivuvaunussa ja joskus vieressä. Yöt meni yleensä ihan hyvin, mutta välillä Natalie nousi istumaan ja nyyhkyttämään. Oltiin miehen kanssa jo jonkin aikaa mietitty oikeaa aikaa siirtää neiti ja neidin sänky hänen omaan huoneeseensa. Toinen tavoite oli saada hänet nukahtamaan itsekseen sekä myös isänsä kanssa. Nukuttamisessa meni usein puolikin tuntia ja Natalie saattoi havahtua mun lähtemiseen.

En halunnut tehdä muutosta kylmästi niin, ettei Natalien itkuun reagoitaisi ollenkaan. Niinpä toteutimme aika lempeän unikoulun neuvoja, joiden avulla ystävänikin sai vauvansa nukkumaan omassa huoneessa. Neuvoja luin MLL:n sivuilta ja me käytettiin pistäytymisen ja tassu-unikoulun yhdistelmää. Tämä menetelmä toimi meillä ja siksi päätin kirjoittaa tästä blogiinkin!


1. yö

Iltapuuron ja vaipanvaihdon jälkeen tarjosin rintamaitoa sohvalla, mutta neiti ei sitä huolinut. Niinpä siirryimme hänen makkariin lukemaan iltasatua. Sen jälkeen sanoimme hyvät yöt ja laitoimme hänet omaan sänkyyn. Kova itku alkoi heti ja Natalie istui ja piti pinnoista kiinni.

Päätimme, että laskemme hitaasti ainakin kahteenkymmeneen, ennen kuin menemme rauhottelemaan. Ekana iltana kävin ehkä kolme kertaa ottamassa neidin syliin. Silittely ei olisi onnistunut, koska hän istui sängyssä ja huusi. Menin huoneeseen vain, jos itku oli kovaa. Kovempaa itkua kesti noin 20 minuuttia, jonka jälkeen neiti rauhottui, nyyhkytti ja hiljeni vuorotellen. Meni vielä muutama minuutti ja neiti oli unten mailla. Hän nukahti noin 22 aikaan ja unta riitti 7 asti heräämättä.2. yö

Tehtiin taas samat rutiinit kuin edellisiltana. Iltasadun jälkeen toivotettiin hyvät yöt ja pistin Natalien sänkyyn. Itku alkoi heti mutta ihme kyllä, kova itku loppui melkein heti ja neiti nyyhkytti muutaman minuutin ajan. Meidän ei siis tarvinnut ollenkaan mennä rauhottelemaan. Vähän myöhemmin kävin laittamassa peiton päälle ja siellä neiti nukkui mahallaan, jalat masun alla. Muistaakseni tänä yönä unta riitti jopa 9 asti eli hän veti noin 12 h unta putkeen!3. yö

Tänä iltana Natalie taisi nyyhkyttää hetken, mutta nukahti todella nopeasti ja tyytyväisenä unilelujen viereen.

Ensimmäisen yön jälkeen meidän ei ole tarvinnut kertaakaan käydä rauhottelemassa. Neiti nukahtaa heti tai pienen itkun jälkeen ja nukkuu sikeästi aamuun asti. Yleensä hän menee nukkumaan klo 20-21 ja herää 8-9 aikoihin.Koko homma meni paremmin kuin oisin voinut odottaa. Se ekan yön itku oli aika raastavaa kuultavaa ja ehdittiin jo miettiä, että mitähän tästä tulee ja meneekö koko yö ihan plörinäksi. Mä luulen, että Natalie vaan oli valmis nukkumaan rauhassa itsekseen. Yöimetys meiltä oli loppunut jo aikoja sitten, joten senkin suhteen ajankohta oli oikea.

Kaikista eniten iloitsen siitä, että Natalie nukahtaa nykyään itse ja nopeasti eikä aina kaipaa mua nukahtamiseen. Illalla on enemmän omaa aikaa ja voin hyvillä mielin olla joskus illankin poissa ilman, että tarvitsee miettiä, miten neiti suostuu nukahtamaan isänsä kanssa.

Mun vinkit: Älä luovuta heti, vaikka tuntuu pahalta. Johdonmukaisuus on tärkeää, jotta lapsi oppii, miten toimitaan eikä saa heti, mitä tahtoo. Lapsi kannattaa laittaa nukkumaan, kun hän on selvästi väsynyt. Meillä ei ainakaan tule nukkumisesta mitään, jos on yhtään energiaa jäljellä. Jokainen lapsi on erilainen, joten nämä tavat ei tietenkään kaikille sovi. Oman kokemuksen pohjalta voin kyllä suositella kokeilemaan!

2 kommenttia

  1. Oho Pääsittepä helpolla �� Meillä olis sama edessä sit elokuussa kun päästään muuttaan omaan.. tarvii vaan kattoo ettei tuu liikaa muutosta ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojooo arvaa oonko itekin ihmeissäni, että näin helpolla meni! :O Olin varautunut, että itketään ja valvotaan pitkin yötä. Joo varmaan kannattaa odottaa hyvää hetkeä, niin mäkin tein :)

      Poista