Sisällön tarjoaa Blogger.

Äitiyden aakkoset

Mun äitiyden aakkoset. Näissä kiteytyy hyvin tämän vuoden äitiyden ajan ajatukset ja kokemukset. Bongasin Tiitukatriina-blogista tämän hauskan haasteen.A - Aamu, ethän vain ala liian aikaisin pliis! En oo ikinä ollut aamuihminen ja oon usein huonolla tuulella ekat pari tuntia.

B - Banaani. Eka mikä tuli mieleen. No meillä syödään paljon banaania ja neitikin tykkää siitä.

C - Caesar-salaatti, ai kun tekis mieli nyt! Hmm, mitenhän tää liittyy äitiyteen?

D - D-vitamiini? Joka meinaa aina unohtua antaa.

E - Elämä. Ihanaa ja toisessa hetkessä kamalampaa.F - Felix-tomaattiketsuppi. Tuo makua ja makeutta ruokaan kuin ruokaan.

G - Gugguu! Ihana lastenvaatemerkki, kukkuu-leikitkin on hauskoja.

H - Himot! Tässä kohta kahden vuoden ajan olen himoinnut milloin mitäkin; karkkia, jäätelöä, juustohampparia, sushia, appelsiineja. Ensin raskausaikana ja sitten imetyksen aikana ja nyt sen loputtua ei taida enää olla tekosyitä? Hups.

I - Irtokarkit. Ei kun nyt jotain järkevää. Itku! Se on tullut tässä vuoden mittaan tutuksi ja jokapäiväiseksi. Itse en sentään joka päivä itkeskele.

J - "Jee, sillä tuli kakka", "Jes, se nukku hyvin", "Jei, se kävelee".K - Kaipuu, kun olen erossa tytöstäni.

L - Lily. Ei suorastaan liity äitiyteen, mutta yksi meidän perheen jäsenistä ja siitä on tullut myös Natalielle tärkeä "isosisko".

M - Makaronilaatikko. Hyvä, helppo, riittää moneksi päiväksi ja sen sai helposti muunnettua myös vauvalle sopivaksi sormiruuaksi.

N - Natalie! 

O - Ovi! Se aukeava ulko-ovi, kun isi tulee kotiin. Varsinkin pikkuvauva-aikana isin ja lisäkäsien kotiintulo aiheutti mussa helpottuneita huokauksia. Nykyään neidit N ja L pinkoo molemmat ovelle, kun sanon heille "kuka tulee".P - Potta.

Q - Quesadilla. Ei tuu nyt muuta mieleen, mutta näitä voisi tehdä joskus.

R - Rakkaus  Se on saanut uuden merkityksen.

S - Sää. Miten se vaikuttaakaan mielialaan. Vaikka kuin väsyttää, niin aurinkoinen päivä piristää. Synkkinä talvisina päivinä taas mieltä ei aina piristä mikään. Tänä keväänä sää masentaa ja naurattaa. Sää myös aiheuttaa usein harmaita hiuksia lasta ulos pukiessa.

T - Taapero. Oma persoona, joka keksii jekkuja, piilottelee tavaroita, opettelee hurjaa vauhtia uusia asioita, tykkää kaivaa roskista (jos saisi luvan) ja tyhjentää kaikki kaapit samalla höpöttäen omiaan. Aivan ihana höpsö.U - Uni on elämän suola. Se on huonoina, vähäunisina öinä kuin mörkö ja hyvien öiden jälkeen maailmaa katsoo vaaleanpunaisten lasien läpi.

V - Vaipat ja niiden vaihto. Se sujuu aika nopsaa nykyään, kun alussa olin epävarma. En oikeesti kauheesti tykkää vaipanvaihdosta. Ärsyttävää aina riisua ja pukea kaikki. Kaikista ärsyttävintä on vaihtaa niskakakat. Onneksi niitä ei ole pitkään aikaan tullut.

W - Whatsapp. Kullanarvoista vertaistukea toisilta äideiltä. Ihan liikaa höpötystä ja viestejä, joihin ei ehdi vastata. Imetysmaratonit oli loistavia höpötys- ja some-hetkiä. Monesti ollaan muiden äitien kanssa mietitty, että mitähän sitä tekiskään ilman somea juuri esimerkiksi pitkien imetyksien aikana.

X - X-asento. Aikoina kun vauva nukkui tissillä, oli kylkiasennossa nukkuessa x-asento vain haavetta.Y - Yöherätykset. Kolme sanaa: Ei ole ikävä! Meillä nukutaan onneksi täysiä öitä.

Z - ZzzZz. Nyt nukkumaan.

Å - "Å-Åu."

Ä - Äitiys. Ihana uusi ammatti.

Ö - "Öööö...mitä mun piti sanoa?" Liian usein ajatus takkuilee ja lauseet jää kesken. Eli nyt mars nukkumaan!

4 kommenttia

 1. En tiedä, miten pärjäsin esikoisen vauvavuoden ilman whatsappia! Hyvin keksitty tuo å :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nyt sitä varmasti jälkeenpäin miettii että miten on pärjännyt :D Varmaan puhelinlasku oli suurempi jos piti yhteyttä soittamalla. :D

   Poista
 2. Kiva postausidea, toteutin sen itsekin ja oli hauska miten nopeasti suurimmasta osasta kirjaimia tuli joku hyvä sana mieleen. Toi ovi on kyllä hyvä :D

  http://elamantuoksuinenkoti.blogspot.fi/2017/05/aitiyden-aakkoset-12.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin tää oli kivä ja hauska :D Täytyy käydä lukemassa sinun!

   Poista