Sisällön tarjoaa Blogger.

Helppo ja maukas mansikkatorttu


Kesään kuuluu ehdottomasti mansikkakakku. Olen usein tehnyt kakun mökillä ollessamme. Silloin on hyvä tehdä jotain helppoa ja nopeaa, jottei tarvitse alkaa leipomaan. Jos kuulut niihin, jotka eivät saa kakkupohjaa kohoamaan uunissa, tämän reseptin osaat varmasti tehdä. Torttu valmistuu kaupan valmispohjasta ja muutamasta muusta raaka-aineesta. Jotta tortusta tulee tarpeeksi kostea ja mehevä, kannattaa se valmistaa vähintään muutamaa tuntia ennen syömistä. Niin kuin melkein kaikki täytekakut ja piirakat, tämäkin paranee vanhetessaan.


Oon tainnut aiemminkin mainita mun rakkaudesta valkosuklaa-mascarponevaahtoon. Ei ole yllätys, että sitä tulee tähänkin kakkuun. Valkosuklaa tuo makua ja makeutta ja mascarpone ryhtiä verrattuna pelkkään kermavaahtoon.


Mansikkatorttu

Ainekset:

Kaupan valmis torttupohja
n. 2 dl maitoa kostutukseen
1 tl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa
1 prk mascarponea
valkosuklaalevy
mansikoita

Kostuta torttupohja ensin vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Pohja kannattaa kostuttaa todella hyvin, sillä valmispohjat tuppaa olemaan aika kuivia verrattuna itsetehtyyn pohjaan. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä. Vatkaa vispikerma kevyeksi vaahdoksi ja sekoita tai vatkaa sitten valkosuklaa, mascarpone ja kermavaahto sekaisin. Levitä kakun päälle ja koristele mansikoilla.

Jos haluat isomman kakun, osta valmis täytekakkupohja, tee enemmän vaahtoa ja lisää väleihin vaikka vaahdon lisäksi pikkasen mansikkahilloa. Muut leivonnaiset (esim. valkosuklaa-raparperipiirakka) löydät blogista "leivonta"-tunnisteen alta.

Ei kommentteja