Sisällön tarjoaa Blogger.

Saako lapsi tutkia ja tyhjentää kaappeja?

Tiedättekö sen tilanteen, kun taapero istuu rauhassa leikkimässä omilla leluillaan ja saat itse kokata perheelle rauhassa ruokaa tai laittaa pyykit koneeseen? Ei, en mäkään. Taapero kiitää ympäri kämppää avaten ja tyhjentäen laatikoita, syöden koiranruokaa, pamautellen koiran porttia, roikkuen jalassa tai vaatien saada kengät jalkaan ja hupparin ja lippiksen päähän. Tsägällä hän istuu pari minuuttia tutkien lelujaan tai jotain muuta jännää.


Mikä siinä on, että melkein aina, kun aloitan tekemään meille ruokaa, taapero avaa keittiönkaapit ja alkaa yksi kerrallaan purkamaan tavaroita heittäen ne olan yli lattialle. Jaaa sitten lentää maissijauhopussi lattialle ja sotku on valmis. Huoh.Oma vika, kun annan hänen välillä tutkia. Onneksi hän kyllä kuuntelee (ainakin muutaman kiellon jälkeen), jos jotain ei saa tehdä. Ruoka ei olisi ikinä valmista, jos joutuisin häntä koko ajan kieltämään. Okei, tietysti lapsi menee kokkailun edelle. Silti mielestäni kaappien tutkiminen ja tyhjentäminen ei ole niin paha juttu. Hän selvästi tykkää tutkia tavaroita ja viihtyy kaapin luona tovin jos toisenkin. Tyhjentämisen jälkeen ollaan joka kerta laitettu tavarat yhdessä takaisin paikoilleen. Koitan siis opettaa siivouksen jaloa taitoa samalla ja usein hän alkaakin siivoamaan ihan itse.Pitääkö kaikki kieltää lapselta? Ei mun mielestä. Musta tuntuu, että nykymaailmassa kaikki, mitä teet, on väärin. Tärkeintä tässä tapauksessa on tietysti, ettei kaapeissa ole mitään vaarallista. Saako teillä tyhjentää kaappeja? :D

3 kommenttia

 1. Meillä koti on trhty lapsille ja näin ollen saavat tutkia kaikki kaapit mihin yltävät. Kaikki mihin ei saa koskea on nostettu ylimmille hyllyille. Näin pääsen itsekin helpommalla kun ei tarvitse kiljua koko päivää ei, älä tee tota älä tee tätä. Kaikki voittaa kun ei tarvitse vääntää joka asiasta :) "Valitse taistelusi." ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! ;) Mäkään en jaksa kiljua perässä, ja kun tiedän ettei kaapeissa mitään vaarallista ole niin saa luvan tutkia kerta se on niin kivaa :D Musta tuntuu, et jos alkaisin kaappeja lukitsee niin ne olis vieläki houkuttelevammat neidille. Luulen (ja elän toivossa), et joku päivä noi samat kaapit ei enää häntä kiinnosta.

   Poista
 2. Kyllä saa. Alakaapeissa ei ole mitään vaarallista tai ruokatarvikkeita. Hermostuttaisin vain itseni jatkuvalla vahtimisella ja kielloilla. Aika aikaansa kutakin, joskus kun sotku tuntuu ärsyttävältä, yritän rauhoitellen miettiä, että no, tämä on nopeasti ohimenevä vaihe. Ja tavarat siivotaan yhdessä takaisin.

  VastaaPoista