Sisällön tarjoaa Blogger.

Gugguille uusi ilme tekstiilivärilläGugguun puuvillainen neuletakki ja tricot pantsit sai uudet ilmeet pesukoneessa. Värjäsin puuvillaisen limen värisen neuletakin ja vaaleansiniset housut Nitorin violetilla värillä. Kaveri oli ostanut tekstiilivärin valmiiksi aikeissaan värjätä Gugguun avokadonvärinen bomber violetiksi. Sitten löydettiin Gugguulta limet neuletakit hyvällä alennuksella ja ajateltiin pistää ne samaan väripesuun bomberin kanssa.
Olen aiemmin värjännyt pesukoneessa Nitorin värillä äitiyspakkauksen makuupussin ja pari vaatetta (postaus täällä). Silloin värjäys onnistui täydellisesti ja jäljestä tuli tasainen, joten uskalsin koittaa värjäystä uudelleen.Tälläkin kertaa värjäys onnistui ja kaikista vaatteista tuli tasaisia. Ompelulangat ei tietenkään värjäydy. Housuissa vaaleansiniset langat erottuvat, mutta eivät kuitenkaan häiritsevästi.Liilan sävyt on nousseet tänä syksynä pinnalle. Musta tuntuu, että jokaisella merkillä syksyn pääväreinä on liila ja sen eri sävyt. Meiltäkin löytyy liilaa jo niin paljon, että tämän syksyn jälkeen myyn varmaan kyllästyneenä kaikki pois. Tällä hetkellä tämä värjätty liila sopii siis mainiosti muiden sekaan neidin vaatekaappiin. Tosin neuletakki on vielä neidille tosi reilu, joten se saa vielä jäädä kaappiin vähäksi aikaa odottamaan käyttöä.Mun mielestä värjäys on hyvä keino antaa vaatteelle uusi ilme. Jos vaate on esimerkiksi tahriintunut pilalle, voi sen värjätä tummalla värillä, jolloin tahrat peittyvät (toivottavasti) värin alle. Myös väriltään haalistunut vaate saa varmasti paremman elämän värjäyksellä. Somessa oon aika paljon törmännyt tekstiilivärjäykseen. Ootteko värjänneet omia tai lastenne vaatteita?

4 kommenttia

  1. Voih, noista on tullut tosi ihanat! Mä itse en ole värjännyt vuosikausiin, mutta kyllä olen tykittänyt vaatteita mustaksi (heh heh) ja valkoinen Ikean sohvanpäällinen sai värikseen sinisen. Se oli tosi hauska, kun kuviot kuulsivat läpi mutta sävy oli itsessään sopiva, merihenkinen. Ja on tuo teidän pikkunen kyllä niin söpö :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä oo tajunnut että voihan kodintekstiilejäkin värjätä eikä vain vaatteita ;) Se läpikuultavuus on kiva, meilläkin näkyy äp-makuupussista kivasti kaikki eläimet. Neiti kiittää kehuista <3

      Poista