Sisällön tarjoaa Blogger.

Terveellinen sorbetti makeanhimoonOon ihan hirveä herkkupeppu, jonka makealle tarkoitettu kolo vatsassa ei varmaan koskaan täyty. Kaverini teki kerran jälkkäriksi tällaista sorbettia, joka on pistänyt munkin makeanhimot kuriin. Oon tehnyt tätä viikottain ja usein syödään tätä neidin kanssa välipalaksi yhdessä. Hänkin pistelee tän napaan yhtä nopeasti kuin äiti.

Oikeastaan tää on ihan perus banaanijädeä, johon on lisätty marjoja. Mä oon vaan myöhään herännyt banaanijäden loistavalle idealle. Koostumus on sorbettimainen ja raikas, joten tykkään kutsua tätä sorbetiksi. Kuvissa sorbetti oli ehtinyt jonkin verran sulaa ja siksi se näyttää litkumaiselta.

Ainekset
(äidin+taaperon annos)

1 lohkoina pakastettu banaani
muutama pakastettu mansikka
pari lusikkaa pakastettuja mustikoita
loraus maitoa, kauramaitoa tai vaniljakauramaitoa

Pakasta banaaneja muutama tunti tai anna niiden hieman sulaa ja pehmetä, jos ovat olleet kauan pakastimessa. Surrauta kaikki ainekset tehosekoittimessa. Sekoita välillä lusikalla ja surraa niin kauan, että seos on tasaista ja sorbettimaista. Maitoa kannattaa näin pieneen annokseen laittaa pieni loraus ja lisätä, jos seos tuntuu turhan paksulta. Vaniljakauramaito tuo kivasti makua ja makeutta, mutta sitä saa myös esimerkiksi hunajalla tai siirapilla.

Loistava makeapepulle, lapselle ja keksihiiri-mieskin tykkäsi!

Ei kommentteja