Sisällön tarjoaa Blogger.

Kohti joulua: DIY - Lasihimmeli

Kohti joulua on Kaksplussan blogiverkoston oma joulukalenteri, jonka matkassa pääset jouluiseen tunnelmaan. Bloggaajat postaavat vuorollaan oman jouluaiheisen postauksensa. Lue vinkit joulupöydän herkkuihin, toteuta jouluaskarteluideat ja inspiroidu kauniista kuvista. Laita tonttulakki päähän, ota kuppi glögiä ja istahda sohvalle lueskelemaan.

Eilen Janina kirjoitti blogissaan joululauluista ja huomenna kalenteria jatkaa Jane aiheenaan joulusiivous. Joulukalenteria voi seurata myös instassa #kakspluskohtijoulua.Himmelit on nättejä ja ne sopivat mihin vain koristeeksi. Näin itsetehtyjä himmeleitä viime vuonna markkinoilla myynnissä ja innostuin tekemään niitä itsekin. Tilasin tarvikkeet lasipiha.fi-sivulta, mutta enpä saanutkaan viime vuonna aikaiseksi tehtyä yhtään. Tänä vuonna pistin tuumasta toimeen ja nopeasti mulla olikin jo kolmen himmelineliön ketju tehtynä. Se roikkuu nyt kirjaintaulussa keittiön pöydällä.

Tilasin lasisia 60 mm pitkiä himmeliputkia ja ohutta hopean ja kullan väristä himmelilankaa. Himmelitarvikkeita myydään myös askarteluliikkeissä. Tähän himmeliin tarvitsee yhteensä 12 himmeliputkea. Mittaa himmelilankaa 12 putken mitan verran ja ylikin, jotta saat ripustettua himmelin. Koitin havainnollistaa himmelin teon kuvien avulla. Toivottavasti näistä saa selvää ja ohjeet on tarpeeksi ymmärrettävät.

1. Pujota miltei langan päätyyn saakka kolme putkea. Taita ne kolmion muotoon ja sido/kiepauta langat yhteen kulmaan.2. Pujota kaksi putkea lankaan, taita ne kuvanmukaisesti ja sido tai pyöritä lanka kulman ympäri.3. & 4. Jatka samalla tavalla kuin kohdassa 2, kunnes sinulla on viisi kolmiota vierekkäin.
5. Pujota vielä yksi putki. Sido se kiinni kulmaan a.6. Nyt himmelin pitäisi näyttää tältä. Pujota lanka putken läpi kulmasta a kulmaan b. Pienemmän, aloituslangan, voi pujottaa jonkun toisen putken sisään piiloon.7. Nyt lanka on kulmassa b ja se sidotaan kulmaan c, jolloin himmeli on valmis!8. Himmelin pitäisi näyttää tältä.Näitä on todella helppo ja nopea tehdä, kun tajuaa idean. Ripusta himmeli vaikka joulukuuseen, tai tee isompi himmelikokoelma ja pujottele sekaan jouluvaloja. Itse tein kolmen himmelin ketjun ja aion tehdä joulukuusta varten lisää. Lisäksi tuli mieleen, että putkien väliin voisi pujottaa vaikka helmiä, jolloin himmeli saisi uuden ilmeen.

Pahoittelut vielä tummista kuvista, kysykää, jos jokin askarruttaa. Eikun askartelemaan!


5 kommenttia

  1. Onpa kaunis lasihimmeli! Kiitos ohjeesta ja mukavaa joulun aikaa teidän perheelle :)

    VastaaPoista
  2. Toi on kyllä niin kaunis! Minunkin piti väsätä himmeli pilleistä, mutta siihen ei oo aika näköjään riittänyt :D

    VastaaPoista