Sisällön tarjoaa Blogger.

3 tapaa koristella pääsiäismunat
Pääsiäinen on jo ovella ja vielä ehtii askarrella helpot koristeet vaikka rairuohon sekaan. Kananmunien maalaus ja koristelu käy kätevästi ja nopeasti sekä niistä saa helposti kauniita. Jos kotootasi löytyy edes vähän askartelutarvikkeita ja askartelu- tai kalkkimaalia, niin näitä varten ei tarvitse edes kauppaan lähteä.

Tarvikkeet:

- Kalkki- tai askartelumaalia (kahta eri väriä)
- Kultahileitä (tai muun värisiä)
- kananmunia ja kananmunakenno
- grillitikkujaKananmunien tyhjennys:

Tee nuppineulalla molempiin kananmunan päihin vähintään nuppineulan kokoiset reiät. Riko keltuainen nuppineulalla rikki. Puhalla toisesta reiästä voimakkaasti niin, että toiselta puolelta alkaa valua sisusta ulos. Mä jouduin suurentaa reikiä, sillä pää punaisena puhalsin enkä meinannut saada mitään ulos. Kun sisusta on tullut ulos, huuhtele muna lämpimällä vedellä puhtaaksi. Laita munakennoon kuivumaan.
Tökkää munaan grillitikku, jotta maalaaminen on helpompaa ja saat maalatun munan kuivumaan pystyyn. Maalaa munat kalkkimaalilla vähintään kertaalleen. Mä olisin laittanut hileitä varten pelkästään liimaa, mutta silloin munassa oleva pinkinvärinen leima olisi jäänyt näkyviin. Maalasin kaksi munaa valkoisella ja yhden vaaleanpunaisella kalkkimaalilla. Heti maalauksen jälkeen, pyörittele munaa hileissä tai ripottele hileitä munan päälle. Mä laitoin kahdenlaisia kultaisia hileitä. Vaaleanpunaisen munan päälle tein pensselillä valkoisia roiskeita. Ohensin kalkkimaalia vedellä laittaen vettä ja maalia mukiin. Sitten koitin varovasti roiskia pensselillä. Huom! Tätä roiskuu helposti joka paikkaan, joten suosittelen tekemään lavuaarissa tai vaikkapa ulkona. Kivemman roiskemunasta saisi, jos ostaisi kultaista askartelumaalia ja koristelisi sillä valkoisen munan päälle.

Avot, koristellut kananmunat on valmiita! Mä upotin ne rairuohoon tulppaanien sekaan.


Ei kommentteja