Sisällön tarjoaa Blogger.

Helppoa pääsiäisaskartelua lapsen kanssa
Tiedättekö mikä on ihanaa? Elää lapsuutta uudestaan oman lapsen kautta ja luoda omia perinteitä oman perheen kanssa. En ole vuosikausiin kasvattanut rairuohoa, mutta tänä vuonna halusin ehdottomasti pistää neidin kanssa ruohot kasvamaan. Hän saa joka aamu kastella ja kurkkia, alkaako se ruoho siellä pupupurnukassa kasvamaan. Mua vähän pelottaa, että mun tuurilla (kaikki kukat kuolee koska unohdan kastella) rairuoho ei ala kasvamaan ollenkaan.
Miten askarrella helppo rairuohopurkki lapsen kanssa?

Tähän tarvitset:

-maitotölkin
-valkoista kartonkia
-toisenväristä kartonkia pupua varten
-silkkipaperia
-vesivärit

Leikkaa maitotölkistä pohja. Tämä meidän on noin 10 cm korkea. Liimaa valkoista kartonkia peittämään maitotölkki. Leikkaa haluamasi värinen pupu kartongista. Voihan pupunkin leikata valkoisesta ja antaa vaikka lapsen maalata. Tee pupulle pieni Pom Pom -tupsuhäntä. Tätä tupsua varten leikkasin noin 1,5 cm x 2 cm -pituisia paloja silkkipaperista. Vaatii vähän tarkkuutta ja sorminäppäryyttä, jotta Pom Pomin saa taiteltua. Sitten neiti pääsi maalaamaan vesiväreillä maitotölkin. Kun vesiväri oli kuivunut, liimasin pupun paikoilleen. Helppo ja kiva rairuohon istutuspurkki on valmis!

Sitten vain multaa (tai vaikka talouspaperia tai vaipan sisustaa) ja siemenet purkkiin odottamaan kasvua.5 kommenttia

 1. Onpa suloinen purkki rairuoholle! Me on kylvetty jo ruohot, pojat käyttivät vuosi sitten päiväkodissa tekemiään purkkeja, itse maalasin maitopurkin. Jospa siihen tuollaisen söpön pupun vielä kiinnittäis! :)

  VastaaPoista
 2. Ihana. Niin raikkaan olonen! Eikä perus, vihreä keltanen tms!

  VastaaPoista
 3. Ihana! 😍 Mä pahoin pelkään, et multa lipsuu taas koko pääsiäinen ohi. Jospa sitä ottais itseä niskasta kii ja laittais ruohot tulemaan 😋

  VastaaPoista
 4. Tämä oli meille oivallinen postaus! :) Meillä ei kotona tehty koskaan mitään (vasta sitten päiväkodissa) niin on tosiaan kiva nyt luoda omia perinteitä.

  VastaaPoista
 5. Ihana ja ennen kaikkea helppo ja yksinkertainen idea. Meillä on sairasteltu sen verran että pääsiäisaskartelut ovat täysin tekemättä. Ehkä tässä vielä ehtii... :D

  VastaaPoista