Sisällön tarjoaa Blogger.

Sokerirasitustesti ja raskauden viimeinen kolmannes

Jipii, ensimmäistä kertaa kävin tässä ihanassa testissä, jonka kamaluudesta oon kuullut joka puolelta. Viime raskaudessa en joutunut käymään sokerirasitustestissä, sillä olin juuri alle 26-vuotias. Mitään muutakaan syytä ei silloin testiin ollut, joten vältyin siltä.


Millainen sokerirasitustesti oli ja oliko sen litkun juominen kamalaa? Litku oli siirappimaista ja hyvin makeaa. Labranhoitaja kehotti juomaan nopeasti, joten mä vedin kovaa vauhtia litkun kurkkuun. Olin varautunut pahempaan, mutta mulle litkun juominen ei onneksi tehnyt yhtään pahaa. Tämän jälkeen piti odotella tunti ennen seuraavan verinäytteen ottoa. Olo oli vähän töttöröö, muttei kuitenkaan pahoinvoiva. Kuulemma monille, joilla on muutenkin ollut pahoinvointia raskauden aikana, voi olla vaikeaa pitää litku sisällään. Toisen näytteenoton jälkeen piti vielä odotella tunti viimeistä näytteenottoa, jonka jälkeen homma oli purkissa.

Ärsyttävintä testissä oli ehkä 12 tunnin paasto, koska aamulla herätessä olisin mielelläni vetäissyt kahvin ja leivän naamaan. Onneksi tätä testiä ei tarvinnut tehdä alkuraskaudessa, sillä olisin varmaan kuollut nälkään ja voinut paljon huonommin. Kokonaisuudessaan koko testi oli helppo ja vähän ihmettelin, miksi sitä kauhistellaan. Tottakai jokainen reagoi eri tavalla ja toisilla menee testi pilalle oksentamisen takia. Sanoisin silti, että älä ainakaan etukäteen panikoi sokerirasitustestiä!


Samalla alkoi jo raskauden viimeinen kolmannes. Huh miten aika on mennyt, vaikka olenkin odottanut vain että aika menisi nopeasti, saisin vauvan syliini ja pääsisin eroon raskaudesta. Tämä raskaus on ollut paljon raskaampi kuin ensimmäinen ja alan olemaan aika kypsä jo. Taitaa kuulostaa aikamoiselta kyllästymiseltä jo tämä tekstipätkä. Koitan kirjoitella lisää fiiliksiä raskaudesta lähiaikoina.

Ei kommentteja