Sisällön tarjoaa Blogger.

Käynnistetäänkö tämäkin synnytys ennen laskettua?


Oon alkanut ymmärtämään, että synnytys alkaa olla todella lähellä. Toukokuisten vauvaryhmässä syntyy vauvoja kuin sieniä sateella, ja se on pistänyt itsenikin miettimään. Ei mene kauan, kun täytyy tosissaan kokea taas synnytys. Ei siinä mitään, mä odotan sitä jo innolla.

Vaikka odotan synnytystä, mietin kovasti, mitenhän tämä synnytys sujuu. Jokainen synnytys kun on ainutlaatuinen ja sujuu omalla tavallaan. Viime synnytyksestä mulle jäi ainoastaan hyvä olo. Synnytys oli kokemuksena hyvä ja hallittu, vaikka se käynnistettiinkin pillereillä. Synnytys eteni nopeasti, mutta kuitenkin sopivalla tahdilla, jotta ehdin saada kivunlievitystä oikeaan aikaan. Muistaakseni en huutanut kertaakaan, eikä suustani päässyt "mä kuolen, ei enää ikinä!" Voisin melkein sanoa, että toivon nytkin samanlaista synnytystä. Nimittäin mä uskon ja luulen, että tämäkin synnytys tullaan käynnistämään.

Viime synnytys käynnistettiin lievän raskausmyrkytyksen takia rv 38+6. Verenpaineen nousu ja turvotus nyt loppuraskaudessa on tuonut merkkejä myrkytyksestä tässäkin raskaudessa. Tilanne sen suhteen on kuitenkin tällä hetkellä vielä ok. Viime raskaudessa myrkytyksen oireet alkoivat noin raskausviikolla 37. Koska sen uusiutumismahdollisuus seuraavissa raskauksissa on suurempi, olen koko ajan ollut varpaillani, että milloin myrkytys alkaa taas hiipiä.


Sen sijaan raskausdiabeteksen vaikutus vauvaan jännittää. Olen menossa äitiyspolille painoarvioon, jossa saan sitten tietää enemmän. Mulla on ollut ruokavaliohoitoinen raskausdiabetes, jossa sokeriarvot on pääosin pysyneet raja-arvojen alapuolella. Silti vauva voi diabeteksen takia olla kasvanut nopeammin isoksi.

En millään näe, että tämäkään raskaus menisi laskettuun aikaan asti, saatika sen ylitse. Fiilis on jo kauan ollut se, että mun kroppa ei vaan kohta kestä enää ja vauva tulee syntymään ennen laskettua aikaa. Luultavasti joko kokonsa tai lievän myrkytyksen takia. Jännä kyllä kuulla, minkä kokoinen tyyppi täällä loikoilee. Onko hän kasvanut vauhdilla valmiiksi ja hyväkokoiseksi vai olisiko hän kuitenkin samaa luokkaa kuin isosiskonsa oli, 3100 grammaa. Kyllä vähän jo alkaa jännittää.

Mitä painoarvioita olette saaneet loppuraskauden ultrassa? Onko synnytys käynnistetty nopeasti sen jälkeen? Kertokaa kokemuksia mulle!

2 kommenttia

 1. Mulla oli toisessa raskaudessa myös ruokavaliohoitoinen radi, mutta ei tehty loppuraskaudesta enää ultraa painoarviota varten. Neuvolassa hoitaja käsin tunnustelemalla arvioi kun pyysin, mutta ei sillä tainnut paljoa kokemusta koon arvioimisesta olla. Arvioi muistaakseni jotain 3500g lasketun ajan tienoilla. Sanoi myös, että harvoin synnytystä käynnistetään ison koon takia, jos vaan äidin lantio on sen kokoinen että isompikin vauva sieltä mahtuu läpi. Mua stressasi vauvan koko sen takia erityisen paljon kun esikoinen (ei radia) oli ollut 4505g ja pelkäsin että radi-vauvasta tulee vielä isompi. No ei tullut isompaa, mutta samaa kokoluokkaa 4390g, vaikka käynnistettiin vasta yliaikaisena rv 42+1.
  Tsemppiä loppuun ja toivotaan ettei raskausmyrkytys pahenisi eikä synnytystä tarvitsisi käynnistää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vastauksesta ja tsempeistä! :) Näin mäkin oon ymmärtänyt, että siinä just punnitaan sitä äidin lantion kokoa, kun mietitään käynnistystä ison koon takia. Mutta mä kyllä vähän ihmettelen, ettei sua lähetetty ultraan. Kun on edellinenkin vauva ollut jo suht iso! Kai ne sitten ajatteli, että kyllä seuraavakin iso vauva mahtuu ulos? Hmm, en tiedä, mutta tuntuu että toimintatapoja on niin paljon riippuen aina kätilöistä, lääkäreistä ja terkkareista.

   Mäkin toivon, ettei tarvitsisi käynnistää ainakaan lääkkeellisesti.

   Poista