Sisällön tarjoaa Blogger.

#Vainraskausjutut - Tiedät olevasi raskaana, kun...Oi raskaus, raskaus. Se aiheuttaa meissä naisissa mielettömän suuren myllerryksen niin fyysisesti, kuin henkisestikin. Vähän pilke silmäkulmassa ja hippasen joissain liioitellen, kirjasin ylös omien kokemusten pohjalta ihanan kamalia vaivoja ja muita asioita, jotka on tuttuja raskaana oleville. Näitä voisi kutsua tägillä #vainraskausjutut.

- Mahasi osuu usein johonkin. Milloin oveen tai muihin ihmisiin ahtaassa tilassa. Milloin miehesi törmää mahaasi, kun ei muista sitä tai katso eteensä.

- Vaatteesi on likaiset mahan kohdalta. Just pesin yhden hupparin, joka on tähän saakka mahtunut vetskari kiinni päälleni. Huomasin että kaikki lika oli mahan kohdalla. Siitä löytyi rahkaa, mustikkaa, ruokaa, leivänmuruja, koko päivän (monen päivän) ruokalista.

- Mahasi toimii ruokakouruna. Jep, kaikki, mikä tippuu syödessä, pysähtyy mahaan. Sinänsä hyvä, ettei tarvitse poimia niitä lattialta.

- Mahasi toimii myös tarjottimena istuessasi tai maatessasi sohvalla.

- Rairuohosi rehottaa (ystävän miestä lainaten). Säärien sheivaaminen on jo ajatuksen tasolla aivan liian vaivalloista ja rankkaa, joten mitä turhaa edes lähteä yrittämään.

- Istut suihkussa saunatuolin päällä.

- Voisit viihtyä suihkussa vaikka tunnin.

- Käytät varpaita tavaroiden nosteluun lattialta, jottei tarvitsisi vaivautua kumartumaan.

- Huomaat usein purevasi hampaita yhteen, irvistäväsi ja kiroovasi samalla "autch" tai muuta vastaavaa. Kun joka paikkaan sattuu vuorotellen.


- Et huomaa silittäväsi mahaa tai pitäväsi käsiäsi sen alla kuin kantaen sitä. Tämän ainakin itse teen vaistomaisesti.

- Lyllerrät eteenpäin kuin vaappuva ankka pitäen samalla kättäsi selälläsi. Ihan kuin se auttaisi liikkumaan.

- Vaatteesi ei mahdu kiinni. Saatat käydä miehesi kaapilla lainaamassa päälle pantavaa.

- Et vedä vessaa joka kerta asioidessasi, koska tiedät, että tulet viimeistään puolen tunnin päästä asioimaan siellä uudestaan. Säästät samalla vettä!

- Heräät yöllä vessahätään tai johonkin muuhun kipuun. Et jaksaisi vaihtaa asentoa, koska sekin sattuu. Muttet voi jäädä kyljellesi, koska toinen kankku kipuilee tai kädet on puutuneet. Seuraavan kerran heräät, kun se toinen puoli on kipeä.

- Vauva potkii täysiä tai nyrkkeilee ja mahasi pomppii. Tai sitten vauva ihanasti potkii suoraan virtsarakkoon tai kylkiluihin.

- Miehesi kertoo sinun olevasi hajamielinen.

- Kutsut itseäsi norsuksi, pallokalaksi, valaaksi, "rantaleijonaksi" tai katujyräksi. Täältä tullaan.

Tätä listaa voisi helposti jatkaa loputtomiin. Hauskoja ja ei niin hauskoja #vainraskausjuttuja ja #vainraskausvaivoja. Kertokaas omianne! Saa vähän liioitella! ;)

PS. Blogini Facebook-sivulla sekä Instagramissa on meneillään lippuarvonnat Lapsimessuille.

9 kommenttia

 1. Kun sheivaus on vain muisto ja bikinirajasi pusikoituneempi kuin hylätty puisto!😂🙈

  VastaaPoista
 2. "Istut suihkussa saunatuolin päällä." No kuinkas muuten? :D se on ihan must!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Se on vaan paha, että meinaa jumittua siihen vähän liian pitkäksi aikaa istuskelemaan :D Jos se vesimaksu nousee tässä 9kk odotuksen aikana, niin tietää mistä johtuu :D

   Poista
 3. Ha, ihan parhaita juttuja muistella näin monta vuotta raskauden jälkeen. Silloin aikanaan ne ei kyllä ollut yhtä hauskoja :D ainakin mahan kanssa kaikkialle törmääminen, sen "kantaminen" ja varpaiden hyötykäyttö 😂❤

  VastaaPoista
 4. Ulos lähtiessä täytyy laittaa ensin kengät jalkaan koska takki kiinni ei sitä taivu tekemään ja vaikka takki olisi auki se on liian kuumaa ja vaivalloista. Takkia pukiessa yritän hoikistaa mahan kohdalta jotta vetskari menisi paremmin kiinni 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! :D Jos meinaa tehdä väärinpäin niin takki lentää pois päältä kun tuskanhiki iskee :D

   Poista