Sisällön tarjoaa Blogger.

Naomin nimiäiset
Lauantaina vietimme vauvan nimiäisiä kotona ja paljastimme vihdoin nimen. Ei olla kutsuttu vauvaa nimellä ennen näitä juhlia. Nyt on siis totuteltava kutsumaan vauvaa hänen oikealla nimellä. Helteisenä lauantaina vietimme nimiäisiä kummien ja mummien kanssa. Paljastimme nimen samanlailla kuin esikoisen nimiäisissä. Tätä ennen jokainen sai tehdä nimiarvauksen vauvakirjaan. Askartelin kartongista nimen kirjaimet viirilipun muotoisina. Jokainen sai vuorollaan arvata kirjaimia hirsipuun tapaan. Aika nopeasti molemmat etunimet olikin jo arvattu. Hänestä tuli Naomi Violetta.

Naomi oli yksi mun lempparivaihtoehdoista jo Natalieta odottaessa. Muita vahvoja vaihtoehtoja meillä ei ollut. Naomi-nimi tulee lukemani mukaan hepreasta ja se tarkoittaa muun muassa onnellista, viehättävää ja rakastettavaa. Toisen nimen keksiminen olikin hankalampi ja se oli auki pitkään. Joskus alkukesällä törmäsin somessa Violetta-nimeen ja ihastuin siihen heti. Violetta on muoto Violet-nimestä, joka taas tarkoittaa englanniksi orvokkia.

Naomin nimiäisjuhlat oli rennot kakkukahvit läheisimpien kesken. Kehotin ihmisiä pukeutumaan mahdollisimman väljästi ja rennosti, sillä ulkona tosiaan hellettä riitti jotain yli 25 astetta. Ensin paljastettiin nimi hirsipuun tavoin ja kiinnitin nimen viiriksi seinään. Se on muuten niin kivannäköinen, että en ole vieläkään raaskinut ottaa pois seinältä. Tämän jälkeen Naomin kummi sanoi kummilupauksen tyttö sylissään. Sitten vain oltiin, syötiin ja otettiin kaikkien vieraiden kanssa kuvat. Natalie leikki innoissaan alun ujouden jälkeen kaikkien kanssa. Päivänsankari torkahteli pariin kertaan. Muutoin hän hengaili sylissä ja seurusteli tuijottamalla ja hymyilemällä.
Naomin ihan ekat juhlat oli oikein onnistuneet ja mukavat. Kiitokset kovasti vieraille! Kirjoitan vielä postausta nimiäisten tarjoiluista ja nimiäislahjoista.

2 kommenttia

  1. Kuulostaa oikein kivoilta juhlilta ja tosi hyvä idea tuo nimen arvaaminen hirsipuun tapaan. :) Kauniin nimen tyttö saikin.♥

    VastaaPoista