Sisällön tarjoaa Blogger.

Naomi 3 kuukauttaMeidän ihana pieni Naomi täytti eilen jo kolme kuukautta! Tää ajankulu kuulostaa hurjalta, kun mun mielestä hän vasta syntyi ja kesäkin alkoi. Nyt taas on kesä jo lopuillaan ja kohta miehen lomatkin ohi ja arki alkaa kunnolla.

On ollut ihanaa tutustua uuteen perheenjäseneen pikkuhiljaa. Yllä kolmen ensimmäisen kuukauden kuukausikuvat. Naomi on hyväntuulinen, hymyilevä, utelias, tarkka, rauhallinen ja innostuva. Neidiltä kuulee harvoin kovaa itkua. Siksi olikin kauheeta kuulla kipuitku tänään, kun hän sai ensimmäiset rokotepiikit. Se on kyllä äitinä raastavaa kuultavaa. Onneksi kipu kesti vain hetken ja neiti rauhottui nopeasti. Sen jälkeen maistuikin monen tunnin päikkärit.

Naomi on löytänyt kätensä ja niitä hän tutkiikin jatkuvasti, tarraa kiinni leluihin ja tutkii meidän kasvoja ollessamme lähellä. Se on hauskaa katsottavaa, kun toisen kädet heiluu vimmatusti, menee suuhun ja yrittää tarttua johonkin. Yleensä kädet tarttuu mun paitaan tai hiuksiin. Koska hän on tajunnut, että käsillä pystyy tekemään jotain ja heiluttelemaan leluja, viihtyy hän leikkimatollakin heilumassa. Sitterin apina ja pingviini on myös kivoja viihdykkeitä neidille. Mahallaan hän ei vielä kovin kauaa tykkää oleskella. Äänikin on löytynyt ja leluille kiljahdellaan. Parasta on kuitenkin höpötellä toisen ihmisen kanssa.Naomi on hyvä nukkumaan. Päikkäreitä hän nukkuu kotona ollessa pieniä pätkiä muutamat ja yhden pidemmän 2-4 tunnin pätkän. Jos taas ollaan kylässä tai jossain menossa, hän nukkuu usein vain lyhyitä pätkiä. Kaupoilla ollessa ympäristö kiinnostaa kovasti ja 20 minuutin päikkäreiden jälkeen silmät on ammollaan ja neiti jo hymyilee iloisesti. Yleensä hän ei itke väsymystään, jos ympärillä on paljon nähtävää. Liian lyhyiksi jääneiden päikkäreiden takia yöunille nukahtaminen on sitten ollutkin haastavampaa. Yliväsymyksen takia hän itkee surullista itkua eikä edes maito meinaa auttaa.

Yöunille hän menee yhdeksän aikoihin nukahtaen tissille, josta sitten myöhemmin nostan hänet sängyssä kiinni olevaan sivuvaunuun. Ensimmäinen unipätkä on 5-8 tuntia, jonka jälkeen nukutaan viekukkain ja Naomi syö ehkä pari kertaa ennen aamuherätystä. Välillä masussa alkaa ilma kiertää ja pierut vaivaa aamuyöstä, mutta sekin on vähentynyt ekan kahden kuukauden jälkeen. Itse saan kyllä olla todella kiitollinen hyvistä yöunista. Hyvin nukkuneena jaksaa itsekin paremmilla hermoilla pahan paikan tullessa.Neiti hymysuu tykkää kovasti katsoa toisten kasvoja. Hän vastaa melkein aina hymyyn ja ottaa itse myös kontaktia hymyilemällä ja tuijottamalla ihanilla sinisillä silmillään. Hauskaa on myös huomata, miten hän aina seuraa siskonsa ääntä. Jos isosiskon ääni kuuluu lähettyvillä, Naomi kääntää päätä sinnepäin ja seurailee kovasti siskon puuhia. Välillä isosisko huutaa tai kiljuu niin kovaa, että pikkuinen pelästyy ja alkaa itkeä suruitkuaan huulet alaspäin kääntyneenä.

Tällä hetkellä Naomi näyttää mielestämme paljon isältään. Toki nää tytöt näyttää myös paljon toisiltaan ja ovat selvästi samasta puusta veistettyjä, hahah. Vaikka pikkuvauva-aika on ohi, niin on tämä ihanaa seurata typyn kehitystä päivä päivältä. Odotan jo innolla, kun tytöt pääsee leikkimään keskenään!

Naomi 3 kuukautta: 5790 g ja 62 cm 

2 kommenttia

 1. Mistä tuo ensimmäisen kuvan kukka-asu on ostettu? Niin ihania asuja ja niin suloinen tyttö! Kuulostaa nukkumisen perusteella ihan meidän tytöltä. Itsekin nautin kovasti hyvistä yöunista, ja kuten sanoit niin elämä on paljon helpompaa kun itse on saanut nukuttua. Mukavaa syksyn alkua sinne koko perheelle!<3
  https://nouw.com/arkijuttuja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on müsli by green cotton -merkkinen, Booztilta tilattu. :) Sillä merkillä on aivan ihania kuoseja ja sitäkin ihanampi ja pehmeä materiaali, suosittelen! Kiitos ja samoin sinne teille! :)

   Poista