Sisällön tarjoaa Blogger.

Sokeriton herkkukakku - mustikkajuustokakku



Kesän aikana herkuttelu vei mennessään ja sallinkin itselleni jäden syönnin kesähelteillä. Pari viikkoa sitten päätin, että nyt saa riittää ja karsin ruokavaliostani herkut. Totaalikieltäytyjä en ole ollut, mutta olen vähentänyt hurjasti, kieltäytynyt herkuista kyläillessä ja kävellyt karkkihyllyn OHI! Voiko sekin olla niin vaikeaa, huoh! Minä, joka ostin melkein joka kauppareissulla pienen patukan ja viikonloppuisin karkkipussin. Kylässä tuli syötyä tarjottavia herkkuja ja lomalla ja mökillä syötiin vaikka ja mitä. Nyt oon siinä mielessä iloinen lomien ollessa ohi, että arkena tulee syötyä terveellisemmin. Mikä siinä onkaan, että lomalla ja kesällä pitää aina herkutella niin paljon?



Pidin viime viikolla Nosh-kutsut, ja mun piti keksiä tietysti jotain tarjottavaa kutsuille. Yleensä tarjottaviksi teen suolaisen piirakan tai coctailpiirakoita sekä jonkun herkkukakun. Muistin, että näin instagramissa kauniin kakun, joka oli sokeriton. Kysyin ohjetta ja se löytyikin hänen blogistaan. Tein siis kutsuille Elinan kirjoittaman ohjeen mukaisen sokerittoman mustikkajuustokakun. Lisäksi tarjolla oli coctailpiirakoita munavoilla, hedelmiä sekä lapsille pillimehut ja hedelmäpatukat.

Mikään kaloriton herkku tämä ei ole, sillä pohjassa on voita ja täytteessä vispikermaa. Sanoisin kuitenkin, että tämä on huomattavasti kevyempi kuin aiemmin tekemäni juustokakut, jotka yleensä sisältävät myös suklaata. Maustamattoman tuorejuuston sijaan ostin vaniljatuorejuustoa, joka sisältää lisättyä sokeria. Ensi kerralla ajattelin laittaa maustamatonta tuorejuustoa sekä käyttää vaikka kesällä pakastamiani mansikoita. Kakku oli mielettömän raikas, pehmeä ja pähkinäpohja yllätti mut. Toimii hyvin!



Mustikkajuustokakku

Pohja:

3 dl pähkinöitä (käytin pähkinäsekoitusta)
50 g voita
2 rkl kaakaojauhetta
1-2 rkl hunajaa

Täyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl vispikermaa
7 liivatelehteä
5 dl mustikkasosetta (laitoin pari pussia pakastemustikoita)
1 sitruunan mehu
1-2 rkl hunajaa

Murskaa pähkinät tehosekoittimessa (tai laita pussiin ja hakkaa kaulimella). Sulata voi ja sekoita se, kaakaojauhe sekä hunaja pähkinämurskan sekaan. Kun seos on tasaista, levitä se n. 20 cm irtopohjavuoan pohjalle, joka on vuorattu leivinpaperilla. Laita pohja jääkaappiin jähmettymään täytteen teon ajaksi.

Laita liivatelehdet kulhoon kylmään veteen. Vatkaa vispikerma ja sekoita tuorejuusto siihen. Sulata mustikat ja sekoita tehosekoittimessa mustikoista sosetta. Lisää se sitten kerma-tuorejuustoseokseen. Kuumenna sitruunamehu kattilassa. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja sekoita yksitellen sitruunamehuun. Kaada seos sitten ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää vielä lopuksi hunajaa oman maun mukaan. Kaada sitten seos pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään. Itse tein kakun melkein vuorokausi ennen syömistä, mutta kakku varmaan hyytyy jo muutamassa tunnissa. Koristelen oman mielen mukaan. Ostin kaupasta ruusuja ja pöydällä sattui olemaan kukkapellolta kerättyjä kukkia, joiden avulla sain helposti nätin kakun.


Ei kommentteja