Sisällön tarjoaa Blogger.

Tallinna lasten kanssaOli kiva käydä, mut kivempi lähteä. Tätä vitsikästä mottoa ollaan usein viljelty kavereiden kanssa. Se sopii niin hyvin lapsiperhe-elämään ja varsinkin matkustamiseen. Me rakastetaan matkustamista, mutta se on muuttanut aika lailla muotoa kahden lapsen astuessa taloon. Ei siinä mitään, kaikkeen täytyy vaan yrittää sopeutua. Silti aina matkan kuin matkan jälkeen on aivan ihana palata kotiin.Ollaan joka vuosi käyty viikon matkalla Kreikassa. Tänä vuonna meillä ei ollut suunnitelmissa mennä, sillä Naomi on vielä niin pieni ja Kreikassa jyllää tänä vuonna tuhkarokkoepidemia. Houkutus lähtöön oli kuitenkin kova, koska matkoja olisi saanut niin halvalla tähän elokuun loppuun. Koska Naomi ei olisi voinut vielä saada tuhkarokkorokotetta ja THL:kin kehotti, ettei rokottamattonta kannata viedä epidemia-alueille, päätimme unohtaa sen ja lähteä kylpylälomalle Tallinnaan. Se olikin hyvä valinta, sillä meidän taapero oli matkasta ihan innoissaan.Auto helpottaa matkustamista

Kahden lapsen kanssa matkustaessa tavaraa on aina yllättävän paljon. Kun mukana on tuplarattaat, pari vedettävää matkalaukkua ja muuta kassia vielä lisäksi, on helppo matkustaa omalla autolla. Niinpä paras vaihtoehto oli ottaa auto laivaan mukaan. Se helpotti kyllä paljon liikkumista, koska tarpeettomat tavarat pystyi aina jättämään autoon. Autolla pääsee helposti liikkumaan myös vähän pidemmälle keskustasta. Me käytiin yhtenä päivänä eläintarhassa ja kauppakeskuksessa. Jos olisi ollut enemmän aikaa, olisimme ehkä käyneet Rummun louhoksella tai Laulasmaalla.


Kylpylähotelli Tallinnan keskustassa

Me yövyttiin kaksi yötä Tallink Spa & Conference -hotellissa. Olen aiemminkin yöpynyt tässä hotellissa ja tykkään erityisesti hotellin allasosastosta. Me varattiin isompikokoinen huone, jotta mahdutaan tuplarattaineen ja matkalaukkuineen edes huoneeseen sisään. Se oli kyllä täydellinen valinta, sillä tilaa oli rutkasti ja kaiken lisäksi parkkeeraus hotellin parkkihallissa oli tämän huoneen varanneelle ilmaista. Parasta oli myös se, että hotellihuoneesta näki altaille ja voitte arvata kuinka innoissaan Natalie bongasi ihmisiä, poikia ja tyttöjä uimassa.

Hotellin spa on kiva myös lapsille. Siellä on kaksi isoa allasta, yksi pieni matala allas, kaksi poreallasta ja monta eri saunaa. Polskittiin matalassa altaassa ja Natalie ui meidän kanssa Hello Kitty -veneellään isommissa altaissa. Uiminen oli niin kivaa, että neiti hoki sitä vähän väliä ja edelleen kotona hän selittää kun oli "papan kanssa uimassa".


Tallinn zoo

Jos Tallinnassa viettää päiväristeilyä pidemmän ajan, on lasten kanssa kiva käydä eläintarhassa. Me tykättiin, kun nähtiin eri eläimiä, kuin Suomessa. Tallinnan eläintarha oli laajalla alueella, siellä pystyi hyvin kävelemään rattaiden kanssa ja alueelta löytyi monia kahviloita sekä lasten leikkipaikkoja. Nähtiin mm. jääkarhuja, sarvikuonoja, leijonia ja norsuja. Eläintarhassa oli myös erikseen lasten eläintarha, mutta siellä me ei ehditty käymään.

Matkan jälkeen ollaankin oltu vaan kotona, sillä Natalie on flunssassa. Pitihän se arvata, että laivan leikkipaikka ja uiminen on varma flunssa. Täytyy toivoa, että tää on joku pikainen flunssa, eikä me muut tartuta, jotta jaksaisi taas pyörittää arkea.

Ei kommentteja