Sisällön tarjoaa Blogger.

Yllättäen meillä opetellaan kuivaksiJokainen lapsi on yksilö ja jokainen kehittyy omaan tahtiinsa. Siksi on vaikea sanoa etukäteen, milloin kukin oppii mitäkin ja mihin mennessä pitäisi olla mitäkin opittuna. Mutta, oon iloinen, että tässä talossa on alkanut pottailut sujumaan ja tie vaipattomuuteen on alkanut. Esikoinen on yhtäkkiä siirtynyt pottakielteisyydestä pottamyönteisyyteen. Viikko sitten kaikki kääntyi ja nyt yhden viikon aikana on tehty iloisesti monet pissat ja kakat pottaan. En yleensä kirjoita lasten kehityksestä paljon tänne, mutta tästä ajattelin kirjoittaa, jos tästä on jollekin hyötyä.

Esikoisen vauvailu näkyi pottailussa

Potalla käynti on esikoisella alkanut jo alle vuoden ikäisenä. Siitä lähtien pottaan on vaihtelevalla menestyksellä tehty tarpeita. Sitten tuli viime kevät ja jo ennen pikkusiskon syntymää, potta oli vain penkki eikä tarpeita tehty sinne juuri ollenkaan. Vauvan syntymän jälkeen pottakielteisyys jatkui niin, että neiti alkoi vaatimaan vaippaa päälle. Tämä vaihe kesti viime viikon tiistaihin asti. Hänkin varmaan halusi tehdä vaippaan, koska siskokin tekee. Eipä siinä auttanut muu, kuin odottaa. Vauvailu on tietääkseni hyvin yleistä uuden vauvan tullessa taloon. Onneksi se on vain ohimenevä vaihe. Uskallan ehkä nyt toivoa, että kuivaksi harjoittelu jatkaa sujumistaan ja innostus potalla istumista kohtaan pysyy.Oon esikoisen syntymän jälkeen huomannut sen, että kaikki tulee aikanaan ja usein lapsella on herkkyys tiettyyn opittavaan asiaan. Pakottaminen on mahdotonta ja silloin koko homma voi kääntyä päälaelleen. Jos pakotan toisen potalle itkun kera, ei hän varmasti toisella kertaa edes katso pottaa päin.

Palkitseminen voi innostaa lasta pottailuun

Kun viikko sitten taapero yllättäen teki kahdesti tarpeensa pönttöön tai pottaan, minähän innostuin ja hihkuin ja lupasin lapsen saavan valita tarra-arkin kaupasta. Voitte vaan kuvitella, miltä näyttää äiti joka tuulettaa kauppakeskuksen vessassa taaperon pissalle! Näitä äitiyden iloja. Päätinpä sitten, että pidetään tarrat palkintona pottaan tehdystä tuotoksesta. Neiti oli iloinen saadessaan tarran, muttei vaatinut sitä mitenkään. Tarpeet tehdään siis pottaan iloisesti ilman, että täytyy houkutella potalle tarrojen avulla. Oon kuullut, että monet käyttävät tarralla palkitsemista ja se on usein toiminut. Tarpeen tekemisestä saa tarran ja sitten kun on kerännyt tietyn määrän tarroja, pääsee esimerkiksi HopLopiin.

Nyt toivon kovasti, että päästäisiin esikoisen vaipasta eroon. Selvästi opettelulle on nyt hyvä hetki, kun neiti iloisesti tekee tarpeet pottaan. Millä tavalla teillä on opeteltu kuivaksi?

Ei kommentteja