Sisällön tarjoaa Blogger.

Hulinaa, varpaita ja kääntymistäMoikka taas pitkästä aikaa! Blogin kirjoittaminen jäi suunnittelematta tauolle ja pienestä tauosta tuli yhtäkkiä melkein kuukauden pituinen. Yksi syy kirjoittamisen lopahtamiseen on meidän pikkuneidin levottomat yöt. Hulinaa jeejee. Kai olette kuulleet kuuluisista neljän kuukauden hulinoista? Hulinavaihe alkoi nostaa päätään neljän kuukauden iän jälkeen ja nyt neidin ollessa kohta puolivuotias jatkuu levottomuus edelleen. Meillä menee yöt hyvin vaihdellen niin, että on levottomia ja todella katkonaisia öitä, mutta sitten myös hyviä öitä välillä (onneksi!). Esikoinen nukkuu myös välillä puoli yhdeksään, mikä auttaa kovasti äitiä jaksamaan. Jotkut päivät taas on sellaisia, että omissa aivoissa tuntuu olevan sumupilvi, eikä se lähde edes kahvin voimalla.Vauvan yöhulinat verottaa koko perhettä

Naomi nukkui ensimmäiset reilut neljä kuukautta hyvin ja levollisesti. Hän meni nukkumaan 21 aikoihin ja heräsi ensimmäisen kerran syömään klo 3 ja 6 välillä. Otin hänet aina kainalooni syömään, ja siihen me molemmat nukahdimme ja nukuimme usein aamuun asti. Levollisesti.

Vähän ennen viiden kuukauden ikää alkoi öissä olla levottomuutta ja syömään alettiin heräämään aiemmin. Myös alkuyön heräily alkoi lisääntyä, aiemmin kun Naomi nukkui ensimmäiset kuusi tuntia levollisesti heräämättä. Varpaat löytyi, kääntyminen ja liikkuminen alkoi kiinnostaa. Sanomattakin oli selvää, että kehitys alkoi näkymään unissa. Jos Naomi ei ole syvässä unessa, tai havahtuu hieman hereille, nousee varpaat heti kattoon ja niistä otetaan kiinni kunnes hän nukahtaa uudelleen. Myös kääntymistä hän yrittää tehdä välillä unenpöpperössä.Onneksi osasin tätä vaihetta odottaa, sillä Nataliella alkoi hulinointi ihan samaan aikaan. Vauvan kova kehitystahti vaikuttaa uniin. Myös vauvan unirytmi alkaa muuttua aikuisten kaltaiseksi ja syvään uneen vaipumisessa saattaa kestää aiempaa kauemmin. (imetys.fi)

Äitiä on siis välillä väsyttänyt, mutta onneksi välissä on ollut myös parempia öitä. Mies on nukkunut suurimmilta osin nyt sohvalla, jotta saa paremmin nukuttua ja mulla ja Naomilla on enemmän tilaa. Nyt koputan puuta, mutta viime yöt on menneet viime viikkoon verrattuna paljon paremmin ja levollisemmin. Saa vaan toivoa, että tämä jatkuisi näin. Nukkumaan mennessä äidin hartain toive on, että saisi nukkua ihan OK. Sitä kun ei koskaan tiedä. Onko siellä muita hulinoijia?

Ei kommentteja