Sisällön tarjoaa Blogger.

Puolivuotias NaomiTänään klo 22.55 tulee kuluneeksi puoli vuotta siitä, kun Naomi kohtasi tämän maailman ja me näimme hänet ensimmäistä kertaa. En voi edes alkaa ajattelemaan synnytystä, koska se nostaa heti tunteet pintaan. Nyt voisin taas ihmetellä, että mihin tämä aika on mennyt. Naomi syntyi keskelle kesää, vaikka oli vasta toukokuu. Ja se ihana kesä jatkui pitkälle elokuuhun. Eipä tarvinnut miettiä, paleleeko pikkuinen vauva.Puolivuotias Naomi on hyvin tarkkaavainen, on ollut sitä jo alusta asti. Ei varmaan ole yllättävää, että isosiskon puuhia on hänen mielestään parasta seurata. Jos ääni kuuluu, silmät seuraa isosiskon perään ja hän selvästi toivoo, että pääsisi mukaan riehumaan. Mahtaa olla ärsyttävää, kun ei pääse liikkumaan minne haluaa. Kova on kuitenkin yritys, ja jonkun verran hän osaa liikkua pyörimällä ympyrää tai peruuttamalla. Mietin tässä just joulukoristeita laittaessani, että joudun varmaan pian siirtämään huonekuusen ja lyhdyn paikkaa, kun neiti alkaa liikkumaan. Mitenhän käy sitten joulukuusen kanssa, voi ei! Äiti tarvitsee silmät selkäänkin. Kuitenkin on ihanaa, että neiti oppii uutta.Aloitetaan kiinteiden ruokien maistelut nyt puolivuotiaana. Naomi on jo pitkän aikaa ollut kiinnostunut ruuasta ja seuraa milenkiintoisena katseellaan, kun me muut syödään. Jos hän on istunut sylissä syödessäni niin neiti meinaa napata lautaselta sapuskaa parempiin suihin. Hän on myös näppärä sormistaan ja tutkii tarkasti käsillään leluja. Niinpä luulen, että sormiruokailu on hänen juttunsa ja aiomme sitä pääosin hänelle antaa. Tänään hän sai ensikosketuksen bataattiin ja kurkkuun. Se oli lähinnä ihmettelyä ja pienellä avustuksella sain hänet vähän maistamaan. Instastoryn (neannii) puolella on videota ensimaistelusta. Tulemme antamaan hänelle myös soseita, syötettynä ja itse syötynä. Meidän esikoinen oli ns. sekaruokailija, eli sai pääosin sormiruokaa, mutta myös soseita. Hänelle maistui alusta alkaen hyvin kiinteä ruoka. Katsotaan, millainen ruokailija tästä toisesta neidistä tulee.Viime postauksessa kerroinkin Naomin yöhulinoista. Sama meininki jatkuu hyvin vaihtelevasti. Viime öinä hän on herännyt ensimmäistä kertaa jo 2-3 tuntia nukahtamisen jälkeen. Silloin hän saattaa olla aika pirteä ja nukahtamiseen menee oma aikansa. Sen jälkeen nukutaan muutama tunti, kunnes taas imetän ja aamuyö menee usein levottomammin. Onneksi välillä on parempia ja levollisempia öitä.

Vauvavuosi on ihana, mutta rankka. Vauvavuoden aikana vauva kehittyy ja kasvaa hurjasti ja sitä on tietysti ihana seurata. Toisaalta taas odotan innolla puheen kehitystä, kävelemisen oppimista ja ennen kaikkea kokonaisia öitä. Parasta on nähdä, millä lailla luonne kehittyy ja millainen tyyppi tästä toisesta neidistämme kuoriutuu. Nyt kuitenkin eletään päivä kerrallaan ja yritetään nauttia tästä vauva-ajasta, joku päivä kun tätäkin tulee ikävä.

1 kommentti

  1. Niin kauniita kuvia ja malli on mitä suloisin ! Musta on ollut ihana seurata Naomin kasvua, kun meidän neiti on vain vajaa pari viikkoa nuorempi. Hauska lukea muiden samanikäisten kasvusta ja kehityksestä kun voi niin samaistua aina näihin teksteihin. Niin nopeasti aika kiitää, ettei voi edes käsittää.
    https://nouw.com/arkijuttuja

    VastaaPoista