Sisällön tarjoaa Blogger.

Äidinmaidosta kiinteisiin ruokiin ja resepti mangososerieskoihin

*Kaupallinen yhteistyö / SemperÄidinmaidosta kiinteisiin ruokiin

Olin päättänyt, että haluan täysimettää vauvaa puolen vuoden ikään asti, mikäli se vain on kehityksen puolesta mahdollista. Isoin syy tähän oli se, että koen äidinmaidon olevan parasta ruokaa pienelle vauvalle ja sen vielä niin kehittymättömälle suolistolle. Puolen vuoden ikä alkoi lähestyä, ja harmittelin pikkasen etukäteen sitä, että kohta pitää alkaa antamaan kiinteitä. Ainoastaan sen takia, että imetys on niin helppoa. Kuitenkin, oli kiva päästä näkemään pikkuneiti ruokapöydässä ja opettaa hänet maistelemaan kaikenlaista.

Kiinteisiin siirtyminen ei siis tuntunut itsestäni pahalta millään lailla. Tuleehan hän saamaan hyvää ravintoa myös kiinteiden myötä ja sitä mukaa hän oppii syömään erilaisia makuja ja tekstuureja. Mielestäni napanuora vauvaan katkeaa jollain tapaa, kun siirrytään kiinteisiin ruokiin. Imettävä äiti ei ole enää ainoa ravinnonlähde, ja tästä lähin joku muukin voi hoitaa ja auttaa vauvan ruokailussa. Yhden aikakauden loppu ja toisen alku. Itse pidän siitä, että en ole kiinteiden aloittamisen myötä enää niin kovasti "kiinni" vauvassa. On ihan kiva, että vauvan maha tulee täyteen muustakin, eikä minun tarvitse aina nälän iskiessä juosta paikalle.Mahdollisimman hyvää ruokaa

Aiemmin kirjoitinkin jo, että annamme vauvalle soseita ja sormiruokaa. Voin myöntää sen, että mä en ole soseiden tekijä. En vaan millään jaksa tai ehdi höyrytellä monia eri kasviksia, soseuttaa ne ja annostella pakkaseen. Ostan soseet mieluummin valmiina. Enkä koe kaupan valmissoseiden olevan millään lailla huono vaihtoehto. Niinpä vauvamme aloitti kiinteiden ruokien syömisen höyrytetyllä bataatilla sekä Semperin mangososeella. Maistoin tätä mangososetta itsekin, ja voin sanoa, että hyvillä mielin annan sitä vauvalleni ja miksen sitä itsekin söisi esimerkiksi puuron seassa.

Haluan taata, että vauvan ruokavalio on heti alusta lähtien mahdollisimman monipuolinen ja ravitseva. Halua antaa vauvalleni hyvää ja turvallista ruokaa. Lastenruokia koskee ihan oma lainsäädäntökin. Se on tehty turvaamaan, että jokainen pieni vauva tai lapsi saa mahdollisimman hyvää ruokaa. Itse koen, että nämä valmiit vauvanruuat takaavat monipuolisen ja ravitsevan ruokavalion. Onhan ne huolella sekä valvotusti valmistettu hyvistä raaka-aineista. Semper kirjoittaakin olevansa ylpeä siitä, että kaikki heidän tuotteensa sisältävät oikeanlaisia ravintoaineita ja ne noudattavat pohjoismaisia ravinnesuosituksia. (Semper)

Lastenruokien yksi hyvistä puolista on se, että yksi purkki sisältää usein monia eri aineksia. Semperiltä saamistamme hedelmäsoseista monet sisälsivät monia eri hedelmiä. Tutkiessani Semperin aterioita; liha-, kala- sekä kasvissoseita huomasin, että ateriat ovat kivan monipuolisia. Ne sisältävät lihan lisäksi kasviksia, jotka ovat tietysti tärkeitä kaikille. Semperin mukaan aterioissa käytetään luonnollisia aineksia, kuten aitoa italialaista pastaa (semper). Kalan syöminen tuppaa meillä olemaan liian vähäistä ja sen takia vauva usein syökin valmiita kalasoseita. Huomasin, että kalasoseitakin löytyy Semperiltä kiva valikoima.Meillä jää välillä sosetta yli, varsinkin mikäli ei syödä niitä joka päivä ja jääkaapissa on jo aiemmin avattu purkki. Jääkaapista löytyi puoli purkkia mangososetta, ja päätinkin kokeilla miltä maistuisi uunissa jämäruuista tehdyt rieskat. Olin kuullut Simppeli sormiruokakeittiön puurorieskoista aiemmin, ja tämä onkin heidän ohjeesta muokattu versio.

Vauvan mango-puurorieskat

1,5 dl keitettyä puuroa
1 dl mangososetta
2 dl vehnäjauhoja
1 muna
1 rkl öljyä
loraus kauramaitoa

Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja paista n. 225 asteessa n. 10-15 minuuttia tai kunnes rieskat näyttävät hieman ruskettuneilta.

Nämä lättyset meni kyllä nopeasti suuhun ja omasta mielestänikin nämä olivat hyvänmakuisia. Nämä sopii todella hyvin välipalaksi tai evääksi mukaan otettavaksi, näitä täytyy ehdottomasti tehdä lisää.

Ei kommentteja