Sisällön tarjoaa Blogger.

Ihanaa, vauva nukkuu kokonaisia öitä!Ihan yllättäen, levottomien öiden jälkeen, alkoi meidän vauva nukkumaan kokonaisia öitä. Heti alkuvuonna Naomilla oli flunssa, joka omalta osaltaan vaikutti öiseen levottomuuteen. Olihan yöt jo valmiiksi aika levottomia ja hyvin vaihtelevia. Välillä nukuttiin hyvin ja toisina öinä huonosti.

Joskus Naomi heräsi parin tunnin sisällä nukahtamisesta, valvoi tunnin ja meni kanssani sitten nukkumaan. Sen jälkeen hän saattoi herätä muutaman tunnin päästä, jolloin otin hänet viereeni syömään. Harvemmin hän siihen nukahti heti, vaan usein saattoi olla levoton, heilua, riehua ja välillä taas syödä. Joskus taas hän nukahti nopeasti tissille ja minäkin nukahdin, ja saatoin nukkua koko yön samassa asennossa. Aamulla oli pikkasen paikat jumissa.Vuoden alussa päätin kokeilla, oppisiko Naomi nukahtamaan itsekseen. Nukutukset meni usein niin, että sen jälkeen kun olin syöttänyt Naomin sohvalla, laitoin hänet omaan pinnasänkyyn (sivuvaununa meidän sänkyyn kiinnitettynä), laitoin mobilesta musiikkia ja istuin vieressä kunnes hän nukahti. Siinä kesti 10 minuutista 45 minuuttiin. Yleensä hän oli alle puolessa tunnissa unessa. Välillä kävi myös niin, että hän havahtui hereille lähtiessäni. Halusin päästä tästä tavasta eroon. Halusin myös, että mieheni onnistuisi nukuttamaan tai rauhoittelemaan vauvan nukahtamaan.

Alettiin tekemään niin, että vein, kuten ennenkin, syötön jälkeen Naomin omaan sänkyyn. Laitoin tutin suuhun ja sanoin hyvää yötä ja lähdin huoneesta pois. Samaan aikaan tilasin meille Whisbearin, joka on white noisea tekevä nalle, josta monet varmasti ovat kuulleet. Nalle kainaloon, tutti suuhun ja untenmaille.Suurin piirtein näin se menikin. Naomi saattoi aikansa pyöriä ja rapistella nallea tai leikkiä tutin kanssa. Jos hän alkoi kitisemään, ei menty heti huoneeseen. Jos kitinä muuttui itkuksi, jompikumpi meistä meni rauhoittelemaan antamalla tutin suuhun ja paijaamalla hetken. Rauhoittumisen jälkeen lähdettiin taas huoneesta pois, ennen kuin vauva nukahti. Tämä siksi, ettei vauva pelästy yöllä sitä, että se vieressä ollut onkin hävinnyt pois. Vauva oppi melkein heti, että ei tosiaan tarvitse minua nukahtamiseen. Täytyy kyllä antaa peukku myös Whisbearille, sillä se selvästi rauhoittaa. Myös alkuyön mahdolliset kitinät ovat loppuneet nallen ansiosta.

Heti tämän jälkeen rauhoittui meidän yöt ja yllättäen Naomi nukkuikin joko koko yön tai pitkälle aamuyöhön ilman syöttöjä. Hän ei enää havahdu hereille tullessani nukkumaan. Mikäli hän meinaa herätä ja pyörii puoliunessa, hän saa usein itse unen päästä kiinni uudestaan, eikä tarvitse siihen minua ja maitoa. Nyt vaan toivon, että tämä ei ole vain ohimenevä vaihe. Hän on nyt noin kolmen viikon ajan nukkunut näin. Äiti todellakin on kiitollinen hyvistä yöunista!

Ei kommentteja