Sisällön tarjoaa Blogger.

Semper - ruokaa kaikille lapsille ja jokaiseen makuun

*Kaupallinen yhteistyö / SemperMeillä on maisteltu kaikkia saamiamme hedelmäsoseita ja enää muutama purkki on jäljellä. Saimme maisteltavaksi neljää eri hedelmäsosetta Semperiltä; mangososetta, luumu-, päärynä- ja omenasosetta, persikka-, omena- ja päärynäsosetta sekä päärynä-omenasosetta. Edellisessä Semper-postauksessa avasin enemmän ajatuksiani kiinteiden syömisestä, valmisruuista sekä sormiruokailusta.

Tykkään pitää kaapissa aina vähän valmisruokia ja hedelmäsoseita meillä syödäänkin välillä puuron seassa. On muuten huvittavaa, miten puuro alkaa upota vauhdilla napaan, kun sekaan saa vähän hedelmäsosetta. Aina ei nimittäin puuro meinaa maistua sellaisenaan. Hedelmäsoseita meillä syödään muutaman kerran viikossa sormin syötyjen hedelmien lisäksi.Semperin ruokien sisältö

Semper kirjoittaa nettisivuillaan, että heidän lastenruoka on valmistettu yhdessä mm. lääkäreiden, ravintoasiantuntijoiden ja herkuttelijoiden kanssa. He pitävät tärkeänä, että lastenruoka on turvallista, ravinteikasta, luonnollista ja hyvänmakuista. (Semper)

Nämä saamamme hedelmäsoseet ovat kaikki olleet maukkaita, eikä maku ole mielestäni yhtään teollinen. Itse tykkään antaa lapsille mahdollisimman "puhdasta" ruokaa. Siksi olikin kiva huomata, että mangososeessa on jopa 73% mangoa. Soseissa ei ole lisäaineita, väriaineita eikä säilöntäaineita. Yksi tärkeä ominaisuus hedelmäsoseissa itselleni on, ettei niissä ole turhaa, lisättyä sokeria. Maku siis tulee pääosin eri hedelmistä tehdyistä soseista. Nämä maistamamme hedelmäsoseet ovat myös gluteenittomia.Valmisruokien tärkeimmät ominaisuudet

Olen pyrkinyt ihan kiinteiden aloituksesta asti tekemään vauvalle oman ruoan samalla, kun valmistan meille muille ruokaa. Tekemällä ruoan itse, tietää varmasti ruuan sisällön. Valmisruuissa tärkeänä pidän sitä, että ne olisivat mahdollisimman lähellä tätä kotona tehtyä ruokaa. Tavallista, mutta maukasta. Siihen, luonnollisuuteen, pyrkii Semper lastenruuissaan myös. Itse pidän myös tärkeänä valmisruokia valittaessa, ettei ne sisällä paljon tyydyttyneitä rasvoja.

Tällä hetkellä meidän vauvalle maistuu hyvin kiinteät ruuat. Hän maistelee innoissaan kaikkea ja oikeasti myös syö ruuan, vaikka välillä hän tiputtaakin osan lattialle tahalleen tai vahingossa. Tiedän kuitenkin kokemuksesta, että ihan varmasti tulee vaiheita, jolloin ruoka maistuu huonommin. Näissä tilanteissa jostain kumman syystä valmissoseet kuitenkin uppoaa napaan. Ei se ihme ole, onhan ne hyvänmakuisia.Kattava valikoima

Semperin valikoima lastenruuissa on mielestäni kivan laaja. Löytyy ateriasoseita kaikenikäisille, erilaisia hedelmäsoseita purkissa sekä sosepussissa, puuroja isoissa paketeissa sekä sosepusseissa ja velliä. Aika lailla siis kaikkea kaikenikäisille kiinteitä ruokia syöville lapsille. Esikoiselle ostin usein Frukt mums -hedelmäsosepusseja, jotka toimi hänelle helppona ja nopeana välipalana. Semperin sivuilta näkee muuten kaikkien tuotteiden ainekset ja ravintosisällön kätevästi.

Meillä tullaan varmasti jatkossakin syömään jonkin verran Semperin valmiita lastenruokia. Helpointa ruokaa matkoilla, koska ne säilyvät niin hyvin avaamattomina. Hyvää makua puuron sekaan. Nopea sosepussi nälän iskiessä. Sopii kaikkiin tilanteisiin.

2 kommenttia

  1. "Mangososeesta jopa 73% mangoa". Pirkan luomumangososeessa on 100% mangoa ei tarvitse maksaa riisijauhosta.

    VastaaPoista