Sisällön tarjoaa Blogger.

Joulu

Hyvää joulua! Nyt taitaa olla joulu jo aika hyvin paketissa ja päästään odottamaan seuraavaa joulua taas, 363 päivää siihen siis. Täällä etelässä on ollut loistava joulusää, päivällä aurinko on pilkottanut ja lunta on vaan tullut lisää. Lumi on ihanasti kasaantunut myös puihin, jolloin on mielestäni kaikkein kauneinta.

Mulla oli tiistai vapaa, joten paketoin lahjoja ja tein vielä pari joulukorttia.


Koristelimme kuusen äidin kanssa jo tiistai-iltana. Käytimme erilaisia hopeisia sekä vaaleanpunaisia ja vaaleita sävyjä.


Meidän jouluaattomme alkoi lenkillä lumimyräkässä. Lily juoksenteli innoissaan hyppien lumessa ympäriinsä. Sitten lähdimme toivottamaan hyvät joulut isovanhemmilleni ja matkasimme vanhempieni luokse valmistelemaan ruokia. Loppuaaton vietimme toisten isovanhempieni sekä serkkuperheen kanssa. Juotiin glögit ja syötiin pienet lohileipäset ns. aperitiiveina odottaessamme ruokien lämpenemistä.


Ruokakuvat unohtuivat täysin, eikä kyllä mikään ihme kun kaikilla oli jo kova nälkä niin käytiin heti ruokien kimppuun. Alkuruokana meillä oli savustettua lohta, kylmäsavulohta, graavilohta, mätiä, perunaa, maksapasteijaa, lihahyytelöä ja salaattia. Pääruuaksi oli kinkkua ja kinkunkastiketta, itsetehtyä peruna-, lanttu- ja bataattilaatikkoa, rosollia ja salaattia. Aika perus jouluruualla siis mentiin.


Jälkiruuaksi mummi tekee aina luumukiisseliä ja lisäksi meillä oli mun tekemää pipari-suklaajuustokakkua, joka oli kyllä menestys. Oikeastaan se oli enemmän moussekakku, sillä kakku oli todella pehmeää eikä läheskään niin tuhtia mitä juustokakku yleensä on.


Loppuilta pelailtiin lautapelejä, kuunneltiin joululauluja ja oltiin vaan. Pelattiin Kimbleä ja Aliasta, ihan parhaat pelit. Kimblessä oltiin veljeni kanssa tiimi ja vietiin voitto kotiin. Kimble on kyllä ehkä yksi jännimmistä lautapeleistä. Se, että siinä voi syödä toisia ja välillä joutuu odottamaan kutosta luvattoman kauan. Aliaksessa taas toisten ihmeelliset selitykset ja arvaukset aina naurattavat.


Joulupukki toi taas kivoja lahjoja. Sain muun muassa pari lahjakorttia (toinen Riviera Maisonia myyvään White on Whiteen), suklaata, riipuksen ja kynttilöitä. Eipä sitä nykyään edes osaa pyytää mitään joten kyllä kaikki yllätyslahjat ovat kivoja. Lily sai myös muutaman lahjan. Multa tuollaisen pehmoleluhiiripallon, mun vanhemmilta aktivointipelin ja isovanhemmilta isoja herkkuluita.


Kuvaajasta ei taas tullut otettua kuvia, mutta päällä oli Nellyltä tilattu mekko, jossa hihat ovat avonaiset ja etuosa on kietaisumallinen. Sopii mielestäni kaikkiin vähän juhlavampiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin.


Eilen syötiin vielä jouluruokaa mutta tänään ei kyllä enää maistu. Tämä päivä on mennyt ulkoillessa ja kotona leffoja katsellessa. Ja suklaata syöden, hups. No kai tää laiskottelu on sallittua nyt jouluna, ehtii ja jaksaa sitten taas koko kevään puurtaa. Vielä saa pari päivää loikoilla, ihanaa!Ei kommentteja